Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Contra les agressions capitalistes aturem la MAT i defensem el territori
10 des 2005
COMUNICAT – CAJEI: Recolzament a la manifestació convocada per la Plataforma No a la MAT a Girona (diumenge 11-12-2005)
La Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista (CAJEI) recolza el moviment ecologista i les entitats civils que en els darrers mesos han estats convocant a tots els catalans i catalanes a mostrar el seu rebuig a la construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) i a la interconnexió entre els Estats espanyol i francès que afectarà bona part del territori dels Països Catalans.

Aquest macroprojecte energètic donarà lloc a lâedificació de torres de més de 70 metres dâalt i línies elèctriques per on passaran fins a 400.000 volts, traçant un recorregut dâuns 240 km, travessant els Pirineus i afectant molt greument a zones de la Catalunya Nord i el Principat.

Ens oposem al macroprojecte energètic perquè:

1.     Degradarà i provocarà danys irreparables sobre el paisatge, lâecologia i el patrimoni de les zones per on passen els cables i les torres (efecte barrera, risc dâincendis, destrucció del territori, etc.).
2.     Pot causar greus danys en la salut (processos cancerígens, trastorns nerviosos, leucèmia infantil, etc.) dels i les veïnes que viuen a prop del lloc on es colâ¢locaran les torres i els cables, enlairats i/o soterrats.
3.     Suposa lâespoli de gran magnitud de recursos naturals, en hipotecar el sòl dotant de tots els drets sobre pas i activitats a les multinacionals propietàries del mateix.
4.     Les poblacions i comarques afectades han mostrat el seu rebuig a aquesta obra faraònica, autoorganitzant-se en plataformes veïnals i amb total suport del moviment ecologista català.

També rebutgem aquest projecte a nivell nacional perquè::

1.     La interconnexió Espanya - França donarà lloc a un dependència energètica dels Països Catalans respecte lâexcedent dâenergia nuclear que produeix lâEstat francès, impedint així el desenvolupament dâun model energètic sostenible i al servei de les nostres necessitats.
2.     La MAT ens compromet a seguir depenent de les grans infrastructures de generació i transport dâenergia i dels combustibles fòssils, amb la conseqüent emissió de CO2, contribuint així al desastrós escalfament global del planeta. Tot, en detriment dâun model energètic que es desenvolupi recolzant-se en les fonts dâenergia renovables i la generació distribuïda.
3.     Es preveu una unió de la línia elèctrica de 400.000 volts amb el cable que surt de Tarifa (Cadis, Andalusia), la qual cosa resultaria molt rendible pel Govern espanyol - que podria revendre lâenergia al Marroc - i a les multinacionals - que podrien abaratir el cost de la mà dâobra, entre altres operacions que els serien beneficioses -.
4.     Quan el Nord dâÃfrica es nuclearitzi (també està previst) es convertirà en exportadora del seu superàvit energètic, sempre sota el control i explotació de les grans multinacionals occidentals que avui hi inverteixen.Així doncs, el jovent organitzat a les viles, pobles i barris dels Països Catalans volem mostrar el nostre rebuig a les polítiques energètiques que sâestan duent a terme arreu del país. Allò que la Generalitat del Principat considera âuna obra necessària i dâutilitat públicaâ? és en realitat la façana de múltiples interessos econòmics de les empreses del sector energètic, que juguen amb la complicitat de lâAdministració pública i dels partits polítics institucionals.

Ãs inacceptable que la nostra salut, el nostre medi ambient, el nostre paisatge, el nostre territori i, en fi, el futur del jovent català, estiguin sotmesos al màxim benefici empresarial, promogut per les polítiques neoliberals dels Estats espanyol i francès, principals responsables dâaquesta barbaritat ecològica i humana.

LA CAJEI (Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista) apunta a lâactual sistema capitalista i el model socio-econòmic espanyol i català com insostenibles i obsolets. No sâestan gestionant els recursos naturals segons els interessos i necessitats dels treballadors i treballadores dels Països Catalans, sinó al servei de les grans corporacions multinacionals del sector energètic, que no tenen límits i no dubten en destruir qualsevol element de producció (medi ambient) si els resulta rentable.

Per tot això, fem una crida al jovent del país.

Perquè surti al carrer i impedeixi la construcció dâobres faraòniques com aquesta.

Contra les agressions al territori.

Paralitzem la MAT!

Paralitzem la interconnexió Espanya â França!

CAJEI
(Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra les agressions capitalistes aturem la MAT i defensem el territori
11 des 2005
Amunt els/les que lluiten!!

www.kaosenlared.net
Re: Contra les agressions capitalistes aturem la MAT i defensem el territori
11 des 2005
deixeu d'aprofitar-vos de la lluita dels altres!
Re: Contra les agressions capitalistes aturem la MAT i defensem el territori
11 des 2005
Sou uns paràsits de les lluites socials!
Re: Contra les agressions capitalistes aturem la MAT i defensem el territori
11 des 2005
vine al meu poble i digue'm si sóc un paràsit de les lluites socials... quins pebrots, a intoxicar a una altra banda.
Re: Contra les agressions capitalistes aturem la MAT i defensem el territori
11 des 2005
segur que ets la típica paràsita que a sobre no es depila les axiles
Colera camping CNT