Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat
[CEPC] 17-N. Crònica de les mobilitzacions estudiantils als Països Catalans
17 nov 2005
Ressenya de la quinzena de mobilitzacions dutes a terme arreu dels Països Catalans impulsades des de la CEPC i breu valoració. En breu, donarem a conèixer el nostre posicionament al voltant de la jornada d'avui.
Destaquem també els fets succeïts a Barcelona davant la convocatòria de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), que aplega diverses organitzacions i assemblees de facultat. Els Mossos de la consellera Tura, s'han estrenat per la porta gran amb una quarentena llarga de detencions, convertint una reivindicació estudiantil en un camp de proves repressiu.
Des de la CEPC, tot i el camí a recórrer, valorem molt positivament l'avenç en la creació, dia rere dia, d'un marc de mobilitzacions propi i que progressivament, comenci a visualitzar-se la crítica al procés de mercantilització de l'educació que patim d'uns anys ençà. Un procés, cal assenyalar, que cal entendre dins de la reordenació capitalista en la que es mou la Unió Europea.
>>CRÃ’NICA DE LES MOBILITZACIONS

>ALACANT
Unes 250 persones s'han concentrat a la Plaça de la Muntanyeta, front la Subdelegación del Gobierno, tot i la negativa de la Policia Nacional a autoritzar la concentració. S’han corejat diversos lemes com “l’ensenyament és un dret, no un negoci� o “l’ensenyament: public i en català�.
El gruix de la concentració el composaven estudiants de secundària de l'Alacantí junt amb companys i companyes de les universitats d'Alacant i Miguel Hernández d'Elx.
Alguns col·lectius d'estudiants han secundat la protesta.

>BAIX MONTSENY-VALLÈS ORIENTAL
S'han produit aturades de classes a diversos instituts, concentrant-se unes 200 persones que han acudit a la manifestació de Barcelona. Degut a les diverses detencions d'estudiants de la comarca en aquesta manifestació, es preparen accions de protesta els propers dies.

>BARCELONA
A falta d'una valoració a fons de la convocatòria barcelonina, uns 10.000 estudiants d'ensenyament mitjà i superior s'han aplegat per a manifestar-se sota el lema "L'ensenyament és un dret, no una mercaderia" convocades per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), que agrupa diverses organitzacions d'estudiants i assemblees d'universitat i facultat.
La manifestació ha transcorregut fins a Pla de Palau i la Delegación del Gobierno passant per Via Laietana sense incidents remarcables. Després de desconvocar-se l'acte, prèvia lectura del manifest, s'han produït llençaments d'ous i altres objectes que han acabat amb una desproporcionada resposta policial amb el balanç de 46 detencions segons fonts policials (24 menors d'edat) acusades d'atemptat a l'autoritat i desordre públic.
Abans de la manifestació, s'han realitzat batucades, passaclasses, performances i piquets als diversos campus universitaris de l'àrea metropolitana de Barcelona (UPC, UAB, UB i UPF) tot animant a la vaga i acudir plegades a Plaça Universitat. Entre d'altres, s'ha tallat l'Avinguda Diagonal així com la Ronda de Dalt.
Destaquem les postures autoritàries d'alguns deganats com ara els de Farmàcia i Psicologia de la UB o el desplegament policial al voltant del Campus de Mundet de la UB escortant la marxa dels estudiants.
La PMDUP, conjuntament amb l'organització antirepressiva Alerta Solidara, convoca per a demà divendres roda de premsa a les 12 hores a l'Edifici Històric de Plaça Universitat.
Posteriorment, ja s'emetran les valoracions des d'aquest marc unitari.

>CASTELLÓ
Unes 350-400 persones, especialment de secundària però també de la Universitat Jaume I (UJI), s'han manifestat des del Carrer Major fins a Subdelegación del Gobierno sense incidències remarcables i amb un considerable seguiment mediàtic.

>FIGUERES
Aturada de classes i concentracions d'estudiants d'institut.

>GANDIA
Unes 300 persones, convocades per la CEPC i el Col·lectiu Joves Anarquistes de Pego, s'han concentrat, amb presència de dolçainers i tabalaters davant la seu del PSOE provinents d'instituts de la Marina i la Safor així com del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV). S'ha realitzat una performance sobre la venda de l'ensenyament públic.
Antiavalots de la Policia Nacional han provocat els i les manifestants produint-se diversos estira-i-arronses, si bé s'ha realitzat la lectura dels manifestos amb un destacable seguiment per part de la premsa local.

>GIRONA
Prop d'un miler d'estudiants d'universitat i sobretot de secundària s'han manifestat pels carrers de Girona en un to alegre i reivindicatiu amb crits en contra la LOE, el tractat de Bolonya i els acords de l'Estat espanyol amb el Vaticà. Aquesta ha acabat sense incidents després de la lectura del manifest fet des de Girona.
Durant la marxa, s'ha desplegat una pancarta des d'una barca inflable al riu Onyar.

>GRAMENET DEL BESÃ’S
70 estudiants de secundària s'han concentrat a la Plaça de la Vila per acudir plegades a la manifestació de Barcelona, aturant-se classes en 5 dels 8 instituts. En un d'aquests els piquets han aconseguit finalment aturar classes tot i la negativa del centre a deixar manifestar-se i marxar als i les estudiants d'ESO.

>MALLORCA
Degut a la coincidència d'aquest dijous 17 amb la celebració del Dijous Bo, que ha comportat directament l'aturada de classes, han fet que les accions s'avancessin a dia d'ahir amb desplegades de pancartes a l'IES Josep Maria Llompart i taules informatives a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

>MARESME
A la comarca del Maresme s'han aturar classes a diversos instituts i s'ha acudit a la manifestació de Barcelona.

>OLOT
Uns 300 estudiants d'instituts de la Garrotxa s'han concentrat davant de l'Ajuntament d'Olot després de fer les dues primeres hores de classe. Els centres han autoritzat la vaga a partir de 3r d'ESO. Aquesta concentració ha esdevingut una manifestació contra la LOE pels carrers d'Olot.

>PERPINYÀ
Durant tot el matí, han passat unes 500 persones per la taula informativa organitzada per la CEPC i la organització SUD-étudients a la Universitat de Perpinyà (UP), que han informat sobre Bolonya i la Llei d'Organització Per la Recerca i la Innovació (LOPRI), que avança en la privatització i ingerència empresarial en la recerca universitària
A la tarda, una trentena llarga d'estudiants han participat a la "Castanyada contra la LOPRI".

>VALÈNCIA
unes 2.000 persones d'universitats (UVEG, UPV) i secundària s'han manifestat pels carrers de València contra la LOE i el Procés de Bolonya convocades per la CEPC sense incidents remarcables. Al final de l'acte, s'ha cremat una falla en protesta contra la mercantilització de l'educació.

>VIC
A la Universitat de Vic (UdV) la vaga ha tingut un considerable seguiment si bé els i les estudiants han optat per no aparèixer a les aules. A les 12 del migdia s'han concentrat una quarentena de persones contra Bolonya.

>VINARÃ’S
Una cinquantena d'estudiants de secundària s'han concentrat davant la seu del PSOE, sent el primer cop que es realitzava una convocatòria de la CEPC. Al principi de la concentració ha aparegut un grupet de persones d'ideologia nazi increpant la concentració.

>XÀTIVA
Unes 150 persones vigilades de prop per la Policia Nacional s'han manifestat amb un grup de dolçainers pels carrers de Xàtiva fins a l'Ajuntament, on s'ha llegit el manifest. Posteriorment, s'ha fet entrega del manifest a la seu del PSOE on s'hi ha realitzat una sentada. Prèviament, hi ha hagut alguns incidents amb un grup de nazis.

>Més enllà d'aquestes mobilitzacions, apuntem que s'han produït altres activitats en diverses poblacions catalanes.

>>BREU VALORACIÓ DE LA CEPC

A falta d'un posicionament a fons sobre els resultats d'aquesta jornada de lluita que ja donarem a conèixer, destaquem en primer lloc la solidesa de les mobilitzacions, si bé no sempre molt numeroses, superiors a les convocatòries del dia 8.

Independentment del seguiment de la vaga, que de ben segur no s'haurà notat en molts punts del país, la mobilització i la autorganització en moltíssimes poblacions, que augmenten curs rere curs, és una senyal de l'existència d'un descontentament que requereix una resposta global, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Ens reafirmen en que el treball als centres d'estudi és el camí a seguir per tal d'avançar en la vertebració, amb les persones, organitzacions i col·lectius que s'escaigui dins de la comunitat educativa, d'una alternativa educativa pública, popular, no sexista, catalana i de qualitat.

Respecte la manifestació de Barcelona convocada per la PMDUP i la resposta policial, considerem que aquesta respòn a una qüestió política com és la d'exercir una demostració de força davant del recent desplegament dels Mossos d'Esquadra a Barcelona. Segueix també un doble raser en funció de quines són les organitzacions convocants. Durant els darrers anys, cap convocatòria similar estudiantil barcelonina havia assolit aquestes xifres de detencions, encara que els incidents ja habituals fossin més destacables. I en cap cas, això silenciarà a les 10.000 persones que han exercit el seu legítim dret a vaga i dret a manifestació.

Així doncs, recolzem tal com hem vingut fent al llarg de tot el dia d'avui a les persones detingudes, agredides i vexades per part del Mossos d'Esquadra i agraïm a la organització antirepressiva Alerta Solidària l'eficient i desinteressada tasca duta a terme en aquest sentit.

Des de la CEPC anunciem que estudiarem quines accions podem emprendre contra la desmesurada i arbitrària resposta policial, que ha afectat a militants de la nostra organització, una detenció de les quals ha tingut lloc a centenars de metres de Pla de Palau.

Països Catalans, 17 de novembre de 2005

L'educació és un dret, no una mercaderia!
Estudiant, organitza't i lluita!
Mira també:
http://www.coordinadora.net
http://www.pmdup.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CEPC] 17-N. Crònica de les mobilitzacions estudiantils als Països Catalans
18 nov 2005
una petita crítica constructiva: els ppcc no només són barcelona, podrieu informar millor del que ha passat als atres llocs. ¿k ha passat a tarragona on hi ha cepc i alternativa? salut i endavant. bon treball
Re: [CEPC] 17-N. Crònica de les mobilitzacions estudiantils als Països Catalans
18 nov 2005
a tarragona no hi ha ni l'estel ni la cepc, esperem que s'arregli.

dels demés s'ha recopilat la info com s'ha pogut, i barcelona ha tingut més xous i té més universitats

salut
Re: [CEPC] 17-N. Crònica de les mobilitzacions estudiantils als Països Catalans
18 nov 2005
cepc, nos la suda que hayan detenio a uno de vuestra "organizacion". No seais partidistas.
Re: [CEPC] 17-N. Crònica de les mobilitzacions estudiantils als Països Catalans
18 nov 2005
moltes felicitats pels actes!

amunt la CEPC!!
Re: [CEPC] 17-N. Crònica de les mobilitzacions estudiantils als Països Catalans
18 nov 2005
a tarragona hi ha estel, pero vec que aquest any encara nomes van muntar una xerrada

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more