Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
L'Audiència "Nacional" deixa en llibertat sense càrrecs els independentistes gallecs
18 nov 2005
L'Audiència "Nacional" deixa en llibertat sense càrrecs els independentistes gallecs detinguts per la Guàrdia Civil

La repressió de l'estat espanyol vers els moviments d'alliberament gallec, basc i català no s'atura. Aquest cop, Galiza ha estat l'escenari de deu noves detencions que, després d'unes hores, han quedat en llibertat sense càrrecs.
El dilluns 14 de novembre, la Guardia Civil va dur a terme diferents registres a domicilis particulars i seus socials de Galiza sota ordre de l'Audiència "Nacional" espanyola, que va acabar amb la detenció de deu persones vinculades amb l'esquerra independentista gallega. L'Audiència els imputava delictes de desordres públics, apologia del terrorisme, danys a mobiliari urbà i crema de caixers d'entitats bancàries, així com també es va clausurar la web de l'Assembleia da Mocidade Independentista (AMI). Les forces de seguretat espanyoles també afirmaven que els detinguts estan vinculats al Moviment d'Alliberament Nacional Basc (MNLV) i els atribuïen, per aquest fet, accions relacionades amb la violència al carrer i delictes d'injúries a la monarquia i a les forces de seguretat de l'estat.

Durant el dimarts 15 de novembre, les mostres de suport van ser numeroses, i totes elles remarcaven la vulneració de la pressumpció d'innocència i la constant criminalització que pateixen, des de ja fa temps, els moviments socials en els que participen els detinguts.

A dia dimecres 16 de novembre, la paradoxal actuació de 'Audiència "Nacional" espanyola ha deixat en llibertat sense càrrecs a les deu persones independentistes gallegues detingudes.

Els detinguts s'han negat a declarar davant del jutge, i, més tard, considerant que els càrrecs de què se'ls acusa no són de terrorisme i per tant l'Audiència no hi té competència jurídica, el fiscal ha decidit posar-los en llibertat sense càrrecs.

This work is in the public domain
Sindicat