Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Ni deu, ni amo, ni familia. Fora les cadenes
02 des 2005
1- Des de la infantesa la idea de deu s'imposa en la familia, en l'escola, mitjançant textos religiosos, que estan escrits en un llenguatge infantil (la biblia i els evngelis son paraboles o exemples explicats per que els puguin entendre els nens).
2-Al arribar a l'adolescencia, la persona es rebela contra aquestes histories estupides, y ja sols accepta allo que es racional. Llavors arriba la imposicio per la força, el principi d'autoritat, l'amo: "aixo es aixi pero que ho dic jo , i punt". La persona quedara integrada en el mon laboral de explotacio.
3- Una vegada que la perosna ha estat ensinistrada en el sistema i convetit en un borrec, se l'impulsara a fundar una familia. S'el dira que aquell que no es capaç de mantenir una familia no es una persona com cal, i que sera un desgraciat per tota la seva vida.
Les ideologies revolucionaries s'han oposat a aquesta teoria reaccionaia , pero en diferents nivells. Els marxistes es van atrevir a atacar la religio, pero no a l'autoritat ni a la familia. Els anarquistes es van atrevir a atacar a la religio i a la autoritat , pero no a la familia.. Encara no hi ha una ideologia revolucionaria que es carregui a la teoria reaccionaria en la seva totalitat. deu, amo i familia. Necessitem una ideologia integral revolucionaria que ens alliberi de totes les cadenes.

This work is in the public domain

Comentaris

Por una familia anarquista: la voluntad de todos
02 des 2005
Los deseos dee los grandes y de los chicos,de los fuertes y de los debiles valen igual.
Por una familia anarquista como base de una sociedad anarquista,una sociedad en donde la libertad de cada uno solo este limitada por la libertad de los demas.
Re: Ni deu, ni amo, ni familia. Fora les cadenes
02 des 2005
Això no és una noticia. Com a comentari, tampoc l'entenc. "Necessitem una ideologia"? Potser caldria plantejar-se si estàs encadenat al que diuen les ideologies, Trenca-cadenes.
Re: Ni deu, ni amo, ni familia. Fora les cadenes
02 des 2005
Doncs molta raó té en l´escuet anàlisi de la família q, sense dubte, són unes cadenes més.
I si no fossim, la majoria d´ideolegs uns petitburgesos, ho tindriem molt més clar i seria més facil acavar amb kitsch, victoria i el sr. esteve.
salut
Re: Ni deu, ni amo, ni familia. Fora les cadenes
02 des 2005
A veure si ens posem que la manera de despedir-se aquesta, per alguns molt catalana, que consisteix en dir : "a deu" perpetua l'adscripció a la dominació religiosa en la llengua: ni a deu, ni a la verge, ni al sun sum corden...
En castellá té el seu equivalent : "a dios"... la terapia pasa per utilitzar: fins aviat, a reveure, abur, agur, ciao, ens veiem, fins une altre...

La teoria ha d'anar acompanyada per la practica...
de les coses petites.

La lobotomització es un procès llarg d'insinistrament que dura tota la infantessa, la adolescencia y fins la mort..., a part de la familia tenim les escoles que preparen els futurs esclaus socials....les empresses, les relacions als pobles, els barris.... no acabariem...
Però la paciencia es la mare de la ciencia que voleu....
Re: Ni deu, ni amo, ni familia. Fora les cadenes
02 des 2005
Dir agur ens farà lliures! Au va, menys paranoies i més realitat. Si no vols estar amb la teua família no hi estàs, no t'hi força ningú, ningú et colpeja per no anar a sopar amb els teus papis...
Re: Ni deu, ni amo, ni familia. Fora les cadenes
03 des 2005
Dius : "Els anarquistes es van atrevir a atacar a la religio i a la autoritat , pero no a la familia.."

( la familia sembla una vaca sagrada que no és questionada per ningú, semblant al diner.)

Totalment d´acord, i mira que he buscat per internet, i en diferents idiomes ,alguna web Anti-Familia (No en el sentit d´atacarla, però d´exposar la seva MOLT neuròtica influència - des de´ls origens de "L´iN-civilitzaciò" - i poguer Superarla )
i RES.......!!!

Agrairía cualsevol info. sobre Anti - familisme.
Re: Ni deu, ni amo, ni familia. Fora les cadenes
03 des 2005
Deu, l'amo explotador i el cap de familia son eslabons de la mateixa cadena. Son el mateix gos amb diferents collars i entre tots tres es retroalimenten.
Re: Ni deu, ni amo, ni familia. Fora les cadenes
03 des 2005
És que ni això.. La família ha sigut qüestionada molts cops. Laing, Cooper i fins i tot Ken Loach han aportat material sobre el tema.
Si la família s'ha qüestionat mil cops, els diners dos-cents mil.

On viviu?
Re: Ni deu, ni amo, ni familia. Fora les cadenes
03 des 2005
El poder d'en Bikman
¿ Pots passar alguna info. ,més concreta, Sisplau ?
( Títol mde llibre...Web... Per Exemple. )
Sindicato Sindicat