Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Per la Mediterrània dels pobles, el jovent en lluita al carrer
27 nov 2005
COMUNICAT
Aquest cap de setmana (26 - 27 de novembre) Barcelona serà l’escenari de la cimera dels caps d’Estat i de Govern de la regió del Mediterrani per reimpulsar els objectius que deu anys enrere es van marcar amb el procés de Barcelona.

Des de la CAJEI considerem que aquest esdeveniment és un acte de cinisme i hipocresia per amagar la realitat dels països del Sud i de l’Est del Mediterrani, els cacics i gestors dels quals s’omplen les butxaques gràcies a les quotes de poder que les grans multinacionals, bancs i polítics europeus els atorguen, tot reservant-se el major benefici. Les potències occidentals s’omplen la boca de prosperitat, democràcia, cooperació i diàleg per després espoliar els recursos naturals i explotar la mà d’obra dels països subdesenvolupats i en vies de desenvolupament.

Els governs de la regió mediterrània, amb el recolzament i participació de les grans corporacions multinacionals de la regió, decideixen el futur de les nostres terres, cada dia més afectades per l’obertura al lliure comerç i per les solucions neoliberals, nefastes i perjudicials a curt i a llarg termini per les capes populars i treballadores de la societat.

La precarietat i l’augment de les desigualtats al món, les migracions de milers de joves del Sud que la policia impedeix a cop de porra i de canó, la destrucció del territori per l’activitat productiva deslocalitzada de les multinacionals, la repressió contra el jovent rebel·lat a Palestina, Còrsega o els Països Catalans, la negació del dret a l’autodeterminació i la continuïtat d’estructures caciquils i patriarcals són algunes de les conseqüències de les decisions que es prendran aquesta setmana a Barcelona.

La pobresa i l’analfabetisme continuaran en augment. No és cap secret que l’excés de consum i el benestar occidentals se sustenten en l’explotació, el xantatge i el pillatge sobre els països del sud i de l’est, així com en el desmantellament de les conquestes aconseguides pels treballadors i treballadores d’Occident. Ho estem patint, dia a dia, amb la desregulació del mercat laboral, especialment el juvenil (temporalitat, diferència salarial, sous irrisoris, riscos, etc. ), i la cada vegada més preocupant privatització dels serveis socials que encara aguanten a casa nostra (habitatge, educació, treball etc.).

A més, la celebració d’aquesta cimera ha donat lloc a un bast desplegament policial i militar. 6.000 agents dels diferents cossos armats del Govern espanyol i de la Generalitat han arribat a Barcelona per atemorir els moviments socials, col·lectius i organitzacions que estan participant en la resposta popular a l’esdeveniment.

El jovent català, crític, conscient i organitzat tenim el deure de defensar els drets del nostre poble i, per extensió, els de tots els pobles. Els nostres drets no es poden negociar i menys encara trepitjar. Volem que sigui la població treballadora catalana la que decideixi el futur econòmic, social i polític dels Països Catalans, així com la seva relació amb la regió de la Mediterrània i la resta de països del món. El jovent lluitarem per una solució justa, solidària, democràtica i d’arrel, que acabi amb la propietat privada i el sistema que la sustenta.

Països Catalans

Independència i Socialisme

CAJEI
(Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per la Mediterrània dels pobles, el jovent en lluita al carrer
27 nov 2005
tard?
Sindicato Sindicat