Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: educació i societat
Asambleas y Reuniones. Metodologías de Autoorganización.
19 nov 2005
AUTORES: Lorenzo Vila, Ana Rosa y Martínez López, Miguel. EDITORIAL: Proyecto editorial Traficantes de Sueños y Asociación para a Economía Social. PREU: 6 Euros.
Feia falta un treball d'aquestes característiques per als nombrosos col·lectius que intenten organitzar-se prenent un model assembleari.

asambleas1.jpg


L'assaig, escrit amb unes dimensions (99 pàgines) que evita les disgressions i se centra a allò estrictament important, fuig de disquisicions ideològiques i se centra en els aspectes més pràctics de la vida assembleària dels grups. La metodologia de les reunions és el seu únic tema.

Tot i que coneixem nombrosos escrits dedicats a la dinàmica de grups, molts d'aquests presents al capítol de bibliografia, és en aquest llibre en el qual es troba una aplicació més directa a les nostres necessitats. Aquest assaig, que en cap moment cau en la temptació de dogmatitzar sobre l'assemblearisme, ni en distingir la major qualitat de grups amb determinats funcionaments per sobre d'altres, només aspira a proporcionar eines concretes per a què les nostres agrupacions, organitzades al voltant d'uns o altres principis, puguin garantir un funcionament el més participatiu i democràtic possible.

La reunió és el tema estrella. S'analitza de principi a fi. Com cal que sigui una adequada preparació, convocatòria i confecció de l'ordre del dia, com s'ha d'organitzar l'espai físic, en què es diferencien els diferents tipus de reunions, segons els objectius perseguits, etc. Es dedica una especial atenció als temes instrumentals com són la moderació i l'evaluació. A més a més hi ha un capítol dedicat a rols i sentiments grupals i personals, i un altre a qüestions relacionades amb la comunicació. El tema del lideratge, tractat de forma transversal a tots els capítols, es converteix en una de les qüestions a les quals es dedica major atenció.

La seva lectura és molt recomanada, ja que a les seves pàgines prendrem consciència de múltiples carencies a les nostres actituds personals i a la nostra aplicació de l'assemblearisme, que es poden arranjar atenent a les recomanacions proposades per les autores.

asambleas2.jpg

Tortuga
Mira també:
http://www.cnt.es/fal/BICEL13/14.htm
http://www.traficantes.net/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Asambleas y Reuniones. Metodologías de Autoorganización.
19 nov 2005
Jo tinc una altre edició i la veritat és que és molt bona!
Val la pena que els col·lectius n'adquireixin un.
Enhorabona als companys, salut!
Consultas de presupuestos para asambleas a la medida
19 nov 2005
Si alguien quiere que le hagamos la organización y dinamización de una asamblea, o bien darle un cursillito sobre como montarlas que nos escriba que le hacemos un presupuesto.

A lo mejor resulta que no existe la metodologia, que solo existe la metodologia dle poder... los epsecialistas, psicólogos, sociólogos, expertos en participación se han fusionado al los conductores habituales, ya no hay asambleas libres, que se pueden equivocar ahora hay asambleas correctas, la estandarización ha llegado a la asamblea .....
Re: Asambleas y Reuniones. Metodologías de Autoorganización.
19 nov 2005
aprender d la experiencia no es buena idea. si no caes en la misma piedra. no es q sigas lo q cuentan al pie d la letra pero lo q he leido sobre asambleas (este y otro libro) me ha servido para intentar cosas q desconocia y q me/nos han servido.

tambien esta el derecho al error pero desaprovechar la experiencia d otr*s me parece d neci*.
Sindicato Sindicat