Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Primera denuncia contra la CIA pels avions de Son Sant Joan
06 des 2005
L'alemany el-Masri va ser segrestat per error a Macedònia
Vilaweb
DIMECRES, 07/12/2005 - 06:00h

El ciutadà alemany Khalid el-Masri arrestat per error per la CIA a Macedònia ha denunciat aquest dimarts l'agència americana, acusant-la de detenció il·legal. Segons la denúncia presentada pels seus advocats el-Masri va ser detingut a Macedònia mentre era de vacances i traslladat a Afganistan amb un avió que va sortir de Son Sant Joan el 23 de gener de 2004. El-Masri, de 42 anys, no ha pogut entrar als Estats Units per presentar el seu cas.

Per aquest motiu va haver de fer la presentació pública del que li va passar a través d'una video-conferència. L'ACLU (American Civil Liberties Union), organització amb un llarg passat de suport a les llibertats civils als Estats Units, ha presentat la denúncia en el seu nom, contra el qui era director de la CIA George Tenet. El-Masri va ser alliberat a Albània sense explicacions el mes de maig de 2004, després d'estar desaparegut durant quatre mesos.
L'avió amb el qual va ser transportat a Afganistan des de Macedònia pertanyia a la companyia Premier Executive Transport Services i havia despegat de l'aeroport mallorquí de Son Sant Joan. Aquesta companyia ha estat també denunciada per el-Masri.
La canceller alemanya Angela Merkel va dir ahir que havia parlat del cas amb el govern americà, que havia reconegut l'error de detenir una persona que no era culpable de res. Merkel va exigir a Condoleezza Rice que aclarís tots els punts d'aquest segrestament.
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1646595


Los aviones de la CIA volaron siete veces a Palma en un año.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/165350


Usó la CIA a España para trasladar prisioneros.
Presuntos miembros de Al Qaeda fueron llevados en vuelos ''privados'' hacia cárceles secretas.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/216295
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1646595

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicato Sindicat