Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
omunicat de premsa de la Plataforma Salvem els Muntanyans (Torredembarra)
24 nov 2005
Comunicat de premsa. 23.11.05

La Plataforma âSalvem els Muntanyansâ? presenta una Moció per tal que el Ple de lâAjuntament solâ¢liciti al Ministeri de Medi Ambient la compra dels terrenys.

La âPlataforma Salvem els Muntanyansâ? ha presentat aquest matí una Moció per tal de ser debatuda en el proper Ple de lâAjuntament de Torredembarra. La Plataforma considera que és necessària una implicació directa del consistori per tal de fer visible la necessitat que, per tal de solucionar el conflicte existent, cal que el Ministeri de Medi Ambient es faci càrrec de la despesa que suposa la compra dels terrenys.
La Moció va acompanyada del corresponent dossier informatiu, el qual es farà arribar a la totalitat de regidors del consistori torrenc, en el qual es detallen les motivacions polítiques, jurídiques, mediambientals i de seguretat que recomanen la compra dels terrenys.
La Plataforma considera que aquesta solució es troba en la mateixa direcció que allò que la gran majoria dels partits de lâAjuntament han manifestat des de que el passat 1 de desembre de 2004, quan la Comissió dâUrbanisme de Tarragona va suspendre el pla Parcial 4b Platja Muntanyans de Torredembarra. Es a dir, fer compatible la conservació dels terrenys sense que això suposi un cost econòmic per lâAjuntament.
La Moció pretén materialitzar allò que ja estableix lâAgenda 21 de lâAjuntament de Torredembarra, la qual va ser aprovada majoritàriament en data en data 13 de març de 2003, on sâassenyala concretament la voluntat de ârecuperar la riera que prové de la Pobla de Montornès i desemboca als Muntanyans com a corredor biològic i de desguàs hidrològicâ?. Una proposta que també trobava la seva concreció en el compromís electoral del mateix Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Torredembarra. Sâassenyalava concretament que âEl referent obligat del nostre programa a lâhora de desenvolupar aquest apartat és lâAgenda 21, elaborada pel conjunt de ciutadans i aprovada per tots els grups polítics presents a lâAjuntament.â?. També es recollia que âJa que lâAjuntament de Torredembarra no te la capacitat econòmica per a entrar en un procés de risc financer, habilitarem les fórmules necessàries per a executar la compra de terrenys quan aquests, degudament transformats, estiguin venuts. Fórmula interessant en una situació com lâactualâ?.
Lâanunci efectuat pel Ministeri de Medi Ambient de destinar diners a la recuperació dâamplis espais del litoral, no pot ser deixada de banda pel consistori el qual, ha de manifestar públicament aquesta posició per tal de dotar de força a la voluntat majoritària.

La Plataforma emplaça als representants municipals a deixar de banda qualsevol tipus dâinterès partidista per tal de donar pas a un esperit de consens i dâunitat en benefici dels interessos comuns de Torredembarra: la preservació de lâespai natural i que aquest no provoqui cap perjudici econòmic a lâAjuntament.

This work is in the public domain
Sindicat