Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Na Bastardes Desallotjada, Cercavila per Manresa
04 des 2005
Desallotjat el centre Social Na Bastardes de Manresa. MAnifestació de protesta contra el desallotjament pels carrers de la ciutat.
2 DE DESEMBRE, NA BASTARDES DESALLOTJADA

El dia 22 de novembre al matí hi havia previst el desallotjament del Centre Social Okupat Na Bastardes a la ciutat de Manresa. Aquell mateix dia a les 8h del matí es va convocar una concentració amb esmorzar davant l’edifici, en la qual van assistir una seixanta de persones. Cap a les 10 del matí es va acostar un dels advocats d’ofici que portaven el cas a informar sobre una notificació de jutjats on suspenien el desallotjament amb l’argument de que tenien constància de la concentració i no havien avisat prou efectius policials. Es va desconvocar la concentració i davant la sol·licitud del jutge de què se li entreguessin les claus , la gent es va dirigir cap a jutjats a entregar-los-hi uns quilos de runa i fems. El seguici va continuar cap a la Plaça Major, on només arribar els monillos ridículament i a corre cuita es van tancar dins l’Ajuntafems, mentre la gent penjava una pancarta i cridava en solidaritat amb el CSO Na Bastardes. Per finalitzar es va anar a un cèntric carrer a tallar el trànsit durant uns vint minuts, donant per acabades les accions de solidaritat.
A finals de la mateixa setmana es va rebre una segona notificació judicial on es tornava a requerir les claus de l’immoble i s’especificava que el desallotjament podia donar-se qualsevol dia, sense necessitat d’avisar a les ocupants d’una data concreta.
El dia 2 de desembre al matí es van presentar els mossos acompanyats dels treballadors de l’empresa PAU disposats a començar enderrocar el centre social a cop de mall, destrossant la teulada i el primer pis. Aquesta empresa ja s’ha dedicat a destrossar altres cases okupades immediatament després del desallotjament evitant aixi possibles reokupacions.
Com a primera mostra de rebuig al desallotjament el mateix dia es van concentrar un centenar de persones a la plaça st Domènec i es van dirigir davant de l’ajuntament, on hi havia un cordó de pitufos protegint-la. Es van empesquinar cartells al terra mentre va durar la concentració plena de ràbia continguda. L’endemà es va realitzar una Cercavila pels carrers de Manresa, assenyalant als còmplices d’aquest desallotjament: immobiliàries, polítics, policia, bancs i propietaris de cases desallotjades. Un centanar de persones van manifestar-se pels carrers, pintant i empesquinant algunes de les moltes immobiliàries que es van tobar pel camí. Al arribar a la Benplantada es va penjar una pancarta i es van clavar vàries estaques amb lemes contra l’especulació. La manifestació va continuar baixant passeig avall decorant altres immobiliàries, bancs i senyalant polítics relacionats amb l’urbanisme municipal com a culbapbles de l’especulació. Més avall, davant de la comisaria de la polícia nacional es va penjar una altra pancarta, es va pintar la façana i es va deixar un ninot que simulava i denunciava les tortures comeses per aquest cos policial. La manifestació va passar davant la casa de la propietària de la Koctelera, (aquesta dona va provocar el desallotjament simulant una presumta agresió dels okupes contra ella, actualment la casa continua deshabitada i tapiada); en aquest punt també es va penjar una pancarta i se li va decorar la façana. La manifestació es va desconvocardavant de Na Bastardes, on nomes quedaven les façanes i la porta tapiada on se’ls hi va deixar clar amb l’esprai: TORNAREM!!
La setmana següent al desallotjament està previst el total enderrocament del Centre Social, per tant en el moment que estas llegint aquestes línies al seu lloc ja hi deu haver un solar. L’actual propietat, la que ha demanat fer efectiva la sentència de desallotjament dicatda pel jutge, ha sabut que no pot edificar més de 3 pisos, ha fet càlculs i amb el preu que té el sól ha descobert que no podria obtenir els beneficis que esperava, així doncs torna a posar a la venda el què ha sigut el centre social. Quan temps estarà aquest espai convertit en un solar? Ells especulen i ens deixen sense Na Bastardes.

NO TENIM CABUDA A LA VOSTRA CIUTAT MODEL….
EL CONFLICTE ÉS INEVITABLE!!!!!!!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa