Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Agresió Parapolicial a Renfe
29 nov 2005
AGRESSIÓ PARAPOLICIAL A RENFE
AGRESSIÃ PARAPOLICIAL A RENFE

Dimarts dia 22 de novembre de 2005, sobre les 12:30 hores del mitjdia lâadvocat Xavier Asensio Castro anava a Girona al tren de la Renfe a presentar un escrit dâun cas que ell defensava.

Uns agents de seguretat que, -incumplint la Llei de Seguretat Privada no portaven uniforme que identifiqués la seva empresa-, provistos de porra i pistoles, van incitar al revissor del tren a sol·licitar una i altre vegada el títol de transport, generant així un conflicte artificial i això qüan el títol havia sigut ja exhibit al revissor abans de lâarrivada dels agents dâ(in)seguretat.

Lâadvocat va tornar a exhibir el bitllet una i altre vegada però els agents volien que li entregués i van agredir, per primera vegada, a lâadvocat llençant-lo pel terra i trepitjant-li lâestèrnum, ocasionant-li la contussió i hematoma que consten al part hospitalari.

Els agents insistien en que el lletrat baixés abans dâarrivar a Girona però, la resta de passatgers del vagó van defensar a qui patia una agressió injusta i ho van impedir.

Ja a Girona lâadvocat va sortir del tren i de lâestació però, un cop a lâexterior, va ser agafat pels cabells per aquests agents de seguretat que él van portar a una dependència de neteja de lâestació, on li van clavar una brutal pallisa.

Els fets van ser observats per part de la gent present al tren que va romandre esperant, davant la claretat de la injustícia, a la porta del quartet de neteja, reclamant la sortida del ciutadà tan il·legalment detingut.

Personada una patrulla de la Policía Local, lâafer va concloure amb la posada en llibertat del segrestat.

Cal destacar que, lâadvocat tenía intenció de presentar un escrit abans de les 14:00 hores de la tarde a lâAudiència Provincial de Girona, -respecte a un afer que ell defensa contra forces policials-, i que, els agents de seguretat manifestaven reiteradament âhoy el abogado del pueblo no sale de aquí hasta las ochoâ?, mentre el colpejaven.

Cal denunciar que aquests agents porten arma i que, un dâells, va amenaçar amb ella, dins del quartet de neteja, al lletrat.

Hem dâagraïr la solidaritat als veïns que acudien en tren, especialment a un dâells que va acompanyar al lletrat amb el seu cotxe particular a lâAudiència Provincial de Girona. Així, tot i lâagressió patida, lâescrit es va presentar a temps. I és que, si el poble sâuneix, el feixisme no passarà!

Xavier Asensio Castro i Santiago González Arias, advocats.
Mira també:
http://www.sindominio.net/rbronka

Comentaris

Re: Agresió Parapolicial a Renfe
29 nov 2005
Segurates nazis, n'hi ha a tot arreu... Ara bé, també hi ha alguna cosa q no quadra:

1.- Quan un ensenya el bitllet q ha pagat al revisor, ja queda demostrat q el té; què se'n treu d'ensenyar-lo repetidament? I si jo fos revisor, amb un cop q el vegi ja en tinc prou, no el tornaria a demanar repetidament a un viatger per molt q dos seguratas m'incitessin... o es q va passar alguna cosa més q no surt a la noticia?

2.- Si tots els q viatjaven al vagó (q sembla q era força gent) també tenien bitllet (i suposo q el devien ensenyar), com és q tots no van acabar al terra amb el peu del segurata sobre l'estèrnum? O hi ha alguna cosa més q no surt en la notícia?

3.- Quan els seguratas
-primer: van intentar pendre't el bitllet
-segon: volien fer-te baixar abans de Girona, essent el bitllet pagat fins a Girona
-tercer: un cop a Girona, se't emporten pels cabells a un quartet,

...i el revisor, on era?? Q no li havies demostrat repetidament q tenies un bitllet pagat fins Girona? Com és q no deia als segurates q et deixessin en pau? Si no ho va fer, també l'hauries de denunciar, no?

4.- La poli local va alliberar al segrestat... suposo q van detenir als torturadors, no? Perquè una agressió amb lesions, una amenaça amb armes de foc, una detenció il·legal també amb lesions, pot suposar un mínim de 10 anys de presó (o més)... i se'n van anar tal qual?? Suposo q també els has denunciat, no?


5.- Lo de "el abogado del pueblo no sale de aquí hasta las ocho" vol dir q ja el coneixien? llavors l'agressió, segrest, etc, era pel bitllet o per alguna altra cosa?


Sempre es condemnable q algú rebi pallisses i realment és molt greu q això ho facin pressumptes "vigilants de seguretat"... però si això li passa a qualsevol q porta bitllet, la cosa ja és surrealista... per no dir q molt estrany.

Moraleja: Si portant bitllet et passa tot això, em sembla q no el compraré mai més!! (suposo q si et coles, lo mínim deu ser un tret als ous...
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
29 nov 2005
Mucho razonamiento y muy bien puntualizado, pero no te enteras.

Está claro que toda esa reiteración, no se debía al interés por ver si tenía o no billete, sino a otro interés. Si me dices que la historia tiene "lagunas", partes difíciles de creer o cuestiones que parecen absurdas, te diré que sí, a mi también me lo parecen..., pero si pienso en que hay otras cuestiones por medio (que no son las de tener o no tener billete) y que a los seguretas (sin uniforme que indique de qué empresa son, dice) lo único que les interesaba era que no llegara a tiempo, la intimidación, las amenazas, los abusos, los golpes cobran sentido y tienen la finalidad de asustar al abogado para que lo deje correr, pues, en una primera reflexión, su integridad es más importante que cualquier caso, ya que sin abogado, no hay defensa de caso.

Si me dices que la historia parece muy fantasiosa y un tanto paranoica, te tengo que dar la razón, pero también te digo que entonces tu nunca has pasado por un trance similar..., porque entonces lo entenderías de otra manera y sabrías que esas cosas pasan y lo que es peor, se viven así de mal.

Diciendo esto, no doy razón al abogado, sino mi solidaridad. No voy a cuestionar lo que dice, porque las cosas llevan otro cauce que trasciende el que yo me lo crea o no, o me parezca lo que me parezca. En todo caso, estos hechos, deberían de llevar a reflexionar al abogado más allá de lo que a nosotros nos pueda parecer, ya que la experiencia la ha pasado él y no nosotrxs. No somos quienes para juzgar la veracidad, falsedad o contradicciones de esos hechos; él único legitimado para ello es el compañero que ha pasado por ese trance.
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
29 nov 2005
aquest advocat esta sent acosat també per aquest motius

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/218300

Persecución al compañero Xavier Asensio por su labor profesional como abogado.

El 8 de marzo del 2005, el compañero Xavier Asensio Castro acudió a Ripoll a defender a una persona habitante de las montañas, el âOsoâ? , que era acusado de sacar la lengua a un agente de los Mossos de Escuadra. Dicha persona ha sido perseguida en innumerables procedimientos judiciales.
Este es el motivo de que el dia 8 de Marzo del 2005 se planeara un montaje en el Juzgado de Instrucción número 1 de Ripoll por parte del Guardia de Seguridad Privada, Agentes de los Mossos de Escuadra, la secretaria del Juzgado, Maria José González Alcala y el Juez Antonio Miralles
Amorós , contra el compañero abogado Xavier Asensio Castro al que se pretendia intimidar para que cesara en la defensa de los derechos humanos de âOsoâ?. Todos ellos esperaban en la puerta al abogado. Este iba acompañado de seis personas más, pero fue al único al que se le requirió la documentación e incluso se le agredió. Pese a la cruel discriminación que sufrió el abogado, éste se identificó y tuvo que esperar más de 1 hora y 20 minutos al inició del juicio que se comenzó sin el mismo ni su defendido âOsoâ?. El juicio lo realizaron también sin informarle a âOsoâ? ni a su abogado de que, con carácter previo al inicio del juicio, tanto el juez como la secretaria del juzgado se habían quejado al Colegio de Abogados de Barcelona, al Tribunal Superior de Justicia de Catalunya y a la Audiencia Provincial de Girona de su abogado defensor, a quien incluso se le había denunciado y se le han incoado ya diligencias previas en virtud de las cuales se le quiere condenar a cárcel.
Las acusaciones vertidas contra el compañero Xavier Asensio son falsas y caen por sí solas, se le acusa falsamente de no identificarse en la puerta del juzgado. El abogado Xavier Asensio se puso en contacto con el Colegio de Abogados de Barcelona, donde está colegiado, en aras a la obtención de protección ante tal atropello. Pero dicho Colegio relegó su responsabilidad en el de Girona. El Colegio de Abogados de Girona por su parte, ha negado por completo conceder amparo a este abogado. Se le ha requerido en multiples ocasiones la presencia del Diputado de Guardia del Colegio, (figura que existe en los colegios de abogados y, en teoría, debe velar por el ejercicio digno de la profesión de abogado), ante los abusos que se han ido cometiendo en el Juzgado de Ripoll contra âOsoâ? y su abogado a los que se les ha privado sistematicamente el aceso al expediente judicial. Pero el Colegio de Abogados de Girona ha contestado a las numerosas llamadas de telefono que se le realizaron solicitándole ayuda urgente que en dicho Colegio de Abogados no existe el Diputado de Guardia, ni tampoco se extienden actas. Las numerosas quejas que formulo el abogado Xavier Asensio al Colegio de Abogados de Girona y al de Barcelona, explicando el indignante y vergonzoso montaje que había sufrido, todavia hoy no han obtenido ninguna respuesta. Al contrario el Colegio de Abogados de Girona, encabezado por su Degano Josep María Prat Sàbat, ha enviado al abogado la quja del Juez contra el mismo aún a sabiendas de la discriminación sufrida por el compañero Xavier Asensio. Este Colegio ya desatendió una queja formulada por el compañero Xavier Asensio el año anterior por las deplorables e indignantes condiciones en las que se tiene que desarollar la labor defensiva en los juzgados de Ripoll.
Recientemente , la Audiencia Provincial de Girona, uno de los estamentos al que acudió el Juez Antonio Miralles Amorós en su afán represor contra al compañero Xavier Asensio se pronunció, el dia 12 de setiembre del 2005, en contra de la recusación planteada contra dicho Juez en el procedimiento judicial seguido contra âOsoâ? pese a haberse demostrado que el juez Antonio Miralles Amorós debia haberse abstenido de juzgar a âOsoâ?, al ser acusador de su abogado, y de haberse acreditado que dicho juez interviene tan alegremente en dicho procedimiento pese a estar recusado. En el acta de la vista realizada ese 12 de setiembre del 2005 en la Audiencia Provincial de Girona no se recogieron las alegaciones por vulneración de derechos fundamentales manifestadas en juico por el compañero Xavier Asensio por denegación inmotivada de las pruevas testifical y documental.

CNT Montcada-La Llagosta
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
29 nov 2005
boicot a renfe
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
29 nov 2005
Boicot a renfe? Pallissa als segurates!
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
29 nov 2005
No, si la cosa millora per moments... En sèrio s'ha muntat tot aquest tinglado q s'explica a dalt perquè un tio ha ensenyat la llengua a un mosso...??

q els guàrdies de seguretat,
els mossos,
la secretària judicial,
el jutge de Ripoll,
el col·legi d'advocats de Girona i el seu degà,
el col·legi d'advocats de Barcelona,
i l'Audiència Provincial de Girona...

vulneren tot el procediment judicial, prevariquen d'una forma indecent, alteren multitud de proves, ataquen greument no ja la pressumpció d'innocència, sinó el legítim dret a defensar-se o a exercir la defensa...

perquè el tal "Oso" sigui condemnat per ensenyar la llengua a un mosso????


Escolta noi, lo màxim q li podria caure al tal "Oso" per això és una falta penal per desconsideració a un agent, cosa sancionada amb 30 euros i em sembla q encara em passo...

Scott Turow era un advocat q va deixar de ser-ho per escriure llibres ("Presunto inocente") i el pavo es va forrar... Et recomano q segueixis els seus passos pq tens fusta... Ei, em trec el barret, xaval.
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
29 nov 2005
Ah, i en resposta a perikillo...

Por supuesto q imagino q el altercado de la Renfe no es sólo por lo del billete, sino por algún tipo de ajuste de cuentas del pasado (joder, tan corto no soy)... Pero si he respondido de esa manera es porqué lo q se está planteando (la agresión, secuestro, etc) me lo quieren vender sin contarme estas historias pasadas (q ahora sí q van saliendo poco a poco).

Y cierto es q el legitimado para juzgar la veracidad, falsedad o contradicción de los hechos es él mismo... pero cuando cuelga esta historia en un foro en donde uno puede opinar, creo q está legitimando a cualquier otro a hacerlo.
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
29 nov 2005
Ah, i en resposta a perikillo...

Por supuesto q imagino q el altercado de la Renfe no es sólo por lo del billete, sino por algún tipo de ajuste de cuentas del pasado (joder, tan corto no soy)... Pero si he respondido de esa manera es porqué lo q se está planteando (la agresión, secuestro, etc) me lo quieren vender sin contarme estas historias pasadas (q ahora sí q van saliendo poco a poco).

Y cierto es q el legitimado para juzgar la veracidad, falsedad o contradicción de los hechos es él mismo... pero cuando cuelga esta historia en un foro en donde uno puede opinar, creo q está legitimando a cualquier otro a hacerlo.
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
30 nov 2005
Em semble ,ke no tens vao obligació legal d´ensenyar el bitllet a ningú ke no sigui empleat directe de Renfe,per exemple,ke es l´unica"autoritat"d´akesta empresa publica,ke t´el pot demanar.Amb aixó,no vull pas dir,ni criticar,als advocats.Si kelcom pot aclarir com está legalment el tema,no estaria de més.Salut.
Habitacions de tortura a RENFE
30 nov 2005
Un diumenge de tardor del 2002, a les 12.35h es va presentar a les admissions del centre hospitalari gironí on jo treballava, un treballador nouvingut feia pocs anys a Catalunya, molt prim, per a què se li fés un informe mèdic de les lesions físiques dels vigilants de l'estació de tren de Girona.

Després d'aconseguir l'informe per les lesions visibles, aprofitant la meva hora de plegar, el vaig acompanyar fins la comissaria de policia catalana per tal de presentar la denuncia que desitjava. Allà vam coincidir amb els 2 guardies privats de l'estació, de visible forma física, que eren molt ben rebuts per a presentar la seva contra-denuncia per agressió.

Després d'enregistrada la denuncia, el vaig acompanyar a l'estació de Girona per a què agafés tranquilament el tren fins al poble on viu. A l'estació em va assenyalar la porta de la petita habitació sense finestres on l'havien retingut 2 guardies amb un gos perillós (dels de PROSEGUR), l'havien apallissat i intimidat amb el gos.

Es tracta de la porta que pots veure si mires de front a informació/taquilles, just al costat de les portes de vidre que dónen a la plaça de l'estació (C/Barcelona).

Veure també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/213072/index.php
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
30 nov 2005
Jo no tinc tant clar que fossin segurates. Eren maderos fora de servei!!
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
19 des 2005
Soy uno de los viajeros de ese tren, el que dice ser abogado se nego en rotundo a la entrega de su billete no a los agentes de seguridad si no al revisor del tren, no solo una vez si no que mas de cuatro, es el revisor quien llama a los agentes de seguridad y ante la presencia de estos que en ningun momento le faltaron ni mostraron actitud de represion contra este individuo es más el revisor les indico que le bajaran del tren en la estación de Caldes de Malavella y estos no lo hicierón permitiendo que el individuo viajara sin más hasta su destino. Los agentes unicamente reprimieron el intento que el abogado hizo de agredir al revisor y es cuando este se tira al suelo y dice que le matan. A la llegada del tren a la estación de Girona el individuo abogado sale corriendo y baja por una escalera mecanica en contra dirección poniendo de nuevo la seguridad de los usuarios en peligro, es retenido por uno de los vigilantes de la estación y si es trasladado a un cuarto debido a la alerta que habia causado, de inmediato se persono dos agentes de la policia local motorizada de Girona con lo cual no es creible su argumentación de que le pegarón. Es lamentable que un individuo "mentiroso" "follonero" y que falta a la verdad pertenezca a un colectivo como el nuestro.
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
19 des 2005
Soy uno de los viajeros de ese tren, el que dice ser abogado se nego en rotundo a la entrega de su billete no a los agentes de seguridad si no al revisor del tren, no solo una vez si no que mas de cuatro, es el revisor quien llama a los agentes de seguridad y ante la presencia de estos que en ningun momento le faltaron ni mostraron actitud de represion contra este individuo es más el revisor les indico que le bajaran del tren en la estación de Caldes de Malavella y estos no lo hicierón permitiendo que el individuo viajara sin más hasta su destino. Los agentes unicamente reprimieron el intento que el abogado hizo de agredir al revisor y es cuando este se tira al suelo y dice que le matan. A la llegada del tren a la estación de Girona el individuo abogado sale corriendo y baja por una escalera mecanica en contra dirección poniendo de nuevo la seguridad de los usuarios en peligro, es retenido por uno de los vigilantes de la estación y si es trasladado a un cuarto debido a la alerta que habia causado, de inmediato se persono dos agentes de la policia local motorizada de Girona con lo cual no es creible su argumentación de que le pegarón. Es lamentable que un individuo "mentiroso" "follonero" y que falta a la verdad pertenezca a un colectivo como el nuestro.
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
11 gen 2006
Iñaki tu si que eres un mentiroso y un lacayo del poder
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
11 gen 2006
Iñaki tu si que eres un mentiroso y un lacayo del poder
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
12 gen 2006
Al diari el triangle va sortir un article on deian que aquest advocat estava vinculat amb la defensa de diferents moviments socials:okupes,immigrants,ecologistes,...fins i tot una denuncia contra coca cola per la fabrica que esta fent a can fenosa.
te pinta de asetgament per part del poder per ferli agafar por.
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
13 gen 2006
osti tu, després de d'un mes i mig torno a llegir la noticia i llegeixo lo del tal Iñaki... i a què has esperat per explicar tot això?? No, si cada cop surten més cosetes... I ara fan una concentració en suport del pavo... bé, m'esperaré un mes més, a veure q passa, ja ja ja
Lo retienen en un cuarto para... qué?
19 gen 2006
Així com quedem, que un dels guardies es diu "Iñaki" (el que se personó) ?
Re: Agresió Parapolicial a Renfe
05 abr 2006
Xavi no te aclaras con ese entuerto que tienes no se sabes ni qien te ha dado en las narices, PROSEGUR o maderos disfrazados???,
Sindicat