Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crònica de l'enterrament de la Constitució
08 des 2005
Un centenar de ciutadans participaren en l'acte de rebuig a la constitució espanyola convocat per l'esquerra independentista el passat dia 6 de desembre. La processó, va començar a la Plaça de Crist rei i, després de fer el seu recorregut pel passeig de Pere III, va finalitzar amb un parlament de rebuig a la Constitució espanyola.
FUNERALMANRESA.jpg
FUNERALMANRESA2.jpg
Enterrem la constitució espanyola!

L'actual constitució espanyola, la de 1978, ja va néixer amb la salut democràtica molt minvada. Fruit d'un pacte entre l'oposició antifranquista i les restes del règim franquista, fou redactada sota la atenta vigilància dels militars espanyols. Si ja les condicions en que es va negociar el text són inacceptables des d¹un punt de vista democràtic, la seva aprovació popular no fou menys irregular. Sota el xantatge tàcit del retorn al passat, molts la van votar pensant que era la única alternativa a la perpetuació dels quaranta anys de dictadura, però amb l'esperança de modificar-la progressivament. A mesura que han passat els anys però, la seva legitimitat democràtica ha disminuït encara més. No només perquè tots els ciutadans nascuts més tard de l'any 1960 (bastant més del 50% de la població) o els arribats de fora no l'hem pogut, ni perquè se n¹ha apoderat l'espanyolisme més intransigent, ni perquè sovint se'n fa una lectura especialment contraria als nostres interessos col·lectius, ni tan sols perquè manté una figura anacrònica i tenebrosa com la monarquia, sinó perquè cada cop és més clar, per a més gent, que aquest marc legal ha esdevingut més un obstacle que un mitjà per a avançar cap a una societat més justa i lliure. Tal i com s'ha posat de manifest en la redacció del projecte de reforma de l'estatut d'autonomia, quan tantes i tantes propostes que, en principi, havien de suposar millores en els nostres drets individuals i col·lectius topaven, un i altre cop, amb aquesta llei de lleis.

Sembla que, un cop més, tot lo bo engreixa, és pecat o anticonstitucional. Així doncs, via fora!, si aquesta constitució no ens serveix, enterrem-la! Enviem-la al racó fosc de la història al costat del Decret de Nova Planta, el Tractat dels Pirineus o el Fuero de los Espanyoles. I posem-nos d'acord per endegar un procés constituent que doni lloc a una nova constitució, catalana, democràtica i solidària amb els altres pobles del món, amb el planeta i amb nosaltres mateixes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de l'enterrament de la Constitució
08 des 2005
Una iniciativa molt original i amb força ganxo, felicitats!
Re: Crònica de l'enterrament de la Constitució
08 des 2005
Vizcos els païasos cacalans.
Re: Crònica de l'enterrament de la Constitució
08 des 2005
A on ha estat això?
Re: Crònica de l'enterrament de la Constitució
08 des 2005
falicitats maulets el vostre ganxo de fer concerts fantasmes a manresa hu ha fet creixa fins a un 100 de persones, es indignant a on pot arribar la ignorancia de gent.

Maulets heu enganyat a 100 persones pero no a tot un poble.
Re: Crònica de l'enterrament de la Constitució
09 des 2005
YY calla pesat, que ja t´hem sentit a tots els fils.
Re: Crònica de l'enterrament de la Constitució
09 des 2005
¿heu notat que els jerkis s'han aficionat a fotre'ns zizanya? ens coneixen bé, saben on furgar per crear mala maror...
Sindicato Sindicat