Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
22-N. Eleccions a rector de l'UAB. "No els legitimis, vota nul!".
19 nov 2005
exemple.bmp
"No els legitimis!" (Posicionament davant les properes eleccions a rector)

El proper dimarts 22 es celebren eleccions a rector a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), aquestes eleccions a rector tindran lloc després dâuns anys convulsos a partir de la imposició de la Ley Orgánica de Universidades (LOU), la posterior Llei Catalana dâUniversitats, i els primers passos per a lâadaptació a lâEspai Europeu dâEducació Superior (EEES), lleis i reformes a les que ens hem oposat després d'analitzar-les rigorosament.
En aquestes eleccions sâestableix el sistema dâelecció de rector previst a la vigent LOU. Aquest sistema dâelecció, impulsat pel PP i encara avui vigent amb el PSOE, inclou el sufragi universal ponderat: el vot de lâalumnat equival només al 30% del total. Això situa un cop més, lâalumnat en una situació de debilitat i consolida una retallada democràtica. Aquesta realitat es reflecteix en lâescassa participació estudiantil en els diversos processos electorals de la Universitat.

Des de la Coordinadora d'Estudiants del Països Catalans (CEPC) considerem aquest procés electoral democràticament deficitari. Entenem també que la participació en aquestes eleccions suposa lâacceptació dâunes regles del joc a les quals ens vam oposar i seguim fent-ho. Per tot això fem una crida al col·lectiu estudiantil, per tal que el proper dimarts 22 mostrin el seu rebuig en forma de vot nul o si més no d'abstenció activa.

Tot i això, hem escoltat les propostes de les candidatures presentades, i adjuntem un seguit de consideracions per tal de fer palès, també, el nostre rebuig a ambdues:

- Des de la CEPC i com integrants de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), ens hem mostrat preocupats/des i contraris/es a la creació de l'EEES reiteradament. Entenem que és un avanç més cap al procés de mercantilització de lâensenyament que veiem a Europa però vigent arreu del món, en consonància als interessos dictats des de lâOrganització Mundial del Comerç (OMC) i "lobbies" empresarials afins a la liberalització dels fins ara anomenats serveis públics.

Les dues candidatures a rector, la de Lluís Ferrer i la de Joaquim Molins aposten, per l'anomenat âProcés de Bolonyaâ?, per la creació de lâEspai Europeu dâEnsenyament Superior (EEES).

- Des de la CEPC apostem per un ensenyament català. Hem desenvolupat campanyes a favor de l'ús de la llengua catalana a les aules, participem cada any de la iniciativa popular del Correuniversitats (homòleg del Correllengua), organitzem el Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana i reivindiquem currículums propis pels Països Catalans.

Per la seva banda Lluïs Ferrer inclou en el seu programa algunes propostes molt minses en aquest sentit. El seu últim mandat ha deixat palès que més enllà d'algunes declaracions, i fets testimonials, la defensa de la llengua i cultura catalanes, així com els currículums integrats a la realitat sociocultural, no han estat el seu ordre del dia.
Joaquim Molins, és contrari al procés de normalització lingüística, i entén que la llengua dels catalans i les catalanes ha de quedar relegada a una llengua âde segonaâ?.
Així entre altres âperlesâ?, el candidat a rector s'ha mostrat contrari a exigir al nou professorat el nivell C de català, tal com proposa el Consell Universitari de Catalunya

- Per últim afegim un exemple de l'última legislatura de Ferrer que ens servirà per recordar que s'amaga darrera el posat amable i dialogant del candidat.
Lluís Ferrer fou qui apostà i defensà més fermament l'obertura d'expedients a un grup d'estudiants que protestà aturant el claustre momentàniament el dia de l'aprovació dels nous estatuts d'acord amb la LOU (recordar que el claustre de l'UAB s'havia declarat insubmís el curs anterior).
D'altra banda, algunes veus relacionen el fet que aquest candidat fes públic a finals del curs passat la intenció de no presentar-se i l'anticipació de les eleccions, amb una estratègia partidista per encarar amb una millor situació la jornada electoral del proper dimarts 22 d'Octubre.


Expressada la nostra posició, fem una crida als i a les estudiants, a organitzar-se en les assemblees de Facultat i en els col·lectius de l'UAB.

Ãs cert que els objectius del moviment estudiantil sâaconseguiran quan es produeixin canvis polítics importants en el conjunt de la societat, som però, els i les estudiants qui tenim la responsabilitat d'esdevenir el motor dâaquests canvis en els nostres centres dâensenyament.

No som clients, som estudiants!
Per un ensenyament, públic, popular, català, no sexista i de qualitat:
Després del 17-N no els legitimis, VOTA NUL!


Bellaterra, a 15 de Novembre de 2005
CEPC-UAB
Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans
cepc-uab ARROBA coordinadora.net
www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 22-N. Eleccions a rector de l'UAB. "No els legitimis, vota nul!".
20 nov 2005
Endavant amb el vot nul.

Indepèndencia i socialisme!
Preses/sos al carrer!
Sindicat Terrassa