Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Salamanca mon amour
22 nov 2005
Valoració de la llei de retorn dels papers segrestats a Salamanca
Salamanca mon amour

Ja s'ha aprovat la llei de retorn dels papers de la Generalitat republicana incautats i dipositats a l'Arxiu de Salamanca.

Tot i els cants de sirena de ZP i del tristpartit català, hi ha quatre observacions que des de MATARÓ VIU creiem que cal fer sobre el tema:

1.- Els béns, els papers i la documentació, de persones particulars, partits i sindicats NO es tornen als seus propietaris si aquests no especifiquen exactament què els van robar i justifiquen la seva propietat. (tela!)

2.- La Generalitat haurà de pagar una còpia de tots els papers que es tornin, perquè quedi dipositada a l'Arxiu de Salamanca. Si això hi sumem que fins ara ja s'havia pagat des de Catalunya la catalogació i el microfilm d'una gran part dels papers de la Generalitat...podem dir allò de "cornuts i a pagar el beure".

3.- Els ajuntaments, entitats i particulars de les "altres comunidades autónomas" s'hauran de fotre, a no ser que hi hagi "voluntat política".

4.- La llei afegeix la creació d'un "Centro de la Memoria Histórica" a la ciutat de Salamanca, suposem que en compensació a l'espanyolisme imperant en aquella "villa" pel pretès sacrifici de desprendre's d'una documentació incautada com a botí de guerra (quins collons!).

Sembla mentida, però amb l'estatutet i quatre paperots encara hi ha catalans que es fan palles amb el "talante" de ZP. La realitat és tan miserable que sembla que els catalans i les catalanes siguem un poble de rucs...

http://mataroviu.blogspot.com
Mira també:
http://mataroviu.blogspot.com
http://www.boe.es/boe/dias/2005-11-18/pdfs/A37723-37725.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salamanca mon amour
22 nov 2005
Sisplau no generalitzem, que a Salamanca no tots són fatxes, no caigueu al mateix error que la dreta espanyola
A las cosas por su nombre!
22 nov 2005
N'estic tip de catalanets acollonits i catalanetes esporuguides!!!!!!

Van ocupar-nos militarment, van espoliar tot els documents i arxius, van robar, van empresonar, van matar i amb el temps a Salamanca s'han muntat un Arxiu amb la sang i les penes dels nostres avis i àvies...

RESTITUCIÓ, DIGNITAT et sonen aquestes paraules?

Realment, n'estic fins als collons i t'ho dic perquè no cal que em facis propaganda barata de l'internacionalisme proletari (jo ho sé que arreu hi ha gent guapa).

Però, ara, el Govern espanyol (amb el suport mediocre i conformista del Tripartit català) ha deixat en pilotes a les víctimes i, a sobre, pretenen que els paguem els papers i de pas la Villa de Salamanca es munta un Centre de Memòria Històrica (quina? la seva? la del meu avi lluitador antifa i republicà?).

Si us plau: siguem honestos!
Re: Salamanca mon amour
22 nov 2005
Hi ha tot arreu hi han fatxes, partidaris del Franco, si també eren catalanets (amb noms i cognoms ben catalans), els delators, incautadors de papers i camises blaves. I els torturadors.

No s'ha d'oblidar.
Re: Salamanca mon amour
23 nov 2005
catalans al costat de la falange Fran_quiste mitjançant la militància o crean revistes ("Destino")a favor d'aquest moviment feixiste:

Josep Maria Fontana Tarrats
Robert Bassas
Josep Rivas
Antoni Maria Sbert
Xavier de Salas
Joan Ramón Masoliver
Josep Vergés
Ignasi Agustí
Josep Pla
Carles Sentís
Santiago Nadal
Xavier Montsalvatge
Ignasi Blajot
Ramón Serrano Suñer
Javier Banyeres
Ramón Bertrán d'Ossó
Jaime Roig
Jorge Girona
Pepe Bertrán Güell
etc...

Aquest i molts més els podreu trobar en el llibre: "Los catalanes en la guerra de españa" llibre de tendència clarament a favor de la falange, però és en aquest llibre on podrem veure noms i cognoms dels que lluitaren o organitzaven batallons en contra dels nostres avis fossin republicans com anarquistes.

Ni oblit ni perdó!
Sindicat Terrassa