Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Resistir és Vèncer (Cròniques d'una ocupació:::Manuel de Pedrolo)
09 des 2005
RESISTENT
(independència-socialisme-països catalans)
espanya 1.jpg
A molts catalans potser els vingui de nou, però cal que es facin a la idea que cap poble no té lleis pròpies mentre les que es dóna li poden ser discutides, mentre s'hagin de subordinar a una legislació aliena encara que els seus representants a les corts "generals" hagin contribuït a aprovar-la.


Ni l'estatut d'autonomia no és nostre en la mesura que, en redactar-lo, va caldre respectar un text superior que autoritzava aquesta redacció dins d'uns límits prèviament assenyalats. No us recorda una mica, aquesta manera de fer o deixar fer, aquella tan cèlebre expressió, em sembla que falangista i, sigui com sigui, assumida per la dictadura franquista, de "la libertad dentro de un orden"?


Algú es concedeix la llibertat d'establir quanta llibertat o quina llibertat els altres podran donar-se dins de la seva, comparativament total. L'ordre, aquí, no és la monarquia, no és la república, no és el feixisme, no és l'estat de les autonomies; l'ordre és Espanya des que una noció geogràfica es convertí en una noció política, quan es procedia a capturar tots els pobles peninsulars (Portugal se'n salvà) per sotmetre'ls a Castella.


De l'ordre venen les ordres, no pas les regles o normes de convivència entre iguals per que fa a drets però diferents pels costums, sinó disposicions de caient autoritari que distingeixen entre qui mana i qui ha d'obeir, entre qui imposa una disciplina i qui s'hi ha de subjectar, entre el superior i un inferior que a cops hom consulta, certament, però sense que l'organització corri cap perill.


[Manuel de Pedrolo]
In Memoriam
Mira també:
http://resistent.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Resistir és Vèncer (Cròniques d'una ocupació:::Manuel de Pedrolo)
09 des 2005
amic resistent:

hemos tenido la misma idea aunque yo no la he llegado a desarrollar. Esto es, mediante un blog demostrar la falsedad de España como unidad política de algo que es un simple lugar geográfico.

Con Portugal lo intentaron pero ellos lo pelearon varias veces, varios siglos. Por cierto Portugal es independiente gracias a Cataluña (se dieron luchas en ambos lugares a la vez y el esfuerzo bélico castellano se centró en vuestra tierra).

Euskal Herritik
Re: Resistir és Vèncer (Cròniques d'una ocupació:::Manuel de Pedrolo)
09 des 2005
Si y los alidos de los portugueses fueron más fiables... por lo menos por una vez!!

www.kaosenlared.net
Sindicato Sindicat