Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
democràcia participativa
29 nov 2005
La democràcia no és, es fa.
MOVIMENT CAP A L'ARBRE D'ASSEMBLEES DEL POBLE en l'àmbit dels Països Catalans

Implantem una democràcia participativa als nostres municipis i comarques.
Vols exercir la teva sobirania d'una manera planera i natural des de l'Assemblea veïnal del teu municipi i del teu país?

La sobirania del poble s'exerceix des de la democràcia participativa deliberativa: cada comunitat humana, des de la seva plena responsabilitat i llibertat, es troba de tant en tant per informar-se, dialogar i consensuar els seus afers públics en un espai de tots: la seva assemblea (o reunió) sobirana. Després, els portaveus escollits per cada assemblea transmeten els seus acords a la política o a qui correspongui.

La ciutadania desorganitzada és com una massa de fullaraca que el vent del poder s'endú allà on vol, mentre que un poble organitzat territorialment és com un arbre ferm, de fondes arrels, on les fulles estan ben lligades a les seves corresponents branques i branquillons.

Germanies ofereix suport amb xerrades, tallers i exercicis pràctics als municipis que vulguin iniciar processos de democràcia participativa deliberativa a través de crear la seva assemblea veïnal sobirana, connectada amb la resta del territori mitjançant portaveus.
Mira també:
http://www.germanies.org/html_release/arbreassemblees.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: democràcia participativa
30 nov 2005
Això té a veure alguna cosa amb els soviets? Hi ha al darrere algun partit comunista tipus PSAN, MDT, Endavant o similars? Quina relació hi ha entre aquest projecte i el Procés de Vinarós?

Salut
Sindicat