Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : ecologia : especulació i okupació
M'han multat per manifestació il·legal
30 nov 2005
âVista la comunicación de la GUARDIA CIVIL DE PEGO de fecha 24/09/2005, dando cuenta de la celebración de una manifestación/concentración no comunicada previamente a la Subddelegación del Gobierno...â?
Frases precedides per lâescut del Plus Ultra i el logo en bilingüe de la Subdelegació del Govern dâAlacant. No podia esperar-me res de bo dâaquella simbologia, i efectivament al segon foli de la missiva en qüestió em veig ressaltada en negreta la xifra 475, âfills de la gran...â?, supose que és del tot inevitable que algú reaccione així quan li posen una multa, però encara que això ho diran quasi tots, en este cas tenia almenys part de raó. Mâexplique:
El 4 de setembre vaig donar compte a lâAjuntament de Pego en nom del Col·lectiu en Defensa del Terrritori, de les nostres intencions de celebrar una manifestació pels carrers del poble el dia 24 dâaquell mateix mes amb el lema â1 Camp de Golf i 5000 cases +, parem la destrossaâ?, demanàvem permís i deixava el meu telèfon per si hi havia algun problema. Tres dies abans de la mani em contesten per escrit que això no és cosa dâells i que haig de demanar permís a Delegació del Govern, cridem a Delegació del Govern i evidentment ens diuen que ja és tard.
O siga que ens plantem a dos dies dâuna mani convocada 20 dies abans des de diferents mitjans de comunicació, sense permís. A partir dâahí parlem amb el Cap de la Policia, amb lâAlacalde Carmelo Ortola i amb el Sargent de la Guardia Civil de Pego, totes tres autoritats em van dir que ells no volien problemes i que si la mani era pacífica ells mirarien cap a una altra banda, vam pactar un recorregut pel centre antic per no retindre massa el trànsit i em van fer responsable de tot el que puguera passar.
El dia de la mani tot va anar rodat, potser faltava algú a banda dels 400 que van vindre, però vam passejar les nostres consignes pel poble amb tota normalitat i sense cap tipus dâincidents.
Em van enganyar com a un xiquet les tres autoritats en qüestió? vaig ser extremadament innocent de confiar en un madero, un picolo i un alcalde del PP?
La resposta no és tan senzilla i més per la majoria dels lectors que encara no teniu totes les claus de la història.
El cas és que a banda de la mani on aplegàrem 400 persones, per la nit se celebrà un concert on nâacudiren 1500, era un concert en homenatge a Ovidi organitzat per Ràdio Pego (Ajuntament), i on la gent del col·lectiu aprofitarem per a què tot el món sâinformara del que estava passant al poble en matèria urbanística, i casualitats de la vida com per la meua pseudoprofessió de cantant tenia una hora de micròfon per a mi sol, em vaig dedicar a anar soltant algunes perletes i sobretot a repetir els noms dels principals culpables de lâespeculació salvatge que està assolant el nostre poble, res de pensat i fet, tenia molt clar el que volia dir i com dir-ho per a què no em pugueren agafar legalment .
A lâendemà mateix bronca a la gent de Ràdio Pego per portar subversius a cantar, i nova amenaça dels sector feixista del PP de trencar el pacte amb Bloc i PSOE i anar-seân amb lâextrema-dreta de Barret.
Estic totalment segur que ni lâAlcalde, ni el Cap de la Policia ni el Sergent de la Guardia Civil teníen intenció en pricipi de xivar-se, però de segur que les pressions han estat molt fortes i com mâha dit algú per ahí, els del PP de Pego no em perdonen que haja dit noms i cognoms davant de tanta gent, llavors calia infligir-me algun càstig.
Als pobles del País Valencià no manen els alcaldes, ni els caps de la Policia ni els sargents de la Guàrdfia Civil, als pobles del PV mana la màfia legal o il·legal de les grans constructores que compren voluntats polítiques a base de maletins. Això que mâha passat a mi li passa de forma semblant a més gent de nord a sud dâaquesta terra mil voltes foradada, la qüestió es fer-nos una putada i una altra per a que abandonem, però ja sabeu que alguns no hi tenim cap intenció.
Hem presentat recurs a la multa, però el nostre superbuffet dâadvocats a Barcelona ja ens ha informaât que és pràcticament impossible guanya-li un recurs a lâadministració quan és la mateixa administració qui ha de resoldre. Res, farem alguna festorra i traurem diners per pagar la multa i amb el que sobre renovar el material dâagitació.
Però, ja que en realitat mâhan multat per dir els noms dels principals especuladors de Pego que volen fer el Pego Golf, doncs deixeu-me el plaer de reincidir:

-José Manuel Zapata, principal constructor del Pego Golf, pepero de tota la vida que igual ha tret benefici de Barret que del tripartit. Va ser ell que amb una cabotada va dir al PSOE i PP que rebutjaren les esmenes sobre Pego Golf que havia presentat el Bloc al ple, fins i tot el mateix Bloc es va engolir les seues esmenes .
- José Sala, Arquitecte que signa els plànols del PegoGolf, pepero de tota la vida, ha estat tot la vida el cap de lâaparellador José Eduardo Siscar.
- José Eduardo Siscar, Regidor dâurbanisme pel PP, des de sempre aparellador a les ordres de lâarquitecte José Sala i treballant colze a colze amb Zapata, 120 persones del poble van signar una al·legació en la que se li demanava que es retirara del procés dâaprovació de Pego Golf ja que legalment era clara la seua incompatibilitat per relació professional continuada amb els constructors. Ha amenaçat en diverses vegades de trencar el pacte i anar-seân amb lâextrema-dreta de Barret, si la resta de regidors no accedien als seus desitjos urbanístics. Conegut per les seues agressions a gent de Ràdio Pego i per haver segut el primer Regidor dâUrbanisme de Barret.

Bon Profit.

Josep Nadal i Sendra
Col·lectiu en Defensa del Territori-Pego.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: M'han multat per manifestació il·legal
30 nov 2005
te pasa por listo, por dar la cara por muchas personas que en un momento dado no podrias haber controlado, y por hacer un pacto con los maderos... bueno al menos que te sirva de experiencia.
es que a quien se le ocurre hacer un pacto con el alcalde cuando es el primero que esta interesado en especular y sacar dinero, vaya tela..

Salud!
Re: M'han multat per manifestació il·legal
30 nov 2005
Tranquil, nano. Només és una patacada. forteta, àixó sí. Però així n'anem aprenent. Endavant i força, que us hi jugueu el poble.
Re: M'han multat per manifestació il·legal
30 nov 2005
buf com esta valencia :(((
crec que no saps que ara ja es http://valencia.indymedia.org/ i com no he vist la teva historia, t'ho conto. si vols fer alguna editorial, ficat en contacte amb ells/elles. bona sort i defensa la terra!!!! que els fatxes i especuladors son ara els amos pero aixo no durara massa. a per ells!!!
Sindicat Terrassa