Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : laboral
Petició de presó, a Sevilla, contra dos militants de CGT de Catalunya, acusats de fer pintades solidàries
16 nov 2005
Al Jutjat 19 de Sevilla es va a jutjar a dos companys de CGT de Catalunya acusats de fer pintades a l'estació d'autobusos de Sevilla durant el conflicte laboral d'AUTOBUSES DAMAS. Des de la Fiscalia es demana per a cada company 18 mesos de presó i 6.640 € de fiança.

Durant el dur conflicte mantingut pels treballadors de l'empresa Autobuses Damas de Sevilla per l'acomiadament de 7 conductors, van ser moltes les mostres de solidaritat que es van dur a terme, tant a Sevilla com en altres localitats andaluses a més de a Madrid i Barcelona.

En el marc d'aquesta campanya solidària companys de la secció de CGT en autobusos de Barcelona van decidir recaptar fons per a ajudar a mantenir la vaga i també acudir a Sevilla un parell de dies per a mostrar el seu suport solidari amb els acomiadats andalusos que per aquells dies mantenien un campament reivindicatiu davant de l'estació d'autobusos de Sevilla.

Els companys de Barcelona durant dos dies van acompanyar als conductors acomiadats i a les seves famílies al seu campament i van participar en tots els actes de suport que es van fer a Sevilla, van col•laborar en la presentació de denúncies a l'Inspecció de Treball i també van col•laborar a fer arribar a la ciutadania sevillana notícies del que estava passant en Autobuses Damas.

La primera nit d'estar a Sevilla i a poca distància del campament, els dos cegetistes catalans van ser abordats per policies de paisà que els van retenir i van identificar i van acusar de ser els autors de totes les pintades, i eren moltíssimes, que aquells dies “adornaven� les façanes de l'estació d'autobusos.

El conflicte laboral finalment va ser guanyat pels treballadors amb la reincorporació dels acomiadats i l'acord de millores laborals, en aquest mateix acord l'empresa també renunciava a qualsevol demanda contra els acusats de fer pintades.

Però lluny de sobreseure l'acusació la fiscalia sevillana, passant per damunt d'un acord entre els treballadors de Damas i la direcció de l'empresa, ha continuat amb l'acusació fent una petició desorbitada contra els inculpats: se sol•liciten 18 mesos de presó i 6.640 € de fiança a cada u.

Des de CGT en autobusos també volem fer pública la nostra indignació contra la ingerència de la fiscalia en un conflicte laboral a què finalment se li va posar termine en haver arribat a un acord entre les parts, igualment denunciem allò que s'ha desorbitat de les peticions del Jutjat; portar a una persona davant la “Justícia� acusada fer pintades ens sembla al•lucinant però demanar 18 mesos de presó ens sembla pitjor, ens sembla una aberració.

Ens ha comunicat el gabinet d'advocats que ens representa en aquest assumpte que finalment el Jutjat d'Instrucció número 19 de Sevilla no ha accedit a la nostra petició d'aclariment d'incidències sobre el seu Exhort 369/2005 pel que els 6.640 € que demana de fiança per a cada un dels dos companys acusats s'han de dipositar urgentment al jutjat dilluns que ve.

El fiscal ara, a pesar de l'acord satisfactori en què acabi el conflicte, sol•licita una pena de presó de 18 mesos i una fiança de 6.640 € per a cadascun dels nostres companys.

LA SOLIDARITAT NO ÉS CAP DELICTE. Recolza als companys d'autobusos de Barcelona.

Barcelona, 15 de novembre de 2005
Saturnino Mercader/Sec. Gral. CGT a autobusos de TMB

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Petició de presó, a Sevilla, contra dos militants de CGT de Catalunya, acusats de fer pintades solidàries
16 nov 2005
Recordo la vaga de DAMAS, va ser molt digna. Recordo estar a Sevilla quan estava el conflicte finalitzat i veia les enganxines solidàries amb la vaga: de CGT i fins i tot de CNT.

Em solidaritzo amb tot treballador solidàri.

Salut i no dubteu en organitzar algun acte públic. El carrer fa més mal als polítics i fiscals del que sembla.
Sindicato Sindicat