Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : educació i societat : xarxa i llibertat
Concentració d'opositors a l'ordenança pel "CIVISME"
16 nov 2005
CONCENTRACIÃ UNITARIA DâOPOSITORS A LâORDENANÃA PEL âCIVISMEâ?

NO VOLEM EL CONTROL AUTORITARI I LA PENALITZACIÃ DE LA DIVERSITAT DE FORMES DE VIDA I DâEXPRESSIÃ A BARCELONA

Dimarts 22 de novembre a Plaça Sant Jaume
De 19h fins 20h30 (quan surtin els membres del Consell de Ciutat)

Convoquen: barcelonins civiquíssims i molestos amb lâautoritarisme municipal
Fem la concentració simultàniament al Consell de Ciutat que estarà deliberant, dins de l'Ajuntament, sobre lâordenança de 18h a 20h30.
Ja prou! La insolència de Joan Clos ja passa de mida! Aquest cop sâhan passat!
Els forçarem a rectificar i a obrir el debat a la ciutadania!

A hores dâara ja sâhan enviat milers de correus electrònics amb la convocatòria.
Reenvia aquest missatge tu també a tots els teus amics i familiars!! Que sigui una cascada de missatges amunt i avall!

No podem deixar que intervinguin així les nostres vides i no aixecar la veu.

LâORIGEN DEL âPROBLEMAâ?:

Aquest estiu alguns mitjans de comunicació van focalitzar-se en els indigents a Ciutat Vella i els aldarulls entre antiavalots i joves a les Festes de Gràcia. Per exemple, des de juliol, La Vanguàrdia ha dedicat 32 portades a lâincivisme! Dâaquesta manera han posat la paraula incivisme de âmodaâ?, i molts ciutadans sâhan espantat i han començat a exigir mà dura amb els incívics.

CALENDARI DE LâORDENANÃA PEL âCIVISMEâ?:

1- El PSC llança una proposta dâordenança contra lâincivisme, i el 9 de novembre sâaprova la proposta del govern amb el recolzament del PSC i ERC, sâabstenen CiU, PP i IC-EUiA.

2- Ara sâha publicat en el diari oficial i hi ha un mes per presentar al·legacions. La proposta és:
http://w3.bcn.es/fitxers/ajuntament/ordenana091105aprovacioinicial.057.p

3- El 22 de novembre es porta el tema al Consell de Ciutat que se celebrarà de 18h a 20h30. LâAjuntament diu que el Consell de Ciutat és el màxim organ consultiu i de participació de la ciutat de Barcelona. Està integrat per polítics, algunes entitats i personalitats públiques escollides pels districtes, per entitats i personalitats proposades per lâAlcalde, per persones a títol individual, i per representants dels Consells Sectorials (Educació, Benestar Social, etc...). Ãs merament consultiu, però estaria lleig que passessin del que digui.

4- I finalment, el 23 de desembre sâha dâaprovar finalment la proposta en un ple municipal.

I LA CIUTADANIA?

A banda dâaixò, la ciutadania reacciona.

- El 8 de novembre LICIT i la Plataforma Treball Sexual i Convivència realitza una concentració a la Plaça Sant Jaume amb unes cinc-centes persones.

- El 15 de novembre se celebra la taula rodona âOrdenances municipals: per quin model de convivència apostem?â? amb la participació de: Consell de la Joventut de Barcelona, FAVB, Plataforma Treball Sexual i Convivència, SOS Racisme, Associació Europea dâAdvocats Demòcrates, Comissió de Defensa del Col·legi dâAdvocats, Observatori DESC, Observatori Sistema Penal i Drets Humans i Projecte Dret al Dret.
Totes les entitats valoren que cal més debat perquè lâordenança que està a punt dâaprovar-se és massa extensa, té un enfocament totalment inadequat, autoritari, punitiu, arbitrari i persegueix sobretot a col·lectius precaritzats i empobrits (joves, prostitutes, indigents, captaires, immigrants, músics de carrer, top manta,...).
Es faran al·legacions a la proposta.

HI HA INCIVISME A BARCELONA?

A Barcelona, hi ha problemes molt greus (molt incívics de fet...) però que no sâenfoquen: comissions del 3% en les obres públiques, especulació financera, privatitzacions (per exemple la de Parcs i Jardins), precarització laboral, marginalitat, omnipresència dels cotxes, ciutat-aparador-turístic, intent de control social per part de lâAjuntament, selecció dâalumnes a les escoles privades subvencionades amb diners públics, etc...

I, en canvi, el problema són únicament els ciutadans... i és especialment greu lâesperit de la normativa, ja que sembla que lâAjuntament vulgui que al sortir de la feina ens tanquem a casa i no discutim cap decisió municipal. Es coharta la llibertat dâexpressió ja que volen controlar (i poder vetar) la difusió de crítiques i opinions, i poder impedir lâexercici de la lícita i necessària protesta social enfront dels poders públics. Som al â1984â? o al 2005?

Malgrat algunes modificacions a la proposta inicial, el PSC sâenorgulleix que lâesperit de lâordenança segueix en peu, per tant els moviments socials i el sector associatiu ja podem començar a tremolar. Ens cauran pals i multes per on vulguin:

- La Guàrdia Urbana no haurà de consultar al Jutjat de Guàrdia per prescintar i desallotjar locals sense previ avís.
- La Guàrdia Urbana tindrà carta blanca per interpretar lâus indegut de la via pública, i ho farà complir pressumiblement el cos antiavalots de la Guàrdia Urbana.
- No es poden posar pancartes, ni cartells, ni adhesius. Ni repartir octavetes.
- No es poden fer acampades de protesta.
- Es podrà exigir una pòlissa dâassegurança per a organitzar actes a la via pública.
- Es podrà exigir als convocants de manifestacions que dipositin una fiança per pagar possibles grafittis, desperfectes,...
- No es poden posar paradetes informatives.
- ...

Amb aquesta ordenança a la mà, lâAjuntament podrà impedir les protestes que no li interessin, prohibir-les, multar-les i rebentar-les amb els antiavalots, com ja ha vingut passant últimament, però ara amb un paraigües legal sòlid.

Ells són els perillosos! Aquest us autoritari dels càrrecs públics sí que és incívic!
Si no reaccionem ara, després els tindrem a sobre quan ells vulguin!!

No badem!!! Cal fer sentir la disconformitat ara!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració d'opositors a l'ordenança pel "CIVISME"
16 nov 2005
Ja era hora que sortís alguna protesta unitaria de tothom que està en contra de l'ordenança repressiva de Clos!!!!
Re: Concentració d'opositors a l'ordenança pel "CIVISME"
17 nov 2005
Aquesta ordenança és la culminació d'una estratègia totalitària de la seudoesquerra que ens "governa" i que tendeix a fer culpable de tot al ciutadà d'a peu (embrutem, gastem massa aigua, consumim massa energia, sóm massa sorollosos, incontinents, irersponsables) que, en la ment d'aquests feixistes post-moderns, ha de ser guiat, aconsellat, dirigit i, és clar, si desobeeix o no es porta bé, castigat.
Se li prohibeix doncs jugar a la pilota pel carrer, ja que la pilota pot trencar vidres i fins i tot abonyegar algun cotxe. I això és lògic, sensat i normal. I en canvi seria un disbarat prohibir la producció, venda i tràfic d'un dels enginys més mortifer que s'ha inventat en les darreres dècades, el cotxe... Saben comptar els nostres dèspotes "il·lustrats"? saben quanta gent van matar el cotxe, la contaminació, la misèria, la feina o la desesperació provocada per l'emarginació o la injusticia l'any passat a Barcelona? I quants morts i ferits va haver'hi per pilota?
No deixem que ens trepitgin d'aquesta manera... Si no volen que pixem al carrer doncs que parin de pixar-nos pixin a sobre...
Re: Concentració d'opositors a l'ordenança pel "CIVISME"
18 nov 2005
Hola tíos.
¿Quiénes soys?¿Tenéis página web?. Estoy empezando un documental sobre el tema.Escribidme a jmsanvito ARROBA yahoo.es, y hablamos.
Un saludo.
Chema.
Re: Concentració d'opositors a l'ordenança pel "CIVISME"
18 nov 2005
Mi correo es jmsanvito ARROBA yahoo.es, no sé por qué sale no sale así en el mensaje.
Un saludo.
Chema
Re: Concentració d'opositors a l'ordenança pel "CIVISME"
20 nov 2005
Estem totalment d'acord amb els vostres termes i reivindicacions. L'omnipresència de cotxes a la ciutat es deu a la manca d'aparcaments disuasoris gratuïts a les entrades de Barcelona, com la inexistència de una bona xarxa de qualitat de transport públic a l'àrea metropolitana i a la mateixa ciutat. Us farem costat el dia 22-11-2005 La ciutadania està farta de pagar sempre per tot!
La Plataforma reivindica i exigeix:
Gratuïtat de l’àrea verda d’aparcament
Tota la ciutadania té els mateixos drets
Un Pla de Mobilitat amb participació ciutadana
Un transport digne i de qualitat a nivell europeu
Denunciem tota especulació i mesura recaptadora
Junta Directiva
Plataforma veïnal i de comerciants de Barcelona
Re: Concentració d'opositors a l'ordenança pel "CIVISME"
20 nov 2005
En el nostre comentari d'abans ens hem oblidat d'informar-vos de la nostra web www.denuncia.org, on hi trobareu les nostres informacions.
Junta Directiva
Plataforma veïnal i de comerciants de Barcelona
Sindicat