Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Comunicat de la Plafaforma Antifeixista de Ciutat
21 nov 2005
Comunicat arran els incidents de la manifestació de dissabte dia 19 de novembre.
30 anys després... la policia segueix igual.

    Dissapte dia 19 a las 20:00 hores hi havia convocada una manifestació antifeixista a Ciutat. El lloc de reunió era la Plaça d'espanya. Devers les 19:50 va començar a arribar la gent i la policia ja feia una estona que esperava amb diverses furgonetes a cada entrada de la plaça. Tot d'una van començar les identificacions i els registres.

    30 minuts més tard va començar el recorregut, però abans de sortir un policia ens va advertir que la manifestació era il·legal i que si no respectavem el cordó que ens faríen ens teníem que “atener a las consecuenciasâ€?, ja que no volíen perturbacions de l'ordre públic. Aquell moment els manifestants començarem a caminar, totalment rodejats per policies antiavalots i amb vàries furgones al darrera.

    La manifestació va transcorrer amb normalitat fins que arribàrem a Jaume III, lloc on la policia ens va començar a empenyer perquè volíen que únicament ocupéssim un carril. Degut a la resistència els policies es van equipar amb el seu material antiavalots; la tensió va anar creixent fins que al final del carrer un policia va irrompre entre els manifestants amb la intenció de detindre un company. A aquell moment de tensió la gent es va reagrupar entorn el company, fins que la policia va carregar violentament contra tota la manifestació, ferint un gran nombre de gent. Cal destacar que el cap de policia va aporretjar els manifestants al crit de “esto ya se ha acabadoâ€?. A partir d'aquest moment, els manifestants van fugir del atacs de la policia dispersant-se pels carrers. Allà fou on la policia va perseguir amb les seves furgones petits grups de gent, que només intentaven fugir dels cops de porra. És necessari denunciar que molts menors no varen poder escapar i van ser apallissats al terra. La policia va continuar fent batudes durant més d'una hora, mentre la gent intentava refugiar-se on podia. A més a més, un parell de policies van asaltar un bar, demanant identificacions a la gent que estava al dintre.

   
    La Plataforma Antifeixista de Ciutat extreu les següents conclusions:

    A- Nosaltres volíem manifestar-nos pacíficament com hem fet els darrers anys, però la policia ho va impedir a mitjan recorregut.

    B- Denunciem les detencions completament arbitràries, l'excessiva violència policial i les agressions als manifestants, els que anaven tots desarmats i únicament volíen fugir dels cops de porra.

    C- Denunciem també la premeditació policial, car abans de començar la manifestació, un policia va advertir a un grup de manifestants: “os vamos a devolver la del viernes pasadoâ€?, referint-se a uns incidents ocorreguts a la Plç. Gomila que no teníen res a veure amb la manifestació.

    D- Finalment només ens resta declarar que incidents com els que varen ocòrrer el dissabte ens reafirmen en la nostra convicció que 30 anys després...tot segueix igual.




Plataforma Antifeixista de Ciutat, 21 de novembre de 2005

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa