Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Lleida] Presentació de l'alternativa del Casal Independentista al projecte de Parador Nacional
05 des 2005
El Casal Independentista de Lleida presenta el Dossier d'Usos Culturals per a l'edifici del Roser com a alternativa al projecte de Parador Nacional de l'Ajuntament de Lleida.
No Parador copia22.gif
[Lleida] Presentació de l'alternativa del Casal Independentista al projecte de Parador Nacional al Roser


En el marc de la campanya 'Salvem el Roser, No al Parador' el Casal Independentista de Lleida presenta avui dilluns, 5 de desembre, el Dossier d'Usos Culturals per a l'edifici del Roser.

Un dossier bastit pels membres del Casal Independentista d'Agitació Cultural L'OCELL NEGRE en oposició al projecte de l'Ajuntament de Lleida de convertir el Roser, símbol de la resistència per les llibertats del poble català, en un hotel de luxe de l'empresa 'Paradores Nacionales SA'.

Vine i participa del debat que es durà a terme a continuació.

A les 19:30 hores, a la Sala Nausica de l'Ateneu Popular de Ponent de Lleida (C/ Pau Claris, 10).

DSC00327.JPG
[Lleida] Presentació de l'alternativa del Casal Independentista al projecte de Parador Nacional al Roser


Manifest:

El ROSER, PATRIMONI DE TOTS

Les entitats sotasignants d’aquest manifest, integrants dels moviments socials, culturals i polítics de la ciutat de Lleida, volem fer pública la nostra disconformitat amb l’ubicació d’un Parador Nacional a l’emblemàtic Edifici del Roser.

Volem deixar clar també, que la nostra opocisió no és a la conveniència o no d’aquest tipus d’establiments, debat que les entitats sotasignants d’àmbits molt diversos no creiem que ens correspongui iniciar, sinó sobre l’ubicació prevista per l’Ajuntament de la ciutat, al nostre entendre equivocada.

Entenem que l’edifici del Roser ha estat al llarg de la seva història un espai al servei de la cultura de la ciutat i de motor de promoció cultural, acollint la seu de l’Escola Normal de Mestres, del Museu Arqueològic de Lleida, de l’Orfeó Lleidatà, de Facultat de Lletres i Filosofia, de Facultat de Dret, de l’Escola de Belles Arts i del Museu Morera, així com d’Arxiu i Biblioteca de l’Estat, considerem que aquesta tasca de promoció cultural és la que ha de continuar tenint l’efifici i que aquesta és una voluntat majoritària entre els nostres conciutadans.

Considerem l’edifici, un símbol de la pèrdua de les llibertats encara no recuperades i un símbol de la resistència del nostre poble, i és per això, que any rera any, en la Diada Nacional de Catalunya hi retem un homenatge col·lectiu als resistents lleidatans que caigueren en desigual batalla i sota foc enemic en la defensa de la ciutat i les llibertats assolides. És per això que cal preservar el seu simbolisme, no desvirtuant el que en la nostra memòria històrica ha quedat gravat com un espai d’afirmació nacional i de voluntat de supervivencia de la nació, fet totalment contraposat amb la ubicació d’un Parador Nacional impulsat per l’empresa Paradores Nacionales SA.

Fem palesa també la nostra preocupació pel fet de que el que ara és un espai públic accesible a tothom, amb la seva venda, traspàs o cessió, encara no ho sabem, a una empresa privada amb finalitat lucrativa, suposarà vetar l’accèss als i les ciutadanes de Lleida en detriment dels adinerats turistes que acollirà i que seran els únics que podran gaudir del nou luxòs hotel en que volen transformar aquest equipament públic, produint-se la liquidació d’un patrimoni del conjunt de lleidatans i lleidatanes.


Per tot això, les entitats sotasignants demanem a l’Ajuntament de Lleida que replantegi l’ubicació d’aquest projecte, entenent que altres espais de la ciutat reuniran condicions mes adients, que no pas el Roser.

Col·lectiu Cultural Cappont, Acció Cultural de Ponent, Centre Social la Maranya, Casal Independentista l’Ocell Negre, Confederació General del Treball de Ponent (CGT), Endavant OSAN, Suport Ponent, Alternativa Estel.


element4524.jpg
[Lleida] Presentació de l'alternativa del Casal Independentista al projecte de Parador Nacional al Roser

roser placa22.jpg
[Lleida] Presentació de l'alternativa del Casal Independentista al projecte de Parador Nacional al Roser
Mira també:
http://www.ocellnegre.tk
http://www.salvemelroser.tk (properament)

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa