Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder
conclusions que treuran el 28 de novembre els jefes reunits al Fòrum
17 nov 2005
no han parlat i ja tenen les conclusions fetes...
Traducció de les conclusions que treuran el 28 els reuni ts al Fòrum...


Ciutadans i ciutadanes, treballadores i treballadors, joves, dones, activistes d'organitzacions socials, polítiques i ciutadanes dels països de totes les ribes del Mediterrani, hem coincidit en les resistències i les lluites contra el neoliberalisme, el patriarcat i la guerra, ens hem trobat en la solidaritat amb els pobles ocupats, en la defensa dels drets humans, de les dones i dels immigrants. De l'ampli diàleg que hem desenvolupat a través de les xarxes, en els diversos fòrums i assemblees de moviments socials per a fer realitat l'objectiu d'una regió Mediterrània en pau, lliure d'explotació i opressió, pròspera i solidària, manifestem i exigim:

1.- La refundació del projecte de cooperació entre els països i pobles del Mediterrani sobre bases justes, igualitàries, democràtiques i solidàries, després de constatar el fracàs de l'Associació Euromediterrània.

2.- La realització d'auditories integrals i participatives del deute dels països del sud i est del Mediterrani, per tal d'evidenciar-ne la seva legitimitat o il.legitimitat. L'abolició de tots els deutes il·legítims i impagables. La devolució a aquests països, per part de les potències europees colonials, del deute històric contret al llarg del període colonial, així com del deute ecològic causat pel model d'explotació imposat per la banca i multinacionals europees.

3.- El dret dels pobles dels països del sud a la sobirania sobre els seus recursos, riqueses i aliments. La renacionalització sense indemnització de les empreses privatitzades sota el xantatge del deute i la pressió de l'FMI i del BM.

4.- Reconeixement efectiu i garantit de tots els drets socials (al treball, a una pensió, a l'educació, a la salut, etc.) a tota la ciutadania i a les treballadores i treballadors de la regió Mediterrània. Els estats del nord cooperaran amb els del sud per a reconstruir o desenvolupar els serveis públics desmantellats pel pillatge neoliberal.

5.- La desmilitarització i desnuclearització del Mediterrani, a través del desmantellament de les bases i el desballestament de les flotes. Transformem els canons en tractors! La despesa militar s'ha d'utilitzar per a engegar veritables fons de solidaritat gestionats democràticament.

 6.- Retirada immediata de les tropes d'ocupació europees de l'Iraq. Per una pressió internacional que posi fi a aquesta ocupació. Per la reconstrucció de l'Iraq. Exigència d'indemnitzacions a les forces ocupants pels danys ocasionats durant la guerra i l'espoli de les seves riqueses energètiques i culturals. Judici per crims de guerra i genocidi als responsables de l'ocupació de l'Iraq.

7.- Per la fi de l'ocupació de Palestina i la demolició del mur. Per la tornada dels refugiats palestins als seus llocs d'origen. Per l'anul·lació de l'acord preferencial de la UE amb l'Estat d'Israel. Judici als responsables de l'Estat d'Israel pels crims contra el poble palestí.

8.- Emprendre mesures efectives per a posar fi als règims autoritaris i dictatorials al Mediterrani. Càstig als dictadors i als seus còmplices pels crims comesos contra els seus pobles. Bloqueig dels comptes dels dictadors i devolució de la suma als seus pobles. Per la fi dels estats d'excepció i de guerra. Per la llibertat dels presos polítics. Pel respecte de les llibertats i drets ciutadanes. Pel dret dels pobles sense estat com l'amazig, el català, el cors, el kurd o el saharui a governar-se i a l'autodeterminació.

9.- Pel desmantellament de l'Europa “fortalesa”, dels murs i dels filats a les fronteres. Per la lliure circulació de les persones. Per la derogació de la llei d'estrangeria i d'aquelles lleis que fomenten el racisme i la xenofòbia. Per la regularització sense condicions dels i les immigrants sense papers.

10.- Per l'engegada de mesures efectives que facin realitat la igualtat de gènere. Per l'abolició del patriarcat i dels codis de família.  

Per a aconseguir “Una Mediterrània en pau, amb plens drets, sense neoliberalisme, ni patriarcat”


Campanya unitària “No a una Mediterrània del capital i la guerra, alternatives a Barcelona+10.”


This work is in the public domain

Comentaris

Re: conclusions que treuran el 28 de novembre els jefes reunits al Fòrum
17 nov 2005
D'on heu tret aquestes conclusions? De quin organisme són? Els Caps d'Estat i de govern dels Països mediterranis, Israel comprès, demanen que s'enderroqui el mur entre Palestina i Israel? Apa!
Sindicat