Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : amèrica llatina : dones
Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
04 des 2005
Ahir el grup d'acció directa feminista lèsbica Les Atakàs va fer una acció contra un dels Zaras de Barcelona en motiu del dia internacional de la Maquila. Zara pertany al grup Inditex, un dels grups empresarials del sector tèxtil que subcontracta empreses sense controlar les condicions socials i laborals per tal d'abaratir costos. A més ens vam pintar els cossos per tal de denunciar l'agressió que aquestes marques exerceixen contra les dones potenciant talles minúscules i identitats uniformadores.
Us mantindrem informades. Fins la propera acció. Les Atakàs.
z10.jpg
z11.jpg
z12.jpg
z15.jpg
z16.jpg
z5.jpg
z7.jpg
z9.jpg
DONA !!!! Ens agredeixen?? "MODA QUE OFEGA"

ZARA(INDITEX), MAYORAL, CORTE INGLES :

---subcontractan Maquilas: empresas sense lleis socials ni laborals, on els principals treballadors són dones, nens i nenes que cobren salaris per sota la mitjana. Tenen prohivit formar sindicats, se'ls obliga a fer hores extres, treballen en pèsimes condicions higèniques...

---Imposen: una Estètica uniformadora que promou l'agressió al cos femení, tallas minúscules I EL desig cap un cos femení anorèxic.....

Reacciona!!!!!!!!!!!!!

--Exigim una responsabilitat institucional cap una política empresarial que garantitzi els drets laborals de les dones treballadores i la infància.
--No volem que manipulin el nostre desig com a dones i com a lesbianes: pensa que desitjes, desitja com vulguis !!! Explota el teu desig i no el teu cos!!

PROU VIOLÃNCIA DE GÃNERE RECOLZADA PER LES POLÃ?TIQUES INTERNACIONALS!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
04 des 2005
ben fet, endavant!
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
04 des 2005
:)
endavant!!!!!!!!!
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
05 des 2005
Me ha gustado mucho la acción, la denuncia. Es una manera interesante de protestar "perfonmanticamente" contra la explotación a las mujeres que trabajan en maquilas para producir la "linda ropa varata" en la que cosen sus lágrimas. Sabían que las mujeres asesinadas en Juarez, Mejico, son las que llegan a trabajar en la fronters como Maquiladoras?...Pues ya lo sabes que como canta Lila Dawn "allí en esa orilla del mundo, no duerme la maquiladora....."
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
05 des 2005
Molt ben fet!
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
05 des 2005
EM pregunto si sempre ens caderem dins la gabia metaforica, aixo sí, "performativa". Aquest tipus de accions serveixen per tranquilitzar la nostre conciencia, per res mes.
Perque no s´entre en un d´aquests establiments o es va a una fabrica de la zara i se li cala foc amb un bon coktel.
Potser aixo atreveserria la linea entre metafora i materia i aixo ja seria anar massa lluny?

Aixo si, que la performance es gravi perque despres ho poguem ensenyar a tothom i aixi ens en poguem anar a casa trenquiles.

Si es volen cambiar les coses, amigues meves, huerem de abandonar les metafores.
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
05 des 2005
Marques de sade molt de parlar i tu que fas? cuantes fabriques has cremat? o lo que vols es quedar-te apalancat al teu sofa i que la gent faiga lo de cremar fabriques per tu. actua i conta lo que fas i deixa que cada persona escullisque lo que vol fer. la vritat absoluta no la te ningu i tu parles com si la tingueres.
Re: Metàforas...
05 des 2005
Em sembla curiosa la intervenció del Marques de Sade que en contra de la "Gàbia Metafòrica" fa fent servir la metàfora de "cremar la fàbrica amb un coktel". "Cuàntes fàbriques has cremat?", pregunta dona? Efectivament, Marquès de Sade feia servir una metàfora per dirnos que no fem servir metàfores. La Metàfora de "La política de veritat", "masculina", "forta", "coktelera".

Si es volen cambiar les coses s'ha de lluitar a molts nivells, per cambiar les coses i per canviar les metàfores. Les dues van plegades!
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
05 des 2005
Molt bona!
Tot el meu suport!
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
05 des 2005
Molt bona!
Tot el meu suport!
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
06 des 2005
Em sembla molt bé "Marqué de Sade" que tinguis la teva opinió, tan vàlida com les demés! Però ja que et permets els luxe de opinar sobre els demés, deixem que et digui: aquesta acció és per a mi una forma creativa i crítica. Crec que aquelles que portem algiun temps en el feminisme sense creuere'ns les “sabelotodo y dueñas del conocimiento y práctica política" ens correspon també aportar als procesos polítics i d'activisme noves formes de fer feminisme que s'escapi de les formes clásicas patriarcals i heterosexistes. Hi ha dones com les de la plaza de Mayo, les dones de negre dels balcans, les dones que van d'escuts, les de la ruta pacífica de Colombia, les dels drets sexuals i reproductius de llatinoamerica...etc que creuen que hi ha formes d'acció que re-inventen d'una forma lúdica les formes de resistencia....t'invito a veure quina forma de lluita tenen. Saps, potser el que et falta es saber una mica més de la història de algunes dones han protegonitzat amb lluites emblemátiques que al meu entendre han fet més que la cremada d'una fàbrica! Em sembla que nosaltres caurem en la metafora pero tu caus en reucrs facil del patricarcat heterosexista!!!! TODO SE ARREGLA POR COJONES!!!!!
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
06 des 2005
Es una mica trist que la majoria de grups autoanomenats "feministes" semblen formar part del col.lectiu lesbic. Vosaltres mateixes reconeixeu que el grup que va dur a temer l'accio era un grup lesbia.
Hem sembla que heu de reconeixer la realitat de que la majoria de dones heterosexuals estan contentes seguin l'ultima moda, menjant amanides i comprant maquillatge.
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
06 des 2005
peret se te va la olla....no coment!!!lastima de peña k frivolice así una relidad k es un maltrato continuo a las mujers...peret tu también pegas a las mujeres !!!!!!!!!
Re: Dona!!!!!!! Ens agredeixen??? "Moda que ofega"
06 des 2005
no soc lesbiana i soc feminista. crec q aixo es un esteriotip, peret.

per cert, es un plaer treballar amb lesbianes. q no porte la aclaracio anterior a malentesos.
gratia
06 des 2005
Está súper vacana y diciente esa acción directa contra la explotación al trabajo de las mujeres, saben que mientras se cose y se canta se dejan plasmadas las miles de vivencias y sentimientos que experimentan las mujeres en sus casas?,pero quién dijo que ello es una razón para que no haya buena remuneración económica frente al producto de ese trabajo. basta... de realidades que duelen.
Les Garces dans l´Art de la Menace
07 des 2005
Que bo de ver las lesbianas tener el coño os hacer reer con felicidad tan marvellous...
se cambia de las feministas hetero digamos
(((por guardar el corecto politicamente corecto pregunta su monasterio...)))
"orthodox"
nos pasaremos de comentarios suyos un poco... "has been" para guardar una buena/nueva imagen de nuestra santa feminista ..
santa magdalena
muchas gracias chicas
see u soon
Sindicat Terrassa