Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: criminalització i repressió
Amb la nova ordenança cívica: Bcn posa't guapa y que se mueran los feos
07 des 2005
text que convoca a les mobilitzacions contra la ideologia del control que hi ha darrera l'ordenança
Barcelona posa't guapa y que se mueran-los-feos:
Barcelona vol ser la ciutat del negoci com MarinadâOr és la ciudad de vacaciones: 365 dies de sol, 3098 euros el metre quadrat, una ciutat sencera per especular-hi tots els dies de lâany, un lloc d'atracció de la inversió i innovació en noves tecnologies, el temple del consum (la botiga-més-gran-del-món) i a més, un destí turístic de luxe. Però darrera els paradissos acartronats de les tanques publicitàries de MarinadâOr, com sota lemes tipus âNo-et-demanem-res-que-no-sàpigues-ferâ? o âFem-ho-Bâ? hi ha una lletra petita on hi podem llegir un missatge ben clar, paga-calla i portaât-B.
Cal pensar la ciutat com si d'un macro-centre comercial es tractés, on el fàcil és comprar-consumir i el difícil viure-hi, deixem de ser persones i passem a ser treballadors-ciutadans-clients. Es tracta d'acondicionar, de fer-còmode la ciutat per fer grans transaccions comercials, operacions especulatives a gran escala o macro-esdeveniments propagandístics, passant per sobre de la misèria de molts sectors de la població, de la dificultat d'obtenir una vivenda amb condicions o d'obtenir una feina ben remunerada. La qüestió és expulsar als indesitjables, als que no seguim la dinàmica caníbal del tot si val per mantenir la imatge i l'estètica, és igual si hi ha misèria mentre no afecti als inversors i al ciutadà-model. Els empresaris-polítics, però, tenen clar que la dictadura de la realitat i la política de fets consumats no són suficients per mantenir les pobres ovelles al corral, obedients i submises a l'organització. Com a treballadors-ovelles se'ns exigeix que tinguem una absoluta identificació i adhesió a aquesta ciutat-franquícia, alhora que ens creiem i ens fem nostres els objectius del model. Ãs aquí on apareix el civisme (model1984), com a un dispositiu disciplinari de doble funció, controlar-dominar o bé generar adhesió-identificació.
Mentre els menys, guiats per la lògica del benefici es forren a costa dels més, guiats per la lògica de la necessitat; els i les més, els explotats i les excloses, els maleïts i maleïdes haurem de portar-nos (B), fer bona cara encara que ens podrim i sobretot, sobretot, amagar les nostres misèries, que no es vegin.
I és que... oN sóm pRefectes, no tenim calés, no tenim una vivenda en condicions, no portem el que lâhegemonia cultural considera roba elegant, no anem repentinats, no tenim megacotxes, ni una casa de luxe, ens hem-de-buscar-la-vida... No surtim a les valles publicitàries, ni a les maquetes, ni als planols ni a les ordenançes, la ciutat ideal representada dels polítics oblida lâexistència dâuna Barcelona real, necessitada i (peralguns) lletja. Ens començen exigint civisme al carrer i seâns acaba imposant una forma de vida, tots haurem de ser o millor, ens hauriem de comportar, com a: ciutadansdeclassemitjanaexemplarstreballadorshipotecatsheterosexualsemparellatsconsumistesvotantsindividualistespossessiusegocèntricsambiciososcompetitiuscorporatius.. No és a aquest model de vida al que ens hem dâadherir? El que hem de comprar? No és això el que volen dir quan ens diuen de fer-ho B?
Perquè tothom sap que un captaire no és rentable, un ionqui contraproduent, les putes només per les grans convencions ben-amagadetes-en-clubs i les del carrer que es fotin, els skaters donen mala imatge, els okupes no diguem, els grafittis embruten i només-són-art-si-són-legals, les pancartes resten beneficis, els sense-papers no existeixen, els músics de carrer sensepermís? fora, els netejavidres molesten, totes les que no siguem com ells fora de la ciutat i del (Món?), la vida al carrer ha de transformar-se en una gran obra de teatre peròdelliceu, una vida de decorat victorià, noucentista, de converses burgeses i civilitzades en un saló anglès del XIX. Volen un espai públic quirúrgicament asèptic i dâopereta perquè augmenta els beneficis. Els maleïts i maleïdes només servim de bestiarperexplotar i per caure en el consumabusiu, perquè a lâespai públic sempre hem sigut-som i serem un estorb per la subasta i especulació de la terra. I com es preocupen els homes dâordre! No poden vendre Barcelona sense un espai públic immaculat, una ciutat celestial, una àgora que deixi entrar âlliurementâ? als homes, blancs i rics i que en prohibeixi lâaccés a tota la resta.
No és això el que vol ordenar-la-ordenança cívica? Volen ordenar un espai públic que es desordenat de per se. Volen que ens com-portem funcionalment al manteniment i increment de la seva riquesa i el seu benestar, i si no poden,.... CONTROLAR-NOS, i si no poden MULTAR-NOS, i si no poden AMAGAR-NOS i ESCOMBRAR-NOS sota les seves catifes de rics.
Ãs la ciutat com a aparador funcional per l'acumulació de capital, un projecte de urbs construit contra les persones, una ciutat celestial sense conflictes, o millor dit, tant sols amb els conflictes que afecten als âpanxa-plenesâ? o als âbuscadors-dâorâ? o als âsuperemprenedorsâ? i a la pèrdua de beneficis.
Perquè és igual tot el que facis mentre et sotmetis al model de comportament cívic que pauta al ciutadà exemplar. Ãs igual si ets un desgraciat mentre portis corbata, és igual si no pots mantenir-te, ni tenir un pis mentre recullis la caca del teu gos, és indiferent si el model de desenvolupament s'està carregant el medi ambient mentre dipositis el paper a les escombraries, és igual que la majoria d'aigua es malbarati en grans multinacionals, camps de golf i complexos turístics mentre vigilis en no estar massa estona a la dutxa, és indiferent les dificultats que tinguis per arribar a fi de mes si pagues el metro, és igual que participis en la vida política si ho fas amb els canals que l'administració ha creat per fer-ho, l'important és la bona imatge, ser, o millor semblar, fashion, multi-culti o emprenedor.


Associació de Víctimes del Civisme, Associació Clandestina de VagosiMaleantes i Construïnt disidencia quotidiana.

PARTICIPA A LES MOBILITZACIONSâ EL CARRER ÃS DE TOTHOM
http://www.elcarreresdetothom.blogspot.com/
Amb el civisme i la seva nova ordenança reguladora pretenen marcar les pautes de vida dels habitants d'aquesta ciutat. Un civisme que crida a la convivència i adhesió a la màquina-de-fer-calers, convidant a mirar cap una altra banda front els problemes reals de la misèria quotidiana.

La concentració de treballadores sexuals del 8 de novembre i la del dimarts 22 durant el consell de ciutat a la plaça de Sant Jaume van ser un primer pas de molts per protestar contra un projecte dâordenança que atempta contra la llibertat pública dels sectors més exclosos de la societat, i un bon precedent per crear aliances entre tots els sectors que ens sentim discriminats i atacats per una possible aplicació de l'ordenança.

Ãs quan ens juntem gent diversa amb problemàtiques socials semblants que els polítics tremolen i es senten amenaçats, cal amplificar lâabast de les mobilitzacions per aturar lâordenança des del carrer, defensant les nostres maneres de viure, lâaccés als recursos bàsics i un ús públic del carrer.

Ãs per consolidar aquestes aliances i per xerrar sobre les diferents iniciatives i propostes que grups de gent indignada (skaters, graffiters, okupes, colâ¢lectius diversos ...) volen començar una campanya intensiva contra lâordenança, i que desembocarà en una gran manifestació el dissabte 17 de desembre a la plaça Universitat (dia en que sâacaba el termini dâalâ¢legacions); i en una concentració el 22 de desembre a la plaça Sant Jaume, dia abans de lâaprovació de lâordenança.
Convocatòries: Dissabte 17 de desembre.17:00h. Manifestació Plaça Universitat "El carrer és de tothom" Dijous 22 de desembre.Concentració Pl. Sant Jaume

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amb la nova ordenança cívica: Bcn posa't guapa y que se mueran los feos
07 des 2005
La coordinadora de col-lectius de ciutadans cabrejats , contraris a la violència urbanística , l'especulació immoviliària , la corrupció politica i el 22@ s'afegeix , alegre i comvativa , a totes aquestes movilitzacions a l'hora que us convida a participar en la cacerolada/cercavila del divendres 16 , 19h a la rambla de Poblenou amb c/Ramon turró .
Sindicat Terrassa