Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : especulació i okupació
Que jutgin a la Paeria (Lleida)
30 nov 2005
Que jutgin a la paeria: per mantenir monuments franquistes, per enderrocar edificis al Casc Antic i per especuladors.
Avui s’ha dut a terme el judici contra les tres persones que van ser retinguts pels mossos d’esquadra el dia 20 de novembre després de realitzar unes pintades al monolit franquista de la Plaça Cervantes. Una trentena de persones s’han concentrar a fóra dels jutjats per mostrar el seu suport a aquests joves.


El judici, realitzat al jutjat penal número 3, amb la magistrada Maria Gemma Luengo (coneguda per l’arxiu de la querella per tortures de Torà) s’ha dut a terme a les 10 hores del matí.

Les tres persones, acusades de cometre una falta de l’article 626 del Codi Penal de l’estat espanyol "Els que deslluïssin béns immobles de domini públic o privat sense la deguda autorització de l’Administració dels seus propietaris...", han reconegut dur a terme les pintades al monolit franquista. La seva defensa però es basava en el no reconeixement del monolit com un bé de domini públic. A més, consideren que el que realment desllueix és el manteniment d’aquest "monument" en un lloc tant cèntric de la ciutat i no el que en ell s’hi pugui fer.

Cal recordar, que La Paeria ja fa temps que diu que aquest monolit anirà a terra, tot i això, no s’han oblidat d’enviar la factura dels danys perquè els tres joves puguin ser condemnats pel delicte de faltes.

La petició del Ministeri fiscal és de 246’56 euros i de 6 dies de treballs en benefici a la comunitat. Considerant coautores a les tres persones.

Absolució! El monument franquista el volem a terra!
Mira també:
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat