Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
L'evolucio del Capitalisme
09 des 2005
A l'edat mitjana existien els senyors de la guerra (els senyors feudals) i tota la resta eren sefs de la gleva, infeudats al senyor.
El control del mitjans de la violencia permitia l'enriquiment del nobles per via de l'apropiacio militar. A partir del segle XV va sorgir la burgesia mercantil, que s'enriquia amb la compra-venda, pero vivien sota la por de veure confiscats els seus bens pels nobles guerrers, per aixo la maxima aspiracio de la burgesia era ingresar en la noblesa, adquirint un titol nobiliari. La plena implantacio del capitalisme, va canviar la correlacio de forçes; ara la aristocracia serien el bugesos, i els senyors de la guerra estarien al seu servei, per garantir els seus guanys. Els sefs de la gleva es dividirien en un sector afortunat(classes mitjes) i els proletaris sense propietats, que treballen d'asalariats. Al mon capitalista actual, la aristocraia burgesa representa el 1% de la poblacio; les classes mitjes el 19%, i el proletariat (els qui no arriben als 1000 euros al mes) el 80%. Al tercer mon no existeixen classes mitjes, i els proletaris cobren la meitat o la tercera part que als paisos rics. Portats pel seu afany de lucre, l'alta burguesia esta deslocalitzant les seves empreses cap als paisos pobres, amb salaris de miseria. Aixo pot supossar una greu crisi deles classes mitjes, i un empitjorament del nivell de vida dels proletaris dels paisos rics. I de retruc a paisos coma ara Xina o l'India surgira una clase mitjana. Aviat els veuren passejant per aqui com a turistes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'evolucio del Capitalisme
09 des 2005
i ???

No tenen dret a gaudir d´unes vacances en la miseria dels demés...?

com hem estat fent nosaltres en els darrers anys ?

Que vienen los chinos !!!
Re: L'evolucio del Capitalisme
10 des 2005
O potser el que passarà serà que degut a la progressiva desaparicció dels estats, el capital s'apropiaraà de la violéncia de nou i viurem en un mix de feudalisme i capitalisme


Roger
www.lacoctelera.com/glamboy69
Sindicat Terrassa