Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : mitjans i manipulació
Pio Moa NO es historiador
30 nov 2005
http://mediosypolitica.blogspot.com
Pio Moa: "Franco no se rebeló contra un Gobierno democrático, sino precisamente contra un Frente Popular que, desde el poder y desde la calle, había arruinado concienzudamente la democracia y las bases más elementales de la convivencia. Esos partidos ya habían comenzado la guerra civil mediante un asalto general a la legalidad republicana, en octubre de 1934, y fue esa destrucción de la legalidad lo que originó la guerra, y no la guerra la que destruyó la democracia, según puede comprobar documentalmente cualquiera que hoy quiera ponerse a ello."

http://revista.libertaddigital.com/articulo.php/1276231001

¿Alguien cree que Time perdera crédito por el artículo del fascista?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pio Moa NO es historiador
30 nov 2005
Para mí ya lo ha perdido.El mentiroso éste no es mas q eso,un lamentable mentiroso.
Re: Pio Moa NO es historiador
30 nov 2005
El típico revisionista, y pensar que por su cinismo le pagan.
Re: Pio Moa NO es historiador
30 nov 2005
Sin saber quien era compre un libro suyo para comenzar a conocer cosas sobre la Guerra Civil.
Iba leyendo y no me cuadraban cosas...al final lo dejé...
Propuestas para qué hacer con la basura de libro?
Re: Pio Moa NO es historiador
30 nov 2005
que te devuelvean el dinero
Re: Pio Moa NO es historiador
30 nov 2005
La perversión del lenguaje no tiene límites.

Una mentira repetida mil veces se convierte en verdad.

No le des más publicidad al cínico. Ni vayáis al enlace de Perversión Digital. Solo les dais publicidad.

Hay muchos libros acerca de la guerra civil escritos por historiadoresa dignos. Lo de Pio Moa
es una auténtica farsa. Puro interés político elevado a 1.000.

Pura basura, puro espectáculo.
Re: Pio Moa NO es historiador
30 nov 2005
Si l'altre dia va sortir per Antena 3 i va conseguir que els altres tertulians semblessin demòcrates de debó....

Aquesta escòria va militar a finals dels anys 70 al GRAPO, arribant-ne a ser un dels màxims dirigents, tonto no és. Durant temps semblava que era el típic crio que es va ficar a revolucionari en va sortir escaldat i va renunciar. A data d'avui, la majoria de professor d'història contemporània de la UB coincideixen en afirmar que el Pio Moa treballava pels serveis secrets del règim i es va infiltrar dins conscient del que feia. És a dir, el que li deien, fomentant episodis puntuals de tensió amb les accions militars del grapo i revelant a la policia on tenien amagats un jefazo de l'exèrcit i ujn que no se si era polític o empresari.
Re: Pio Moa NO es historiador
30 nov 2005
Una cosa és certa, la revolució va començar el 1934 i va restar dos anys aturada. Jo no sóc demòcrata i no cal que acusi el feixisme de trencar el marc constitucional doncs aquest marc era el d'una democràcia burgesa, d'esquerres o de dretes, tant m'és. Siguem una mica coherents i menys victimistes.
Re: Pio Moa es el único historiador decente
30 nov 2005
Pío Moa ha demostrado documentalmente, mediante materiales de la fundación Pablo Iglesias que aparecen fotocopiados en sus libros por si alguien le dice que se lo inventa, que el PSOE, en octubre del 34, ´se alzó contra la República para imponer una dictadura del proletariado de corte estalinista.

Por tanto, es cierto que Franco no destruyó un sistema democrático, sino un proyecto totalitario -el Frente Popular- que ya había roto con la democracia en el año 34 y sólo esperaba una nueva oportunidad para llevar a cabo sus planes de exterminio.

Esto es así aunque no os guste, y yo he empezado a entender la Guerra Civil a partir de Pío Moa.

Gracias.
Re: Pio Moa NO es historiador
01 des 2005
adecaf ets la rehostia.Si et cola el Pio Moa les seves veritats a mitges, justifiques el sistema penitenciari i totes les burrades que habitualment defenses.No penses a vegades que potser estaries mes comode militat al pp?
Re: Pio Moa NO es historiador
01 des 2005
Anem a veure, el que diu Pio Moa són, efectivament, veritats a mitges, aquest home presenta proves documentals que demostren que l'esquerra no defensava la república, però fer-se l'abanderat d'haver descobert això és ben estúpid, perquè això no només ho sabia tothom sinó que a sobre ho deien les mateixes persones d'esquerres de la època, la seva meta no era la democràcia sinó la revolució, quina? cadascú tenia la seva, la llibertària, la comunista (entesa com estalinisme), etc..., però evidentment ningú estava per la democràcia. Per què? Doncs per raons evidents, no va ser suficient per satisfer les aspiracions del proletariat de la època, la reforma agrària no es podia dur a terme per culpa de que la democràcia tnia en compte la dreta i els campreols de mentres es fotien de fam, així és com has d'entendre la guerra civil ADECAF. Pío Moa defensa que Franco va fer el que va fer per para l'esquerra i argumenta que l'octubre del 34 aquestes havien posat en perill la república, però..., has tingut en compte que ja l'any 1932 Sanjurjo va intentar derrocar la república? has tingut en compte que Sanjurjo i no pas Franco havia de dirigir junt amb Emilio Mola la revolta? No ho va poder fer perquè es va morir. Has tingut en compte que el govern republicà del 34 era de la CEDA, havia paralitzat la reforma agrària i totes les millores pel proletariat?
El teu problema ADECAF és que no saps situar-te en la època, la gent malvivía i es fotia de fam al camp, i a les ciutats tot just començaven a conèixer què eren els drets més bàsics. Jo no els culpo nio per haver-se revoltat ni per voler els caps dels burgesos a les seves mans.

Amb aquest post m'has donat un exemple clar del que et volia dir ADECAF, trobo que el teu afany perquè es sapiguen els crims comunistes està molt bé, però fa ràbia que amb això minimitzis els crims feixistes inclús, com acabes de fer ara, els justifiquis, i no perquè vulgui que tot continui igual i que els feixistes segueixin sent el broll de tot mal. Crec fermament que l'esquerra ha de veure la veritat i seguir endavant, demanar perdó a totes les víctimes i veure en què es va fracassar perquè la pròxima vegada no es cometin els mateixos errors, en canvi em dóna la sensació que tu, en comptes de "redimir" l'esquerra pretens destruir-la i crear quelcom que anomenes esquerra radical, que encara ningú sap què és.
Et vols oposar frontalment al marxisme, però en canvi saps perfectament que cap moviment d'esquerres pot existir sense almenys fer servir les tesis de Marx per saber d'on venen els problemes del capitalisme (tu mateix vas reconèixer que estaves d'acord amb Marx en que el treball dins el capitalisme era explotació), després que es comparteixin les alternatives que ell dóna o no ja és una latra cosa. I et vols enfrontar a l'actual procés migratori, cosa que l'esquerra revoucioinària actual ja fa, perquè s'entén la immigració com una necessitat fruit de la pobresa, els únics subnormals que ja els hi està bé són els progres d'ICV que saben on darla i diuen que papers per tothom sense mirar més enllà.

En fi, i per cert, si tireu endavant la gran esperança aquella que em vas dir digues on us puc trobar perquè m'agradaria rebre informació.
GRàcies
Re: Pio Moa NO es historiador
01 des 2005
jamalají jamalajó
perez rovira no es dios
jamalají hamalajála
pérez rovira es un facha
jamalajú jamalula
un terrorista de terra lliura
jamalajá jamalajé
menudo régimen quiere poner
jamalajé jamalajá
pérez te manda al gulag
jamalajú jamalajá
aunque seas catalán
jamalajá jamalajé
y aprenderás bereber
Re: Pio Moa NO es historiador
02 des 2005
Cómo escuece Pío Moa. Es natural, gente aleccionada en la historia fantastica. Es como para que se os caiga el sombrajo. No por negarlo o insultarlo lo estáis rebatiendo. Hacen falta argumentos,hacen falta pruebas ¿os suena?.
Re: Pio Moa NO es historiador
03 des 2005
No et semblen arguments el que t'he dit a dalt?
Sindicato Sindicat