Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Desembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió
Concentració contra ORDENANÇA MUNICIPAL "INCIVICA" el dimarts 22 de novembre de 19h a 20h30
20 nov 2005
CONCENTRACIÃ UNITARIA DâOPOSITORS A LâORDENANÃA PEL âCIVISMEâ?

â?NO VOLEM EL CONTROL AUTORITARI I LA PENALITZACIÃ DE LA DIVERSITAT DE FORMES DE VIDA I DâEXPRESSIÃ A BARCELONAâ?

Dimarts 22 de novembre a Plaça Sant Jaume
De 19h fins 20h30 (quan surtin els membres del Consell de Ciutat)

Convoquen: barcelonins civiquíssims i molestos amb lâautoritarisme municipal
imatge acampada.jpg
Dos botons de mostra sobre la perillositat de lâordenança:


1) Cas âAcampada a la Diagonal Nadal 2004 pel 0,7%, per lâabolició del deute extern i contra la despesa militarâ?

- El gener de 2005 lâAjuntament va posar una multa de 200 euros a la persona que va demanar el permís a lâAjuntament. No sâha pagat. Podria haver-hi judici si ho tiren endavant.

- AMB LA NOVA ORDENANÃA: La multa seria de 500 euros!!!!


2) Cas âCampanya No a la Constitució Europeaâ?:

- El març passat lâAjuntament va multar a cinc joves per haver-los sorprès la Guàrdia Urbana posant cartells en contra de la Constitució Europea: 1.500 euros en total!

- AMB LA NOVA ORDENANÃA: Si consideren que els cartells estan en âen el mobiliari urbà o natural destinats a serveis específics a la ciutadaniaâ? les multes podríen ser dâentre 3.750 a 7.500 euros!!!!!

- Estat de la qüestió pel que fa a les multes:

âDijous finalment gent de la Campanya No a la Constitució Europea es van reunir a l'Ajuntament de Barcelona amb la Regidora de Drets Civils (Pilar Vallugera) i amb en David Minoves (ERC), que ens va lligar l'entrevista amb ella, per parlar sobre les multes per encartellar.

Ens va dir que ells (ERC) havien fet pressió per tal que les noves ordenances municipals no siguin tan restrictives com pretenia l'esborrany del projecte, però que així i tot ens animava a que a partir d'ara siguem més "imaginatius" en la nostra difusió perquè amb les noves ordenances municipals se serà encara menys tolerant amb els cartells, pancartes, pintades, etc, i que cada vegada es reben més queixes del veïnat

La Campanya va destacar la desproporció de les mesures que patim els moviments i la persecució arbitrària que es pateix per motius ideològics per part de la Guàrdia Urbana.

Ens va dir que era un tema difícil però que mirarien d'aconseguir pactar espais a la ciutat (per exemple per encartellar) i la possibilitat de distingir entre les iniciatives dels moviments sense afany de lucre i les iniciatives comercials.

Sobre el tema concret de les 5 multes ens va dir que faria una gestió amb en Jordi Hereu (Regidor de Seguretat de l'Ajuntament i cap de la Guàrdia Urbana) i que ens diria alguna cosa sobre la possibilitat que les alâ¢legacions que la Campanya va presentar siguin estimades i les multes no prosperin.â?

INDIGNANT!!!!!

-------------------------------------------------------------------

INFORMACIÃ PER CONTEXTUALITZAR LâORDENANÃA:

* LâORIGEN DEL âPROBLEMAâ?:

Aquest estiu alguns mitjans de comunicació van focalitzar-se en els indigents a Ciutat Vella i els aldarulls entre antiavalots i joves a les Festes de Gràcia. Per exemple, des de juliol, La Vanguàrdia ha dedicat 32 portades a lâincivisme! Dâaquesta manera han posat la paraula incivisme de âmodaâ?, i molts ciutadans sâhan espantat i han començat a exigir mà dura amb els incívics.


* CALENDARI DE LâORDENANÃA PEL âCIVISMEâ?:

1- El PSC llança una proposta dâordenança contra lâincivisme, i el 9 de novembre sâaprova la proposta del govern amb el recolzament del PSC i ERC, sâabstenen CiU, PP i IC-EUiA.

2- Ara sâha publicat en el diari oficial i hi ha un mes per presentar alâ¢legacions. La proposta és:
http://w3.bcn.es/fitxers/ajuntament/ordenana091105aprovacioinicial.057.p

3- El 22 de novembre es porta el tema al Consell de Ciutat que se celebrarà de 18h a 20h30. LâAjuntament diu que el Consell de Ciutat és el màxim organ consultiu i de participació de la ciutat de Barcelona. Està integrat per polítics, algunes entitats i personalitats públiques escollides pels districtes, per entitats i personalitats proposades per lâAlcalde, per persones a títol individual, i per representants dels Consells Sectorials (Educació, Benestar Social, etc...). Ãs merament consultiu, però estaria lleig que passessin del que digui.

4- I finalment, el 23 de desembre sâha dâaprovar finalment la proposta en un ple municipal.


* I LA CIUTADANIA?

A banda dâaixò, la ciutadania reacciona.

- El 8 de novembre LICIT i la Plataforma Treball Sexual i Convivència realitza una concentració a la Plaça Sant Jaume amb unes cinc-centes persones.

- El 15 de novembre se celebra la taula rodona âOrdenances municipals: per quin model de convivència apostem?â? amb la participació de: Consell de la Joventut de Barcelona, FAVB, Plataforma Treball Sexual i Convivència, SOS Racisme, Associació Europea dâAdvocats Demòcrates, Comissió de Defensa del Colâ¢legi dâAdvocats, Observatori DESC, Observatori Sistema Penal i Drets Humans i Projecte Dret al Dret.
Totes les entitats valoren que cal més debat perquè lâordenança que està a punt dâaprovar-se és massa extensa, té un enfocament totalment inadequat, autoritari, punitiu, arbitrari i persegueix sobretot a colâ¢lectius precaritzats i empobrits (joves, prostitutes, indigents, captaires, immigrants, músics de carrer, top manta,...).
Es faran alâ¢legacions a la proposta.


* HI HA INCIVISME A BARCELONA?

A Barcelona, hi ha problemes molt greus (molt incívics de fet...) però que no sâenfoquen: comissions del 3% en les obres públiques, especulació financera, privatitzacions (per exemple la de Parcs i Jardins), precarització laboral, marginalitat, omnipresència dels cotxes, ciutat-aparador-turístic, intent de control social per part de lâAjuntament, selecció dâalumnes a les escoles privades subvencionades amb diners públics, etc...

I, en canvi, el problema són únicament els ciutadans... i és especialment greu lâesperit de la normativa, ja que sembla que lâAjuntament vulgui que al sortir de la feina ens tanquem a casa i no discutim cap decisió municipal. Es coharta la llibertat dâexpressió ja que volen controlar (i poder vetar) la difusió de crítiques i opinions, i poder impedir lâexercici de la lícita i necessària protesta social enfront dels poders públics. Som al â1984â? o al 2005?

Malgrat algunes modificacions a la proposta inicial, el PSC sâenorgulleix que lâesperit de lâordenança segueix en peu, per tant els moviments socials i el sector associatiu ja podem començar a tremolar. Ens cauran pals i multes per on vulguin:

- La Guàrdia Urbana no haurà de consultar al Jutjat de Guàrdia per prescintar i desallotjar locals sense previ avís.
- La Guàrdia Urbana tindrà carta blanca per interpretar lâus indegut de la via pública, i ho farà complir pressumiblement el cos antiavalots de la Guàrdia Urbana.
- No es poden posar pancartes, ni cartells, ni adhesius. Ni repartir octavetes.
- No es poden fer acampades de protesta.
- Es podrà exigir una pòlissa dâassegurança per a organitzar actes a la via pública.
- Es podrà exigir als convocants de manifestacions que dipositin una fiança per pagar possibles grafittis, desperfectes,...
- No es poden posar paradetes informatives.
- ...

Amb aquesta ordenança a la mà, lâAjuntament podrà impedir les protestes que no li interessin, prohibir-les, multar-les i rebentar-les amb els antiavalots, com ja ha vingut passant últimament, però ara amb un paraigües legal sòlid.
Mira també:
http://w3.bcn.es/fitxers/ajuntament/ordenana091105aprovacioinicial.057.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració contra ORDENANÇA MUNICIPAL "INCIVICA" el dimarts 22 de novembre de 19h a 20h30
20 nov 2005
Osti sí, les ganes que li tinc al Clos.
S'ha de parar aquesta ordenança perquè no és el que Barcelona necessita, a veure si a base d'exclusió i repressió, acabarem com a Paris...
Re: Concentració contra ORDENANÇA MUNICIPAL "INCIVICA" el dimarts 22 de novembre de 19h a 20h30
21 nov 2005
Aquesta ordenança, a més de tot el que ja s'ha dit en contra, no sé si a més conté aspectes que són anticonstitucionals. ¿algún jurista ho pot mirar això?
Re: Concentració contra ORDENANÇA MUNICIPAL "INCIVICA" el dimarts 22 de novembre de 19h a 20h30
21 nov 2005
Segur que alguns es quedaran a casa i després aniran dient que el Clos és nefast, repressiu, etc...
Siguem conseqüents!!!!
Demà tots a Plaça Sant Jaume!!!!!!!
Re: Concentració contra ORDENANÇA MUNICIPAL "INCIVICA" el dimarts 22 de novembre de 19h a 20h30
22 nov 2005
Os habeís fijado la prisa que se han dado en aprobar la ordenanza, justo antes de las convocatorias de portesta conrtra la Cumbre Euromediterránea??

Que opina, IU-Verds de esta ley a la que no han votado en contra, promulgada por una alcalde al que apoyan explícitamente??

Imagino que las protestas que ellos convocan y apoyan ya estarán pactadas con el consistori y serán perfectamente legales!!

Cuando hipocrita que luego va de rojo-ecologeta!!!
Re: Concentració contra ORDENANÇA MUNICIPAL "INCIVICA" el dimarts 22 de novembre de 19h a 20h30
22 nov 2005
Qui ho organitza?
Salut!
Re: Concentració contra ORDENANÇA MUNICIPAL "INCIVICA" el dimarts 22 de novembre de 19h a 20h30
22 nov 2005
Com si ho organitza l'ajuntament kuru..
la qüestió és movilitzar-se en contra d'unes normes absolutament lluny de tot consens i tot sentit.

Salut
temple

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more