Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : guerra
Suspés de nou el judici contra els i les antimilitaristes per ausència dels 4 policies citats per l'acusació
30 nov 2005
Pròxima cita: 11 de maig del 2006, a les 11:30 h. Aquest ha sigut l'únic resultat que ha eixit de la sala de vistes del Jutjat Penal núm.2 de València. Cap dels testimonis en què s'anava a recolzar l'acusació per a provar els "desordes públics" causats pels quatre antimilitaristes amb el seu bloqueig del tren militar -tres policies nacionals i un guarda jurat de RENFE- han aparegut per la sala i el jutge ha acceptat la petició de la fiscal de suspendre el judici. Un acte que no ha durat ni 5 minuts i que ha acabat amb la citació dels "desordenats" per a un nou intent de judici d'ací a 6 mesos.
tren5p.jpg
Els policies citats per la fiscal se "van oblidar" d'anar

Dimecres 30 de novembre del 2005

Pròxima cita: 11 de maig del 2006, a les 11:30 h. Aquest ha sigut l'únic resultat que ha eixit de la sala de vistes del Jutjat Penal núm.2 de València. Cap dels testimonis en què s'anava a recolzar l'acusació per a provar els "desordes públics" causats pels quatre antimilitaristes amb el seu bloqueig del tren militar -tres policies nacionals i un guarda jurat de RENFE- han aparegut per la sala i el jutge ha acceptat la petició de la fiscal de suspendre el judici. Un acte que no ha durat ni 5 minuts i que ha acabat amb la citació dels "desordenats" per a un nou intent de judici d'ací a 6 mesos. El secretari ha entregat a cada desobedient un "post-it" amb la data i l'hora apuntada com a únic document de citació, perquè se'l puguen enganxar en la porta de la nevera o en la pantalla de l'ordinador i no s'obliden d'anar...

Enteniment entre cossos policials i parapolicials per a allargar la incertesa sobre els i les activistes i així mantindre-les quietets uns mesos més? Jugada de la fiscal davant d'un judici que se li presentava molt difícil de guanyar? S'han acovardit una altra vegada els acusadors dels antimilitaristes (com el comandant de la base en el judici en Llíria contra els payas@s antimilitaristes que havien tallat el filat) davant del caràcter public que ha pres el judici i la presència dels mitjans de comunicació en el lloc?

La veritat és que es tracta de la segona suspensió d'un judici que ja va intentar evitar el fiscal que llavors s'encarregava del cas, proposant en plena detenció dels activistes un acord per a acceptar una condemna de 6 mesos. En rebutjar-lo, els desobedients van ser citats per al 3 novembre, judici ràpid que tampoc va tindre lloc perquè ni el quarter de l'OTAN ni RENFE van proporcionar a temps la informació sobre els horaris dels trens militars que sol·licitava la defensa.

Durant la concentració de suport enfront de la porta d'entrada als jutjats ha tingut lloc un teatre de carrer que ha escenificat l'acció. Un tren de militar fet amb caixes de cartró envestia el públic i era detingut per un grup de persones que portaven samarretes en què es podia llegir "BASES FORA" per un costat i "JUDICI PER PARAR UN TREN" per l'altre. També s'ha fet entrega en el registre d'entrada de les 350 autoinculpacions que han anat arribant com a resultat de la campanya de solidaritat que es va obrir immediatament després de la detenció, i que, naturalment, continua oberta fins maig. Les 670 cartes de solidaritat arreplegades (firmades algunes per organitzacions com a CGT, Ecologistes en Acció, Moviment de Renovació Pedagògica, o el Comité de Solidaritat amb la Causa Àrab, entre moltes altres) seran entregades en la delegació del ministeri de defensa de València en dates més pròximes al judici.

Així que per culpa d'aquests "oblidadissos" agents continua l'absurd uns mesos més. Un absurd que venien a denunciar els i les antimilitaristes: "els que s'entrenen per a matar, destruir, i estendre la por i la violència a les ordres de l'Estat són finançats generosament amb diners públics, reben aplaudiments i condecoracions, i desfilen pels nostres carrers. En canvi, les persones que treballen per un món sense guerres i sense exèrcits reben com a premi detencions, judicis, multes i condemnes de presó. És veritat, vivim en el món al revés, com deia Galeano."

Per això, per als desobedients aquest judici té escassa credibilitat i han aprofitat la presència de diferents mitjans de comunicació per a subratllar la legitimitat i els objectius de la seua acció noviolenta, i per a anunciar noves convocatòries de desobediència civil contra el quarter de l'OTAN a Bétera i les instal·lacions militars, com la pròxima "Inspecció Ciutadana" o la Marxa per la desmilitarització de la serra d'Aitana, que tindran lloc en el pròxim maig.

campanya antibase OTAN / alternativa antimilitarista - moc valència
Mira també:
http://www.antimilitaristas.org

This work is in the public domain

Comentaris

Fotos
30 nov 2005
http://www.nodo50.org/tortuga/article.php3?id_article=2813
Re: Suspés de nou el judici contra els i les antimilitaristes per ausència dels 4 policies citats per l'acusació
01 des 2005
cap servei al estat
ni civil ni militar.
InsumisioA.
salut.
Sindicato Sindicat