Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : educació i societat : sexualitats : dones
Concentració unitària d'opositors a l'ordenança pel "civisme"
18 nov 2005
No volem el control autoritari i la penalització de la diversitat de formes de vida i d'expressió a Barcelona
Dimarts 22 de novembre a Plaça Sant Jaume
De 19h fins 20h30 (quan surtin els membres del Consell de Ciutat)

Convoquen: barcelonins civiquíssims i molestos amb l'autoritarisme municipal

Fem la concentració simultàniament al Consell de Ciutat que estarà deliberant, dins de l'Ajuntament, sobre l'ordenança de 18h a 20h30.

No podem deixar que intervinguin així les nostres vides i no aixecar la veu.

L'ORIGEN DEL "PROBLEMA":

Aquest estiu alguns mitjans de comunicació van focalitzar-se en els indigents a Ciutat Vella i els aldarulls entre antiavalots i joves a les Festes de Gràcia. Per exemple, des de juliol, La Vanguàrdia ha dedicat 32 portades a l'incivisme! D'aquesta manera han posat la paraula incivisme de "moda", i molts ciutadans s'han espantat i han començat a exigir mà dura amb els incívics.

CALENDARI DE L'ORDENANÇA PEL "CIVISME":

1- El PSC llança una proposta d'ordenança contra l'incivisme, i el 9 de novembre s'aprova la proposta del govern amb el recolzament del PSC i ERC, s'abstenen CiU, PP i IC-EUiA.

2- Ara s'ha publicat en el diari oficial i hi ha un mes per presentar al·legacions. La proposta és:
http://w3.bcn.es/fitxers/ajuntament/ordenana091105aprovacioinicial.057.p

3- El 22 de novembre es porta el tema al Consell de Ciutat que se celebrarà de 18h a 20h30. L'Ajuntament diu que el Consell de Ciutat és el màxim organ consultiu i de participació de la ciutat de Barcelona. Està integrat per polítics, algunes entitats i personalitats públiques escollides pels districtes, per entitats i personalitats proposades per l'Alcalde, per persones a títol individual, i per representants dels Consells Sectorials (Educació, Benestar Social, etc...). És merament consultiu, però estaria lleig que passessin del que digui.

4- I finalment, el 23 de desembre s'ha d'aprovar finalment la proposta en un ple municipal.

I LA CIUTADANIA?

A banda d'això, la ciutadania reacciona.

- El 8 de novembre LICIT i la Plataforma Treball Sexual i Convivència realitza una concentració a la Plaça Sant Jaume amb unes cinc-centes persones.

- El 15 de novembre se celebra la taula rodona "Ordenances municipals: per quin model de convivència apostem?" amb la participació de: Consell de la Joventut de Barcelona, FAVB, Plataforma Treball Sexual i Convivència, SOS Racisme, Associació Europea d'Advocats Demòcrates, Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats, Observatori DESC, Observatori Sistema Penal i Drets Humans i Projecte Dret al Dret.
Totes les entitats valoren que cal més debat perquè l'ordenança que està a punt d'aprovar-se és massa extensa, té un enfocament totalment inadequat, autoritari, punitiu, arbitrari i persegueix sobretot a col·lectius precaritzats i empobrits (joves, prostitutes, indigents, captaires, immigrants, músics de carrer, top manta,....).
Es faran al·legacions a la proposta.

HI HA INCIVISME A BARCELONA?

A Barcelona, hi ha problemes molt greus (molt incívics de fet...) però que no s'enfoquen: comissions del 3% en les obres públiques, especulació financera, privatitzacions (per exemple la de Parcs i Jardins), precarització laboral, marginalitat, omnipresència dels cotxes, ciutat-aparador-turístic, intent de control social per part de l'Ajuntament, selecció d'alumnes a les escoles privades subvencionades amb diners públics, etc...

I, en canvi, el problema són únicament els ciutadans... i és especialment greu l'esperit de la normativa, ja que sembla que l'Ajuntament vulgui que al sortir de la feina ens tanquem a casa i no discutim cap decisió municipal. Es coharta la llibertat d'expressió ja que volen controlar (i poder vetar) la difusió de crítiques i opinions, i poder impedir l'exercici de la lícita i necessària protesta social enfront dels poders públics. Som al "1984" o al 2005?

Malgrat algunes modificacions a la proposta inicial, el PSC s'enorgulleix que l'esperit de l'ordenança segueix en peu, per tant els moviments socials i el sector associatiu ja podem començar a tremolar. Ens cauran pals i multes per on vulguin:

- La Guàrdia Urbana no haurà de consultar al Jutjat de Guàrdia per prescintar i desallotjar locals sense previ avís.

- La Guàrdia Urbana tindrà carta blanca per interpretar l'us indegut de la via pública, i ho farà complir pressumiblement el cos antiavalots de la Guàrdia Urbana.

- No es poden posar pancartes, ni cartells, ni adhesius. Ni repartir octavetes.

- No es poden fer acampades de protesta.

- Es podrà exigir una pòlissa d'assegurança per a organitzar actes a la via pública.

- Es podrà exigir als convocants de manifestacions que dipositin una fiança per pagar possibles grafittis, desperfectes,...

- No es poden posar paradetes informatives.

- ...

Amb aquesta ordenança a la mà, l'Ajuntament podrà impedir les protestes que no li interessin, prohibir-les, multar-les i rebentar-les amb els antiavalots, com ja ha vingut passant últimament, però ara amb un paraigües legal sòlid.

Ells són els perillosos! Aquest us autoritari dels càrrecs públics sí que és incívic!
Si no reaccionem ara, després els tindrem a sobre quan ells vulguin!!

No badem!!! Cal fer sentir la disconformitat ara!

Ja prou! La insolència de Joan Clos ja passa de mida! Aquest cop s'han passat! Els forçarem a rectificar i a obrir el debat a la ciutadania!

A hores d'ara ja s'han enviat milers de correus electrònics amb la convocatòria. Reenvia aquest missatge tu també a tots els teus amics i familiars!! Que sigui una cascada de missatges amunt i avall!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració unitària d'opositors a l'ordenança pel "civisme"
18 nov 2005
on es pot trobar la carta per enviar a l´ajuntament en contra de la nova ordenansa?


gracies
Sindicat