Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : immigració
Arran de la rebel·lió del jovent al nord del país
20 nov 2005
Cal denunciar el que està passant a la Catalunya Nord, tot animant al jovent dels Països Catalans a fer-se sentir, organitzar-se i lluitar pels seus drets i per la seva dignitat amb els mitjans que consideri responsablement necessaris.
Què està passant?
Part del territori dels Països Catalans, concretament la zona ocupada per lâEstat francès, sâha vist sacsejat per un revolta popular, liderada per fills i filles de les generacions immigrades del continent africà, segons les fonts oficials. Llançaments de còctels molotov, crema de cotxes i edificis públics i aldarulls contra les forces de lâordre sâhan succeït sense que lâaparell policial i polític francès pugui aturar-ho. El detonant va ser lâinsult del ministre de lâInterior francès, Nicolas Sarkozy, envers dos nois electrocutats, amb lâantecedent dâun estiu ple dâincendis en habitatges dâimmigrants i dâuna història, la de lâEstat francès, marcada pel racisme, la marginació i lâexplotació de les persones immigrades.

Els antecedents
Lâarrel del problema rau en el suposat estat de benestar francès, que sustenta una lâeconomia de lliure mercat i condemna a la precarietat els col·lectius més vulnerables de la Catalunya Nord i de lâEstat francès. Ara sâestà destapant la realitat. Els suburbis criden amb tota la ràbia acumulada dâanys i anys de marginació i explotació, sense que la socialdemocràcia occidental sàpiga com respondre davant els seus electors. Aquests fets âaixí com la cacera humana que segueix produint-se a Ceuta i Melilla- posen de manifest la lluita de classes que, durant molts anys, seguirà sacsejant el nostre país i el món sencer.

Des de la CAJEI ja hem denunciat anteriorment les condicions de vida socials, polítiques i econòmiques del jovent immigrant que viu i treballa als Països Catalans. Amb papers o sense ells, es veuen relegats a lâúltima escala de la societat, en esdevenir mà dâobra molt barata i amb els drets minvats, sota les cadenes de lâexplotació empresarial i de les màfies. La prostitució entre les dones, la precarietat juvenil o lâatur entre els adults són el pa de cada dia pel col·lectiu de persones immigrades.

A més, el color de la seva pell, lâorigen dels seus noms i lâestat de la seva economia familiar dóna lloc a una doble i fins a triple marginació, que els impedeix exercir la majoria de drets dels quals gaudeix la ciutadania blanca nascuda al continent europeu en el sí de famílies europees.

Les persones que han migrat cap als Països Catalans acaben residint en zones urbanes allunyades del centre de la ciutat i sota la marginació de lâEstat i de les institucions públiques, que no inverteixen una misèria en serveis socials per aquest col·lectiu.

Per a més inri, les forces de seguretat són habitualment protagonistes de pallisses, menyspreus i detencions il·legals contra immigrants, per pur racisme o supèrbia, i amb tota la impunitat que els atorga lâadministració pública francesa.

La resposta de la CAJEI
Aquesta és la realitat de lâEstat francès _suposat model dâintegració i de respecte entre cultures_ i la CAJEI nâés prou conscient com per no sorprendreâs enfront els aldarulls que estan succeint durant les últimes setmanes a la Catalunya Nord i a tot el territori gestionat per lâadministració francesa, que sâhan estès a altres estats europeus, com ara Grècia, Bèlgica o Holanda.

Des de la CAJEI ens neguem a que sâimposi lâestat de setge a la Catalunya Nord, tal i com les autoritats han ordenat que es faci en altres zones per reprimir el jovent rebel·lat. Així mateix, demanem que sâanul·lin totes les expulsions contra persones immigrades i es posi en llibertat sense càrrecs a les detingudes. La repressió no ajudarà a la solució del conflicte i el jovent català no està disposat a acceptar una via racista i classista que només agreujaria el conflicte a llarg termini.

Aquest dies, el jovent està patint tortures, pallisses, impunitat policial, detencions i expulsions il·legals, escorcolls als barris més humils, etc. a mans de la âgendarmerieâ?, emparada per una llei que lâEstat francès va invocar en 1955 per reprimir les ànsies independentistes de les seves colònies.

Això és el que cal denunciar, tot animant al jovent immigrant i no immigrant dels Països Catalans a fer-se sentir, organitzar-se i lluitar pels seus drets i per la seva dignitat amb els mitjans que consideri responsablement necessaris.

Solidaritat amb el jovent precari en lluita

Llibertat detinguts/des

Prou repressió, Prou marginació

Independència i Socialisme

CAJEI
(Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Arran de quina rebel·lió?
20 nov 2005
Trobo fascinants els tripijocs de llenguatje dels nazi=onanistes catalufos,
sobretot la diferenciació entre jovent "inmigrant" i "no inmigrant"
patétic...
Re: Arran de la rebel·lió del jovent al nord del país
20 nov 2005
que be que t'expliques! (tu si que no has passat de la fase onanista) au ves que fas tard, en Rajoy et necessita, vanguardia cultural de Occidente
Re: Arran de la rebel·lió del jovent al nord del país
20 nov 2005
Felicitats i anims, CAJEI...
i aviam si es monta alguna assemblea de joves per aquelles terres!
Re: Arran de la rebel·lió del jovent al nord del país
20 nov 2005
aii...

(suspir, cadascú que interpreti el suspir com vulgui...)
Re: Arran de la rebel·lió del jovent al nord del país
21 nov 2005
bastant correcte l'anàlisi que es fa.

Ànims!!!
Re: Arran de la rebel·lió del jovent al nord del país
22 nov 2005
Bastant correcte? Jo crec que és autènticament penós, pur marketing.
Sindicat Terrassa