Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : especulació i okupació
Ariadna Pi expropia el Liceu
24 nov 2005
Ariadna Pi reclama la conversió del Liceu en ateneu popular o en zona verda.
LâAriadna Pi sempre li ha tingut molta tírria al Liceu. Això ha estat així en totes les encarnacions que ha conegut al llarg de dècades, especialment quan han tingut lloc al Xino i als seus voltants, com quan existí com a obrera del tèxtil i mare de família rellogada a un pis del carrer Escudellers, florista a la mateixa Rambla, meuca a Robadors, dependenta de comerç a la plaça del Pedró, immigrada primer del camp català i després de lâandalús, i fa ben poc del Magreb, vivint a una pensió de mala mort potser al carrer Ample i guanyant-se la vida fregant escales a lâEixample.

Consti que lâaversió envers aquest edifici no sâexplicava tant per les coses que sâhi feien, sinó pel tipus de personal que nâera assidu: personatges altius, inflats, superbs, desdenyosos amb la gent treballadora del barri. Els freqüentadors eren els amos, els banquers, els propietaris, els financers, els poderosos i les seves respectives esposes, les âmillors casesâ? de Barcelona, tothom dâallò més tibat, vestits sempre amb les seves millors gales, fatxendant-se hipòcritament els uns davant dels altresâ¦

Doncs bé, comptant amb que una bona part de la gent que hi va ara a Liceu és bàsicament la que sempre hi ha anat i que entre ells hi ha els responsables polítics i econòmics de lâestructural violència urbanística que patim âi contra la qual aquests dies sâestà en lluitaâ, lâAriadna ha pensat que seria una idea avinent amb les circumstàncies expropiar-lo per convertir-lo en, posem per cas, un ateneu popular âon es podrien continuar desenvolupant les mateixes activitats que fins ara, sols que amb un públic més digne i sensible (com els obrers que el 1936 lluïen el seu millor vestit per anar als concerts gratuïts de música clàssica del Palau Nacional de Montjuïc)â o, si aquesta opció no és viable, enderrocar lâedifici i aprofitar el solar per fer-hi una zona verda, amb jardinets i gronxadors i tobogans per a que juguin els infants del barri, i la gent gran i els joves i les famílies sâhi trobin per fer petar la xerrada.

Així doncs, ahir Ariadna Pi va decidir, en companyia dâuna colla dâamics i amigues, executar lâordre de desnonament dictada contra el Cercle del Liceu com una contribució al combat contra els abusos immobiliaris âampliació de lâestació de Sants, Bon Pastor, Tres Turons, Pla Caufec a Collserola, Can Ricart a Poble Nou, mòbing a Gràcia i la Barceloneta..., ben a prop dâallà lâilla Robadors o el Forat de la Vergonya. De pas, lâAriadna ha volgut retre homenatge a lâOvidi Montllor i als Germans Marx âlâAriadna seâls estima tots quatre!â, que van expressar en una cançó i una pel·lícula respectivament un punt de vista sobre el tema similar al seu.

En el decurs del desallotjament, lâAriadna i la turba que lâacompanyava van tenir lâoportunitat de dir-li a la cara a tota aquella gent tan guapa i tan elegant: âMireu-vos. Diuen que sou les âbones famíliesâ, però sou gentussa! Nosaltres sí que som de bona família, de la millor! Vosaltres sou els de sempre. I nosaltres també! Com diu lâOvidi, som allò que vosaltres anomeneu âels altresâ. Us creieu lâ âalta societatâ, però nosaltres us depassem de llarg, perquè nosaltres som la vida. I la llibertat.â?
Mira també:
http://www.youtube.com/?v=BTKyfMUuBH4

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ariadna Pi expropia el Liceu
25 nov 2005
Pobrets i alegrets!
Re: Ariadna Pi expropia el Liceu
25 nov 2005
Plas, plas, plas,

Boníssima acció
Re: Ariadna Pi expropia el Liceu
25 nov 2005
Ariadna, ets collonuda!
crida als nets dels obrers del 36
25 nov 2005
companys, aparquem els cotxes tunejats, apaguem la plaistation, llencem les pills del proper cap de setmana al water, i anem a reclamar els nostres espais amb l'Ariadna, ella ens ho fara passar millor!
Re: Ariadna Pi expropia el Liceu
26 nov 2005
I el més xulo és que hi havia gent de tota mena: moguda okupa, gent del moviment veinal, però també gent "normal", és a dir sense cap militància. Això és el que més em va emocionar.
Sindicat