Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: dones
Resolució del Comitè Central del PSUC-viu, davant el greu problema que és la prostitució
26 nov 2005
La Secretaría de la Dona del PSUC-viu, que reclama una societat constituïda sobre la igualtat i la dignitat de les persones, considera incompatible l'ús i explotació sexual que representa la prostitució, i per això denunciem:

Que la prostitució constitueix, en tots els casos i circumstàncies, una enèrgica modalitat d'explotació sexual de les persones prostituïdes, especialment de dones i menors i una de les formes més arrelades en les que es manifesta, exerceix i perpetua la violència de gènere.

Que la inhibició i tolerància dels poders públics en front als que organitzen, recluten, transporten, indueixen a la prostitució i en front de tots els que obtenen beneficis econòmics de la prostitució afavoreix l'expansió i l'arrelament d'una pràctica que compromet la vida, la salut i la integritat psíquica de nombroses persones, especialment dones i menors.

Que el prostituidor/client, invisibilitzat fins ara, és responsable amb la seva demanda del desenvolupament de la indústria del sexe.

La Secretaría de la Dona reivindica que les iniciatives dels nostres responsables polítics han d'anar adreçades a :

Remoure les condicions i circumstàncies que permeten, afavoreixen, i propicien la prostitució, especialment per mitjà de l'aprofundiment de les polítiques d'igualtat d'oportunitats per a les dones, sense que, en cap cas, pugui ser reglamentada aquesta forma d'esclavitud.

Penalitzar totes les modalitats de proxenitisme, inclosa la dels autoanomenats "empresaris del sexe", amb consentiment o no de la persona prostituïda, en els termes del Conveni de les Nacions Unides per a la Repressió de la "Trata" de Persones i de l'explotació de la Prostitució Aliena de 12 de desembre de 1949 i això, de conformitat amb els compromisos que assumim davant la Comunitat Internacional, amb la ratificació d'aquest instrument.

Desenvolupar polítiques de prevenció i especialment de sensibilització i deslegitimació dels prostituidors(clients), actors responsables d'aquesta forma de violència.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Resolució del Comitè Central del PSUC-viu, davant el greu problema que és la prostitució
26 nov 2005
Doncs el que heu de fer és prendre mesures encaminades a aturar per tots els mitjans aquesta normativa que pretén portar-nos a una Barcelona pròpia d'altres èpoques fins i tot amenaçant de sortir dels tripartits diverses en els quals participeu.
La prostitució no pot ser reglamentada, la mendicitat no pot ser regulada i la protesta no pot ser reprimida.
Re: Resolució del Comitè Central del PSUC-viu, davant el greu problema que és la prostitució
26 nov 2005
Es indignante la legitimidad de la prostitución, como pretende CC.OO. o PSC, ERC o ICV-EUiA.

Es legalizar la explotación y convertir a los proxenetas en honorables comerciantes de seres humanos.

Esto no es de izquierdas.¿O son estúpidos, o tienen intereses inconfesables sobre este tema?.
Re: Resolució del Comitè Central del PSUC-viu, davant el greu problema que és la prostitució
27 nov 2005
No us enganyeu , el problema de veritat és la prostitució dels principis dels politics , i nosaltres cornuts i pagant el veure !
Re: Resolució del Comitè Central del PSUC-viu, davant el greu problema que és la prostitució
27 nov 2005
Vendre el cos sense proxenetes, ense màfies i sense explotacio no és indignant, és el que totes i tots fem a les fàbriques dia a dia i com que som "classe obrera" estem ja beneïts, no? La moralitat també ha de ser revolucionària, o com a mínim, racional.
Re: Resolució del Comitè Central del PSUC-viu, davant el greu problema que és la prostitució
27 nov 2005
a tots ens hauria de fer pensar que fa 10 anys el 90% de la prostitució no era per voluntat propia i a vui en dia amb la inmigració segur que ha augmentat... ¿quina es la solució? menys piques tendenciosos (per par de TOTS) i més parlar de solucions
Salut i revolta
Re: Resolució del Comitè Central del PSUC-viu, davant el greu problema que és la prostitució
27 nov 2005
Yo creo que es más del 90% las mujeres que se sien ten obligadas (de hecho, esclavas) a ejercer la prostitución. El tema no consiste en penalizarlas a ellas, las víctimras, sino atacar a los proxenetas y a los "clientes" que son de hecho, quienes mantienen el negocio.

Suecia lo está haciendo bien, con grandes avances, donde se busca alternativas sociales de reincporación, que eviten su explotación.

Es de un pobre infantilismo, sin conocer la realidad, comparar la venta del cuerpo, con la venta de trabajo al sistema capitalista. Las consecuencias de lo primero, sólo llevan a la marginación y a la destrucción personal, mientras unos cuantos se embolsan millones de euros, incluso el propio Estado, a través de sus propuestas de impuestos, para ejercer la prostitución.

Me parece interesante la resolución del PSUCviu. Huye del pensamiento "progre", sin contenidos, que nos acostumbra la izquierda "cumbaya" del Ayuntamiento de Barcelona.
Re: Resolució del Comitè Central del PSUC-viu, davant el greu problema que és la prostitució
28 nov 2005
I els transexuals? Su conscients de que a aquests tampoc se'ls ha deixat cap alternativa?

Trobo que aquest comunicat és un bon anàlisi en abstracte. Però la realitat és que hi ha milers de dones en aquests moments que exerceixen la prostitució (professionals del sexe, com els hi agrada que se les anomeni), i que el més urgent i imprescindible és que tinguin reconeguts els drets fonamentals per poder-se defensar i emancipar.

Si no, és com dir que davant l'explotació que suposa el treball assalariat, renunciem a reivindicar els drets de treballadors i treballadores i directament demanem la seva abolició. Està clar que a llarg plaç això és el que volem, però tot són processos i cal anar treballant a diferents ritmes per al curt i llarg plaç.

A més, en qualsevol cas, a les primeres que cal escoltar sobre aquesta matèria és a les mateixes implicades. És molt còmode donar lliçons des de fora.
Sindicat Terrassa