Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
PER UNA UNIVERSITAT PÚBLICA DE QUALITAT
PER UN FUTUR DIGNE
HEM DE LLUITAR!! NI LOU, NI BOLONYA, NI REFORMA LABORAL
Els passats 8 i 17 de novembre els estudiants sortirem al carrer per lluitar en defensa dâuna educació pública i de qualitat. La mobilització del dia 8 va ser fonamentalment dâestudiants dâinstituts i la del 17 va ser fonamentalment dâestudiants dâuniversitat. Tot i així, uns i altres, ens enfrontem al mateix problema. Un problema que no afecta només a lâEstat espanyol, sinó que forma part de lâofensiva que, contra les conquestes històriques del moviment obrer (educació i sanitat públiques i drets laborals i sindicals), han llençat els grans empresaris a tot el món.
Els estudiants dâinstituts lluiten per una llei educativa dâesquerres que faci una aposta per lâeducació pública i per evitar la segregació dels estudiants, lâelitització de lâaccés als estudis universitaris i per aturar la privatització de lâensenyament.
Els estudiants universitaris lluitem per evitar lâaugment de les proves selectives en la permanència a la universitat (selectivitat econòmica i social), per evitar el predomini de les grans multinacionals a la universitat pública, el que comporta la privatització dâaquesta, per aconseguir una veritable democràcia a la universitat que acabi amb les arbitrarietats i burocratades i perquè la universitat compti amb el finançament necessari perquè sigui realment de qualitat. Aquests punts resumeixen el nostre rebuig als plans de Bolonya i a la LOU.
Privatització, elitització dels estudis superiors, eliminació de recursos⦠Com es pot veure, es tracta dels mateixos atacs. Cometríem un error si davant dâaquest mateix atac dividim la resposta. Això és justament el que els grans empresaris que estan al darrera dâaquests atacs volen que fem: per un costat els estudiants dâinstituts, per un altre els estudiants dâuniversitat, per un altre els treballadors de lâensenyament. El 14 de desembre el Sindicat dâEstudiants ha convocat Vaga general dâestudiants als instituts i STES i CGT han convocat Jornada de Lluita del professorat. La data ve donada perquè, ben segur, el 15 de desembre la LOE (la nova llei proposada pel govern per regular el sistema educatiu) serà votada al Congrés. Des del Sindicat dâEstudiants fem una crida a les associacions dâestudiants de la universitat pública a mobilitzar-se amb nosaltres el 14 de desembre, no només per exigir canviar la LOE per una autèntica llei educativa dâesquerres, sinó per lluitar per una educació pública, democràtica, laica i de qualitat als instituts i a la universitat i exigir la derogació de la LOU, com havia promès Zapatero, i denunciar els reaccionaris plans de Bolonya. Una mobilització unificada dâinstituts i universitat el 14 de desembre ens posaria en la millor situació per continuar una lluita pel nostre futur que després de nadal haurem dâemprendre. Per això, estenem la convocatòria a la universitat, el Sindicat dâEstudiants convoca Jornada de Lluita a les universitats amb assemblees i aturades per assistir a les més de 40 manifestacions que es faran el dia 14 de desembre.

Hem de frenar la dreta

El 12 de novembre, la dreta va convocar una marxa a Madrid que va tenir uns 300.000 assistents. Ãs mentida que aquest dia expressés un âclam popularâ? com ells diuen, tan sols hem de comparar la seva mobilització amb un autèntic clam popular com el que es va donar el 15 de febrer contra la guerra imperialista, o la resposta als atemptats integristes de Madrid de lâ11-M per adonar-nos que el PP, la Jerarquia eclesiàstica i els seus satèl·lits menteixen descaradament. El resultat del 12 de novembre a la dreta li és igual, forma part de la seva estratègia per recuperar el poder que van perdre a les eleccions del 14-M. Es van mobilitzar contra els gais i les lesbianes, i ara es mobilitzen per defensar els privilegis dels que entenen lâeducació com un negoci. Si fos per ells, es mobilitzarien fins i tot per exigir la resurrecció de Franco.

Des de sectors propers al govern seâns acusa de fer-li el joc a la dreta al mobilitzar-nos. Realment els que li fan el joc a la dreta són els que aproven lleis educatives que ataquen lâeducació pública com la LOE, o que a la universitat no deroguen la LOU i donen suport als Plans de Bolonya. A la pràctica, fan el treball brut que exigeixen els grans empresaris. El govern ha manifestat en nombroses ocasions que ells volen arribar a un acord amb la dreta, i si el PP es nega, al menys amb el PNB i CiU, que allí on governen (o han governat) han estat al capdavant de la privatització de lâensenyament públic. Lâúnic pacte que beneficiarà a la immensa majoria de la societat és aquell que faci una aposta per lâeducació pública, és a dir, aquell que comporti lleis educatives dâesquerres.
Ja nâhi ha prou que sigui la dreta la que estigui al carrer! Hem dâaturar aquests reaccionaris! Cal una gran mobilització de lâesquerra per frenar la dreta. Des del Sindicat dâEstudiants fem una crida a totes les organitzacions dâesquerres (especialment als sindicats CCOO i UGT) per organitzar al més aviat possible una gran mobilització en defensa de lâeducació pública. Si no es fa, el govern sâexcusarà en la mobilització de la dreta per continuar cedint als plantejaments de la dreta i els bisbes, totalment enfrontats al que demanem els milers de joves i treballadors que el 14-M vam desallotjar al PP del poder.

Tots els atacs que venenâ¦

Els problemes no acaben en la política educativa. Són les nostres condicions de vida les que estan en joc. Fa poc va sortir un estudi que explicava que el 40% dels que acaben una carrera universitària no troben feina en el que havien estudiat. Per als grans empresaris la conclusió és evident: sobren llicenciats així que elititzem els estudis superiors, és a dir, expulsem els fills dels treballadors de la universitat. Realment, les necessitats socials que podrien cobrir aquest 40% de llicenciats són evidents: llistes dâespera a la sanitat (metges i infermers), aules massificades a lâeducació pública (professors), problemes socials de marginació (treballadors socials, psicòlegs)â¦
La realitat és que els grans empresaris no necessiten tants universitaris, amb un nombre més reduït ja en tenen prou. A més a més el que ells volen és mà dâobra barata, sense qualificació, per poder explotar-la a gust, en llocs de treball temporals amb salaris baixos, com el telemàrqueting, de peó a la construcció, de caixera a un supermercat, etc. Aquest és el mercat laboral que sâofereix avui a la joventut.
El govern està preparant una nova reforma laboral. Com en el terreny educatiu, està fent servir com a excusa les pretensions de la CEOE (la patronal que demana una reforma laboral amb la qual retornar a les relacions laborals del segle XIX) per tirar endavant un atac salvatge: diluir la diferència entre el treball temporal i el treball indefinit, abaratint lâacomiadament en el contracte indefinit, perquè sâassembli cada cop més al temporal. Un greu atac del que sobretot els joves serem les víctimes: cada cop serà més difícil ni tan sols somiar amb tenir una vida estable, amb un treball fix, una vivenda⦠unes condicions de vida dignes.

Hem de continuar lluitant

El que ha quedat clar en els darrers cursos és que la lluita és lâúnic camí per frenar els atacs contra la classe treballadora i la joventut. Davant dels que diuen que lluitar no serveix de res, nosaltres ho tenim clar, inclòs davant dâatacs que es produeixen a tot Europa com els plans de Bolonya. La mobilització i la lluita tenen efectes polítics molt importants: recordem el NO francès a la constitució europea. Ãs mentida que fos un NO de dretes, per la por als immigrants, va ser un NO dâesquerres que va expressar el rebuig a les privatitzacions, a les reformes laborals i tots els atacs que sâaplicaven allí. Un NO que va néixer de les lluites i les mobilitzacions anteriors al referèndum. Posteriorment a França hi ha hagut importants vagues obreres i lâesclat social als barris marginats que demostren que la burgesia francesa té moltes dificultats per aconseguir els seus objectius: gràcies a la lluita i la mobilització.
Aquí a lâEstat espanyol no sâha oblidat tota lâexperiència de la lluita contra el PP dels últims anys. Aquestes lluites massives van ser les que van obligar el govern del PSOE a retirar les tropes de lâIraq, a concedir els drets democràtics a gais i lesbianes, a aturar la llei educativa del PP⦠Ara els grans empresaris li han dit al govern que ja nâhi havia prou de gestos a lâesquerra i que han de començar a governar en defensa dels interessos dels que realment manen a la societat. En canvi, tota aquesta experiència no ha desaparegut, tot el contrari. La pròpia actitud del PP, amb un llenguatge semblant al que els seus avantpassats empraven a la guerra civil, està provocant un augment de la polarització entre lâesquerra i la dreta, demostrant que el centre polític no existeix i exigint al govern que es decanti, o amb els treballadors i els joves o amb els grans empresaris. El 14 de desembre hem de tornar al carrer tots els estudiants junts per aixecar la veu contra la LOE, la LOU i tots els atacs que estem patint els joves i els treballadors.

2% DEL PIB PER A LA UNIVERSITAT PÃBLICA PERQUÃ SIGUI DE QUALITAT, SENSE AULES MASSIFICADES, AMB BEQUES SUFICIENTS, SENSE TAXES

NI LOU, NI PLANS DE BOLONYA. NI ELITITZACIÃ, NI PRIVATITZACIÃ, NI SEGREGACIÃ. ZAPATERO: COMPLEIX LES TEVES PROMESES

NO SOBREN LLICENCIATS. NO A LA REFORMA LABORAL. PER UN LLOC DE TREBALL DIGNE A LâACABAR ELS ESTUDIS

PAREM A LA DRETA: FA FALTA UNA GRAN MOBILITZACIÃ DE TOTA LâESQUERRA
Mira també:
http://www.sindicatodeestudiantes.org
http://www.elmilitante.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
NO al sindicato de farsantes, "la dreta" sou vosaltres amb la vostra "lluita" groga i parasitària

als Països Catalans se us comença a acabar el xollo
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
NO AL SINDICATO DE ESTUDIANTES!!
FARSANTS!
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
Confio que la vaga del Sindicat d´Estudiants sigue un exit. El PSOE, i el Tripartit han cedit a la dreta, catalana i espanyola.

Burguesos, ni catalans ni espanyos.
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
Joder! Puto Sindicato. ¿Pero a quien queréis engañar? Paráistos burgueses. Vosotros sois el PSOE, vosotros sois la derecha, vosostros sois los burgueses. Cada vez sois menos, o como han dicho se os acab el chollo... maldita secta de viejos fracasados.

NO AL SINDICATO!
FUERA EL SINDICATO!
FUERA LOS FARSANTES!
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
aquest text sembla redactat per un nen de 5 anys, citant conceptes tipus "lleis d'esquerres", "reaccionaris", "grans empresaris", "condicions laborals del segle XIX" sense solta ni volta..i sempre parlant "esquerres" i "dretes"....citeu "un estudi" i us quedeu tant amples i com sempre, barregeu temes perquè no teniu punyetera idea sobre el que parleu fora de les lleis de secundària, i ni així

sembla que esteu més verds que mai, i això és bo. el moviment estudiantil poc a poc reflota i a vosaltres se us passa l'arròs i cada cop enganyeu a menys gent amb aquestes cirdes a la "unitat d'acció" quan ho teniu tot tancat i l'únic que feu és endur-vos un protagonisme que no mereixeu perquè no sou enlloc excepte passant faxos des d'un despatx

amunt la lluita a les aules!
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
Com a estudiant he de dir que foteu força pena i que l'estudiantat fa temps que us ha clitxat i comença a autorganitzar-se al voltant dels sindicats que verdaderament defensen els interessos dels estudiants i no es dediquen a ser els gossos del ZP. La maniobra de fer ara una vaga es claríssima i unívoca: treure pressió al gobern davant l'allau de crítiques que rep per part de la reacció ultradretana encapçalada pels bisbats i pel Pp. Amb tot, fent aquest joc al PSOE el SE: pur seguidisme.
I com a estudiant d'educació he de dir que trobo insultant que treieu aquests manifestos tan "ortodoxos" però que a ulls de qualsvol educador, mestre, o pedagoga fa realment fàstic. Si Makarenko, prestigiós educador comunista aixequès el cap i llegís els vostres manifestos acompanyats de la falç i el martell s'arrancaria els cabells, o Gramsci, o Freire...

Prou mentiders, prou sindicats GROCS !!!
Sindicat d'estudiants, sindicat de farsants !!!
...per sort, als Països Catalans teniu els dies comptats...
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
que s'en vagin!

au, colla de serps trepes d'espanya, a fotre vaga, a convocar campanes col.lectives. Sí senyor, això de li diu defensar els interessos de la classe treballadora sí senyor, i a sobre pels putos interessos del PSOE i del Trispartit!!

A no, la del 8 ja no va colar massa, però aquesta serà la vostra última convocatòria de vaga almenys als PPCC!!!!
al meu IES us tenim més que calats, desgràcies...
I per aquí dalt tenen raó, a veure si redacteu els manifestos amb una mínima correcció. Per cert, també llegiu-vos de què van les coses abans de posar-les, va pel tema del procès de Bolonya, citeu tòpic i no entreu massa en el tema, potse és que no en teniu NI IDEA pq no sou a la PMDUP !?
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
Prou mentides!
Contra la vostre política pamfletària i incoherent amb la realitat del poble català...

Fora SINDICATS BOTIFLERS DE LES AULES DELS PAÃ?SOS CATALANS!
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
A la huelga!!!
Boikot al SE, demostremos nuestro rechazo a todo sistema de enseñanza autoritario, ni derechas ni izquierdas

viva ferrer i guardia!!!
viva la enseñanza libertaria!!!

salud!
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
10 des 2005
Ja n'hi ha prou de donar aquesta imatge, a part de ser uns/es aprofitats/es oportunistes que no esteu enlloc i foteu treball de fax i cartell, esteu convocant vagues o mobilitzacions cada tres setmanes donant una imatge de seriositat que dona molt a desitjar, i el moviment estudiantil no es mereix.

Per una educació pública, popular, catalana, no sexista i de qualitat. Organitza't i lluita!
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
11 des 2005
Perdona el dubte ehh....però que jo sàpiga l'educació antiautoritària te fonaments FORTAMENT ideològics, així que no entenc de què parles quan dius això de "ni derechas ni izquierdas"

Ferrer i Guàrdia no basava la seva escola moderna en una ideologia, o Neill, o Paideia...RUC!
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
11 des 2005
Com sempre la dreta es qui es beneficia del sectarisme.
Soc professor afiliat al STE, al Pais Valencia, i no entenc con la mateixa convocatòria al País Valencià és d'esquerres i a Catalunya, sols per que la convoca el Sindicat es fer-li el joc a l PSOE.
La manifestació de Valencia, que es recolzada per la CUP i CEPC està convocada tambè per el SIndicat d'Estudiants (veure noticia anterior d'indymedia)

Ells al menys convoquen alguna cosa contra la LOE... però i els qui el critiqueu, qué ès el que feu???
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
11 des 2005
sindicato de estudiantes ? parasitos de 40 años comepollas drogadictos sucios guarros en su puta vida han estudiado, su objetivo hacer el perro y cobrar como ugt los anarqquistas los de comisiones obreras IU,ICV ERC PSOE nazionales sozialistas sois, y vuestra pagina?¿ hijos de puta que el pp ya no gobierna, putos nazis en el 2006 pp ganara, y vosotros seguireis siendo putos parasitos
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
11 des 2005
mort al SE!

ni publica ni privada ensenyança llibertaria

(A)
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
11 des 2005
Contesteu una pregunta:
Si el sindicat convoca li fa el joc al psoe, si no convoca, es del psoe???

A tots els q critiqueu: FEU ALGUNA COSA CONTRA LA LOE!!!
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
11 des 2005
per a "un altre estudiant": sembles mes preocupat per qui s'endú el protagonisme q altra cosa. Com diuen els castellans: cree el ladron q todos son de su condicion
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
11 des 2005
No crec que sigui un tema de PSOE si PSOE no.

El 17-N els estudiants dels Països Catalans ja vàrem sortir en forma de Vaga i/o mobilització contra la LOE i Bolonya, aprofitant la convocatòria europea d'estudiants, fixada per els sindicats majoritaris catalans AEP, CEPC i AE, amb coordinació amb altres sindicats d'arreu d'Europa.

Que va passar? que el SE va convocar setmanes abans solet una VAGA (el dia 7 si no vaig malament d'Universitats i Instituts).

El SE, ara tornar a sortir quan ja van 3 convocatòries en 2 mesos, ja que el 17 també van recolzar-la, (al veure que el seu sectarisme era perillós).

Total, l'estil de la gent que treballa dia a dia no es fer VAGA dia si dia TAMBÉ, sense una estratègia clara i un mínim de serietat.

AL PV la convocatòria recolzada per la CUP i la CEPC entre d'altres, forma part d'una plataforma més aglutinadora i el lema i el manifest no te res a veure amb el del sindicato. Tot i convocar desafortunadament una convocatòria a les 12.00 a València que coincideix amb la del SE.
En cap cas però no es surt a Vinaròs, Xàtiva, Alacant, Castelló, ni a la resta de País (Girona, Palma, Perpinyà, Lleida, Olot, Figueres..) com ja es va fer farà menys d'un mes, i té capacitat de tornat a fer la CEPC, per exemple.

D'altra banda jo no tinc idea d'algunes coses, i tot el que es digui aquí... Els dubtes es poden preguntar a les organitzacions que segur saben respondre millor.
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
12 des 2005
A Palma la cepc també convoca, perquè resta integrada en la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic. La mani ja estava convocada de molt abans i el sindicato de estudiantes se n'ha aprofitat. Canya als farsants!
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
13 des 2005
Mireu, jo no estava molt enterat d'aquestes coses... fins que vaig visitar aquesta pàgina...
Ara m'he desconcertat del tot, i no se ni per que demá hi ha una vaga convocada... hi ha tanta critica i tanta contradicció. Que no se perque es lluita ni perque es fa la vaga...

Si algu pogués fer un escrit explicant, no per llarg que sigui,la situació actual...
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
13 des 2005
folleume que soc gei i marico vic a sant vicents numero 93 8592824.
Es gratis no hus hu penseu soc exitant
vINE, VINE
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
13 des 2005
Veniu i feume un ao 3000 palles em la meva super polla anaconda em fa 22cm CHUPEUMELA agafeu el sado em la boca i mels passeu JA HU veureu en ho passarem be follan plegats collons maricons(SOC JEI I GEI) TOTS VENIU SANT VIÇENTS DE TORELLò
Re: 14 DE DESEMBRE: Vaga d'estudiants contra la LOE
13 des 2005
sssssssssssssssssssssssssssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii el sado anira per la meva casa ara vinc andreu
ET FOLLARE MOLTS FORT
Sindicat