Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : especulació i okupació
Una marxa fúnebre escenifica la mort de Sants a mans de l'especulació urbanística
23 nov 2005
El passat dissabte 19 de novembre a la tarda, desenes de veïnes van sortir en processó per la carretera de Sants per escenificar l'enterrament de la vila, i per denunciar els processos especulatius que estan arrassant la particular idiosincrasia del barri.
Convocats per la Plataforma pel Soterrament de les Vies i l'Assemblea de barri de Sants (ABS), els i les manifestants van partir de la plaça de Sants i es van dirigir en marxa fúnebre cap al Districte. Al capdavant de la processó 'RIP per Sants', la megafonia preparada per l'esdeveniment cridava consignes en defensa del barri i en contra dels plans macrourbanístics que s'han projectat a la zona, com la reforma de l'estació de Sants, l'arribada del TGV al barri i la construcció del centre comercial de les Arenes.

Alguns manifestants portaven torxes per fer més visible la processó de dol. A més, una vídua preparada per l'ocasió plorava incansablement en memòria de l'ànima del barri de Sants, mort víctima de l'especulació a l'edat de 108 anys (en referència a l'annexió de la vila de Sants a Barcelona el 1898), mentre que alguns veïns portaven la tomba que representava el barri de Sants.

A l'arribar al Districte, els organitzadors van llegir un manifest denunciant l'especulació que pateix el barri, i es va desplegar una pancarta de 14 metres, la mateixa alçada que farà el 'calaix' que cobrirà les vies en alguns trams del barri a causa de l'arribada del tren d'alta velocitat a l'Estació de Sants, fet que suposarà que algunes veïnes tinguin una paret de 14 metres molt a prop del seu balcó.

Finalment, la marxa va tornar a la Plaça de Sants, on es va acabar sense cap incidència remarcable, a part d'una presència notable de Mossos d'Esquadra abans de començar la processó.
Mira també:
http://www.barrisants.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat