Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : educació i societat : dones
[Mundet] Accions en motiu del 25N
29 nov 2005
Tot i el retard de la publicació d'aquest article, les accions presentades es van fer el dia 24 de Novembre en motiu del 25N, dia internacional contra la violència de gènere.
IMAG0188.JPG
IMAG0198.JPG
IMAG0187.JPG
IMAG0196.JPG
IMAG0192.JPG
La violència de gènere és un fenomen present cada dia a les nostres vides, a la feina, a les nostres relacions socials, a les noticies, als diaris... el nostre dia a dia és ple d'agressions contra les dones (que van des del menyspreu verbal a agressions fisiques passant per ser considerada un objecte sexual) i que en certs sectors de la població ha estat assumida com una part més de la nostra condició de dona. No podem deixar que el patriarcat ens ofegui ni un dia més!
Des de la Cepc som conscients que l'educació juga un paper importantissim en el canvi de mentalitat que ha de fer aquest païs, des de petites se'ns ha educat en dependència al sexe masculí, hem sigut subjectes d'una educació que encara prepara les dones per a quedar-se a casa o, com a molt, estudiar una carrera que s'adapti a la seva condició (i desde aquest campus en tenim l'exemple més clar, Magisteri conta, aproximadament, amb un 80% de dones a les seves aules) i als homes per a ser grans empresaris (o polítics, que avui en dia es pot considerar el mateix). És per això que trobem tan necesari fer adonar a les ciutadanes i als ciutadans que la violència de gènere es un aspecte que ens afecta a totes, i a tots, i que cal erradicar. Per això, aprofitant el dia Internacional contra la violència de gènere hem fet unes pintades de denúncia arreu del nostre campus, cal despertar la conciència!
Les facultats de Psicologia, Formació del Professorat, Educació Social i Pedagogia de la UB (el Campus de Mundet) es van despertar el divendres 25 amb el terra pintat de blanc. Un grup de persones el dijous a la nit van sortir a pintar les facultats, l'acció va consistir en marcar els llocs més transitats del campus amb cossos de dones acompanyats de frases significatives en contra de la violència de gènere ("contra la violència de gènere" a les escales principals i "cap agressió sense resposta" al bar del campus), informatives sobre el que està passant als PPCC en aquest àmbit ("200 agressions a dones al carrer" a la carretera de darrere la facultat de Formació del Professorat i "30 dones mortes als PPCC" a les escales que condueixen cap a Psicologia) i una altre que no anava acompanyada de cap cos, sinó del símbol feminista i si pot llegir "la discriminació laboral també és violència de gènere".
També per aquest dia es va penjar una pancarta a l'entrada de la universitat, recordant que des de les aules hem de lluitar contra el patriarcat.

Sense les dones no hi ha revolució!
Cap agressió sense resposta!

Cepc Mundet
Mira també:
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Mundet] Accions en motiu del 25N
29 nov 2005
25-N Dia internacional contra la violència de gènere.


Coincidint amb la setmana del 25 de Novembre, dia internacional contra la violència de gènere, des de l'organització estudiantil CEPC, s'han realitzat activitats de denuncia i sensibilització en molts centres d'ensenyament d'arreu del territori.
Tot seguit fem un repàs de les més destacades. En breu adjuntarem algunes fotografies.

>> UB-UPC (Barcelona):

- Performance sobre la violència de gènere per un grup de teatre aficionat, en diferents punts de l'UB i la UPC, i lectura del manifest elaborat per la Comissió de dones de les universitats barcelonines.


>> UB-Mundet (Barcelona):

- Accions de denuncia i penjada de pancartes.

>> UPF (Barcelona)

- Xerrada on s'explicava el conte titulat "La infanticida de Caterina Albert, com el patriarcat pretén embogir-nos" amb Núria Agulló i Núria Llopis.

>> UAB (Bellaterra)

- Rebel'Art, grup de teatre social del Ateneu Popular, del barri barceloní de l'Eixample, realitzà una performance sobre la violència psicològica que sofreix la dona. Després tingué lloc la lectura del manifest del 25 de Novembre contra la violència de gènere.

>> UJI (Castelló)

- Durant tota la setmana en les tres cantines de les tres facultats de la universitat penjada de mural interactiu "aDONA't i expressa't" on es podia deixar el punt de vista de tothom vers la temàtica.
El Dimecres 23 es realitzà una performance contra la violència de gènere en cada cantina de la universitat.

>> UVEG (València)

- Dimarts 22, tingué lloc la presentació del Llibre "Nosaltres les dones" (edicions cepc) a càrrec d'Aurora Mora, coordinadora de la publicació. A la Facultat de Filologia.
I dimecres 23 el passi del Vídeo: OSAMA, un Dinar Popular i un espectacle de poesia experimental a càrrec de Iumpak.

A secundària també es van fer actes al voltant del dia 25-N:

Cardedeu, Sant Celoni, Palautordera, o Sagunt, on es realitzà una petita obra de teatre a l'hora de l'esbarjo en son alguns exemples.


[25/11/2005]
Re: [Mundet] Accions en motiu del 25N
29 nov 2005
Avui hi haurà merder, mundet és al carrer!!! Consciència social desde les Universitats, ni un pas enrrere!!

Salut i canya!!
Sindicat Terrassa