Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: antifeixisme
Ai de vosaltres...
30 nov 2005
(Carta publicada en el diari «El Punt» el dia 30 de novembre de 2005)

Ai de vosaltres, bisbes i cardenals immobilistes, que us heu pronunciat públicament en contra dels drets de persones secularment marginades! No heu entès gens l'Evangeli, i n'haureu de donar comptes.

Ai de vosaltres, dirigents d'una església que convoqueu els fidels a manifestar-se només en ocasió de temes partidistes, i no ho feu quan es tracta de qüestions profundament humanitàries! Aquestes coses calia atendre, sense descuidar les altres. Sereu menystinguts per egoistes.

Ai de vosaltres, caps religiosos, que voleu remoure cel i terra per fer adeptes, i, quan els teniu, en feu cristians conservadors, que són causa d'escàndol entre les persones idealistes! Per fer això més val que no us hi poseu.

Ai de vosaltres, eclesiàstics, que us «nomeneu» els uns als altres d'una manera endogàmica, estafant al poble fidel el seu dret a participar en l'elecció dels seus dirigents! El millor que podríeu fer és plegar tots, i deixar pas a un canvi de persones.

Ai de vosaltres, nous fariseus, que no voleu entrar en qüestions socials perquè són «matèria discutible», i en canvi feu política de la grossa intentant desestabilitzar un Govern que no us agrada! Sereu odiats pel vostre egoisme partidista.

Ai de vosaltres, legalistes, que apliqueu la llei al peu de la lletra i no teniu misericòrdia per la gent que viu situacions difícils! No heu entès encara el sentit d'aquella frase profètica: «Solidaritat és el que vull, i no actes de culte».

Ai de vosaltres, bisbes, que us ompliu la boca parlant de Déu i de Crist i no seguiu el seu esperit, i mireu de tallar i impedir els intents reformadors dels sacerdots i els fidels més honestos! Acabareu sent apartats pels vostres mateixos seguidors.

Antoni Ferret. Barcelona

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa