Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Per salvar la vall d'Àrreu
18 nov 2005
L'ampliació de Baqueira Beret destruirà un dels reductes naturals més ben conservats dels Pirineus
Lâempresa asseguradora Catalana Occidente és la principal accionista de Baqueira Beret. Amb 72 pistes i 1.900 hectàrees esquiables, aquesta estació és la més important de lâEstat espanyol. Però els accionistes no en tenen prou, i volen expansionar Baqueira per la veïna Vall dâArreu, una joia biològica de tal valor que la Unió Europea ha exigit la seva protecció dins la xarxa Natura 2000.

Malgrat que el Departament de Medi Ambient (a mans de Salvador Milà, dâIniciativa) va anunciar el divendres 11 de novembre que lâampliació de Baqueira no tindria lloc, lâendemà mateix, el conseller Joaquim Nadal (PSC) va dir exactament el contrari: la Vall dâÃrreu serà sacrificada a benefici dels accionistes de Baqueira, de les constructores i de les entitats financeres, que són les grans beneficiaries de lâoperació.

Ha arribat lâhora de dir PROU a la depredació que les grans corporacions estan efectuant sobre el territori. PER AIXÃ, ET DEMANEM QUE FACIS BOICOT A TOTS ELS PRODUCTES DE LâASSEGURADORA CATALANA DE OCCIDENTE.

Informa als teus amics i fes-ho saber a tothom que coneguis.

Hi ha qui defensa lâampliació de Baqueira per tal de âdinamitzarâ? la comarca del Pallars. Als qui diuen això cal recordar que el 80% dels habitacles de Taüll (població veïna a les pistes dâesquí de Boí-Taüll) són segones residències que romanen tancades entre 10 i 11 mesos a lâany. I el mateix passa a la Vall dâAran. Els elevats preus (per sobre dels 4.000 euros el metre quadrat) fan que la gent del propi país no tingui accés a un habitacle digne. La majoria de lâocupació que es crea es basa en llocs de treball de temporada i baixa qualificació. Ãs aquest el futur que volem pel Pallars?

Hi ha, però, alternatives? El Parc Nacional dâAigüestortes rep cada any uns 400.000 visitants que aporten molta riquesa a la zona sense destruir el medi. Ben gestionada, la natura atreu el turisme i dinamitza un territori. El Govern de la Generalitat de Catalunya podria cercar una fórmula per tal de conservar els valors dâArreu i fomentar el turisme ecològic. Podria, però no ho fa.

Per això, ha arribat lâhora que els ciutadans diguem prou.

Fem BOICOT a lâempresa dâassegurances CATALANA DE OCCIDENTE! Assetgem els responsables.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per salvar la vall d'Àrreu
18 nov 2005
A la vista de les seves manifestacions i actuacions recents, de la política d'infraestructures que impulsa, de les decisions respecte Baqueira, l'aeroport, quart cinturó, Ave, autovies, ús del territoti en general, el conseller Nadal demostra ser un tecnòcrata perillós, un extremista.
Sindicat