Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Jornades sobre consumisme a Barberà
24 nov 2005
¡CÓMPRELO AHORA!
Segones Jornades sobre consumisme i consum responsable.
2 i 3 de desembre. Casal de Joves Obriu Pas.
postaldelanterojocopia.jpg
¡CÓMPRELO AHORA!
Segones Jornades sobre consumisme i consum responsable.
2 i 3 de desembre. Casal de Joves Obriu Pas. Barberà del Vallès.

El proper cap de setmana del 2 i 3 desembre tindran lloc a Barberà del Vallès les segones jornades sobre consumisme i consum responsable ¡Cómprelo ahora!. El Casal de Joves Obriu Pas, organitza un any més aquesta activitat amb l’objectiu de promoure la reflexió al voltant del model de societat consumista, les seves conseqüències socials, laborals i medioambientals. També repassarem el nostre paper com a consumidors i les pràctiques alternatives al nostre abast. Totes les activitats es realitzaran al local del Casal de Joves Obriu Pas, al carrer Pere Sanfeliu 24-26.

Les jornades començaran divendres 2, centrades en el tema del consum alimentari, segurament un dels més comuns i qüotidians per a tothom. A les 9 del vespre tindrà lloc un sopar sostenible, amb el que demostrarem que es possible deixar el consumisme fora del plat. Mentre gaudim d’un deliciós sopar realitzat amb productes de cultiu ecològic, discutirem diferents alternatives per menjar respectant el medi i les persones, com l’autoproducció o les cooperatives de consum. A continuació, a les 23 hores, tindrà lloc el cinefòrum al voltant de la pel•lícula “Super-size-me� de l’americà Morgan Spurlock. En aquest cas es tracta d’un exemple de les nefastes conseqüències que pot tenir deixar al nostra alimentació en mans d’un gran monstre de la societat consumista: McDonalds.

Les jornades es reprendran dissabte 3 a les 7 de la tarda, amb la xerrada “Consumisme: riscs i alternatives�. En primer lloc parlarà un membre d’un col•lecti de crítica a la societat consumista. Ell ens descriurà el model de societat de consum i com la situació econòmica actual, fonamentada en un continu augment de la demanda ha portat al consumisme estructural, de terribles conseqüències i majors perills pel planeta i els seus habitants. A continuació Jep Pedrosa, de la Federació Catalana de cooperatives de consum, ens parlarà de les seves eines per practicar un consum alternatiu. Defensarà l’acció col•lectiva dels consumidors i consumidores per fer que l’acte de comprar no hagi de ser incoherent amb el tipus de societat que es defensa.

Com a cloenda, a les 22:30 de la nit el Sobrino del Diablo ens oferirà una actuació musical. Aquest irreverent cantautor, que ja ens va sorprendre a les primeres jornades, farà servir tot el seu enginy i sentit de l’humor per posar en evidència l’univers consumista.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat