Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
14 nov 2005
Davant la voluntat de la Generalitat de Catalunya de construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa, entre els nuclis de Canet de Fals, Callús, Sant Mateu de Bages i Sant Joan de Vilatorrada;

Davant la manca d'informació per part de l'administració, la manipulació i les mentides que estan protagonitzant algunes persones favorables a la construcció de l'aeroport;

Atès que segons l'actual Pla d'Aeroports de la Generalitat de Catalunya: aquest serà el futur aeroport complementari metropolità de Barcelona i Sabadell, que acabarà tenint dues pistes de 2500 m de llarg x 45 m d'ample, amb una zona industrial de gran capacitat, plataforma d'estacionament d'avions, hangars, terminal, etc. i serà utilitzat per aviació corporativa i de càrrega, vols regionals, aviació esportiva, treballs aeris i formació aeronàutica.
En les darreres setmanes, arran dels accidents aeris ocorreguts a Badia del Vallès i a Sant Quirze del Vallès, i arran del debat sobre el planejament territorial que afecta la comarca del Bages, responsables polítics de la Generalitat de Catalunya han fet declaracions a diversos mitjans de comunicació anunciant la possibilitat d'ubicació d'un aeroport al municipi de Fonollosa, a la zona de Jaumandreu, al costat de la urbanització de Canet de Fals i entre els nuclis de Callús, Sant Mateu de Bages i Sant Joan de Vilatorrada.

Per tal de conèixer més informació sobre la proposta d'aeroport, l'Ajuntament de Fonollosa ha mantingut recentment una reunió amb el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joaquim Nadal, els continguts de la qual van ésser exposats als veïns del municipi en la reunió informativa celebrada el passat 22 d'octubre.

La falta de resposta a algunes preguntes clau com poden ser les motivacions que justifiquen la seva construcció i ubicació, les característiques de la infrastructura proposada i dels accessos a aquesta i la tipologia d'avions als que previsiblement hauria de donar servei, han generat una enorme preocupació entre molts veïns del municipi. Aquesta preocupació ja romania latent des de feia alguns mesos, quan es va conèixer, a través de la premsa, que la Generalitat, sense comptar amb l'opinió del territori, havia contractat un "estudi per analitzar la compatibilitat de l'espai aeri i el disseny preliminar de procediments al futur aeroport complementari de Barcelona i Sabadell" preveient la seva localització a la zona de Jaumandreu, a tocar l'urbanització de Canet de Fals.

La preocupació es fa més gran quan s'analitzen les determinacions que figuren en el Pla d'Aeroports de Catalunya (1) en relació a l'aeroport complementari metropolità, que pretén resoldre les actuals limitacions dels aeroports de Barcelona i Sabadell. Del Pla es desprèn que l'aeroport projectat per Fonollosa tindrà a curt termini una pista de vols de 1.500 m de llargada per 30 m d'amplada, pista que podria créixer fins als 2.500 m x 45 m i anar acompanyada d'una segona pista paral·lela independent. El Pla també enumera la resta d'elements que han de configurar l'aeroport - com ara carrers de rodada paral·lela i carrers de sortida ràpida, plataformes d'estacionament d'aeronaus, hangars i terminals - i preveu la construcció de plataformes d'alta capacitat i d'una zona industrial. Finalment, del Pla es deriva que l'aeroport serà utilitzat per aviació corporativa i de negoci, per aviació regional, per aviació esportiva, treballs aeris i formació aeronàutica i, possiblement, per aviació de càrrega.

Analitzades, doncs, les disposicions del Pla d'Aeroports, i vistes les dimensions de les pistes dels aeroports actualment en servei a Catalunya, la conclusió a la que s'arriba és que la Generalitat pretén ubicar un GRAN AEROPORT en el municipi rural de Fonollosa. A continuació es presenten algunes dades que posen de manifest la magnitud de la proposta:

* Actualment a Catalunya hi ha 3 aeroports internacionals (Barcelona, Girona i Reus), 2 aeroports d'aviació general (Sabadell i Alt Urgell) i 6 aeroports d'aviació esportiva (Alfés, Cerdanya, Empuriabrava, Igualada-Òdena, Sant Fruitós de Bages i Calaf-St. Pere Sallavinera). Els 7 aeroports d'aviació general i esportiva existents tenen pistes de dimensions molt inferiors a les previstes per l'aeroport de Fonollosa. Així, per exemple, les pistes de Sabadell i Igualada-Òdena fan 900 m i la de Sant Fruitós de Bages en fa 750. Alfés és l'aeroport d'aviació esportiva amb la pista més llarga i no supera els 1.500 m.
* La llargada de la pista és molt important, perquè determina el tamany dels avions que la podran utilitzar. Un aeroport internacional (la màxima categoria) ha de disposar d'una pista de 2.500 m x 45 m. Precisament aquest és el tamany de les pistes existents als aeroports de Reus i Girona: Reus compta amb una única pista de 2.455 m i Girona disposa d'una sola pista de 2.400 m.
* Recordem que, d'acord amb el Pla d'Aeroports, es podria arribar a construir una pista de 2.500 m a Fonollosa. Amb això s'assimilaria als aeroports de Reus i Girona i es permetria la seva utilització per part de grans avions.


La preocupació que tot això està generant entre la població del municipi de Fonollosa ha portat a la creació del "GRUP PER LA DEFENSA DE L'ENTORN RURAL", que té per objectiu vetllar per la preservació dels valors naturals i rurals del nostre territori i la qualitat de vida dels seus habitants. Atès l'enorme impacte ambiental i territorial i la important pèrdua de qualitat de vida que la construcció d'un aeroport ocasionaria al municipi rural de Fonollosa i municipis veïns, des del Grup per la Defensa de l'Entorn Rural ens oposem a la construcció d'aquesta infrastructura.

Considerem que la construcció d'un aeroport al municipi de Fonollosa, per ell mateix i per tot el què porta associat (accessos, plataformes logístiques i zones industrials), no encaixa amb el model de territori rural i estretament vinculat a la natura que tenim i que volem. La construcció de l'aeroport i infrastructures associades comportaria la degradació de l'actual paisatge agro-forestal i la destrucció d'una zona d'alt valor agrícola (recordem que es preveu la seva ubicació sobre una extensa plantació de vinya amb producció Denominació d'Origen "Pla de Bages"). Entenem que una infrastructura d'aquestes característiques, si és que és necessària, s'ha d'ubicar on estan els pols productius i vies ràpides de comunicació, i no a la inversa.

Per altra part, la construcció de l'aeroport comportaria importants molèsties pel soroll dels avions als nuclis habitats més propers, especialment a Canet de Fals, però també a les altres poblacions veïnes del Bages: Callús, Sant Mateu de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Fals, Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Rajadell, Monistrolet, Manresa, Santpedor, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Castellnou de Bages, Súria, Sallent, Artés, El Pont de Vilomara, Sant Salvador de Guardiola, Castellfollit del Boix, Sant Vicenç de Castellet, Castellgalí..., degradant notablement la qualitat de vida dels seus habitants. Cal tenir en compte que, per efectuar les maniobres d'aterratge i enlairament, els avions volen durant molts quilòmetres a alçades molt baixes, provocant un impacte acústic molt important al seu pas.

Cal considerar també la proximitat de l'espai natural protegit de la Serra de Castelltallat, inclòs en el Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya. El funcionament de l'aeroport generaria un notable impacte ambiental sobre aquest espai i ocasionaria un impacte negatiu sobre l'activitat de turisme rural que es basa en els valors naturals i la tranquil·litat que ofereix aquest entorn.

(1) Aprovat per la Resolució PTO/2846/2003, de 15 de setembre, per la qual es fa públic l'Acord del Govern de 26 d'agost de 2003, d'aprovació del Pla d'aeroports de Catalunya.
Mira també:
http://www.gratisweb.com/aeroport/planol.htm
http://www.aeroport.tk/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
14 nov 2005
També esyeu en contra dels avions? Torneu a la caverna va
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
15 nov 2005
No hi ha cap necessitat de disposar d'un aeroport a la zona. Respon a la necessitat creada a les zones industrials de l'àrea metropolitana, i a l'afany de construcció d'habitatges sense respectar la distància de seguretat a les instal·lacions aeroportuàries existents.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
15 nov 2005
No hi ha cap necessitat de disposar d'un aeroport a la zona. Respon a la necessitat creada a les zones industrials de l'àrea metropolitana, i a l'afany de construcció d'habitatges sense respectar la distància de seguretat a les instal·lacions aeroportuàries existents.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
15 nov 2005
Difundir comunicados que indiquen claramente que es una propuesta del PP de Cataluña y esto convencido que ZoplaPollas y el tripartito se empecinarán de que no es buena idea y echarán para atrás el proyecto... ahí les duele.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
16 nov 2005
Be s'haura de fer un aeroport en algun lloc, no? Esta molt be defensar l'hortet en vistes al turisme rural, pero no es just.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
16 nov 2005
La nostra rotunda oposició a la construcció d'un aeroport a la zona, pels motius següents:

- La proximitat a cases i masies, situades en el pitjor dels casos a menys de 150 metres (Canet de Fals), del futur gran aeroport, i la proximitat de l'espai natural protegit de la Serra de Castelltallat (inclòs al Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya).

- El soroll insuportable que provocarien els avions i avionetes, que sobrevolarien les nostres cases a menys de 1000 metres.

- Les infraestructures insuficients i inadequades per absorbir el volum de circulació que comportaria el gran aeroport.

- La degradació de l'entorn rural i el paisatge que comportaria l'aeroport, les activitats industrials, i les infraestructures per accedir-hi.

- La destrucció d'una zona d'alt valor agrícola i paisatgístic, amb una extensa plantació de vinya, i amb producció Denominació d'Orígen "Pla de Bages".

- Els beneficis que pot comportar, mai no superaran les pèrdues en qualitat de vida, ja que ens serà impossible viure i dormir tranquil·lament a les nostres cases, les quals, irremeiablement, perdran bona part del seu valor econòmic. Es una mentida dir que pagaran els costos d'urbanitzar Canet de Fals, és il·legal. D'altra banda, recordeu les continuades protestes dels veïns de Gavà Mar o Sant Quirze del Vallès i Sabadell en contra dels seus aeroports.

- La degradació de l'entorn natural en el que es basa el turisme rural de la Serra de Castelltallat i rodalies.

- En cas d'accident aeri es posaria en perill les vides de les persones i la conservació del bosc.

- No hi ha cap necessitat de disposar d'un aeroport a la zona. Respon a la necessitat creada a les zones industrials de l'àrea metropolitana, i a l'afany de construcció d'habitatges sense respectar la distància de seguretat a les instal·lacions aeroportuàries existents.

Perquè apostem per un desenvolupament sostenible, potenciant els recursos agrícoles, forestals, patrimonials i turístics que ofereix el nostre entorn. I creiem que es necessari vetllar per la qualitat de vida de les generacions futures.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
21 nov 2005
Jo no estic ni en contra del progrés ni dels avions, però que destrueixin la vida de les famílies que tranquilament viuen a un lloc perquè s'enriqueixin els 4 de sempre no ho veig just. A Fonollosa cal un Aeroport? Perquè? Si els que el pateixen no en truen res, perquè ho han d'acceptar.On ha d'anar la gent que no pugi viure del soroll i la merda que li posaran a sobre si la seva casa no valdrà res. Tothom té hipotèques a pagar!Aquestes infrastructures s'han de fer a llocs que no hi visqui gent i sempre que es consulti a la població. I si no es troba el lloc doncs no es fa l'areroport i punt. El prgrés no es destrossar-ho tot. El prgrés és que el futur sigui millor que el passat, i no seria el cas. La calsse política no pot jugar amb les vides de la gent d'aquesta manera pensant sempre en clau electoral i sense tenir en compte a les persones i les seves vides.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
21 nov 2005
Estoy contigo. A la mierda los políticos que hacen las cosas sin consultar a la gente a que les afectan sus decisiones. Han visto que caian aviones cerca de Sabadell y ahi tinen muchos votos a perder. Ponen el aeropuerto a un pueblo que nadie conoce i que se jodan, total van a perder pocs votos ahi. Dan asco la verdad. Estoy con los vecinos que tienen que suportar qualquier tipo de agressión de la administración.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
22 nov 2005
Hola. Respecte al comentari d'en jaja, m'agradaria molt veure com els avions pasen per sobre la seva caverna, a ser possible, volant baix. Potser canviaria d'opinió.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
22 nov 2005
Buen día;

Comentar que, me parece una gran putada para todos los vecinos de la zona y verdaderametne se huele intereses económico de fondo con mucha claridad, por una cosa esta clara, con el ayuntamiento que hay en Fonollosa ( noviembre 2005) me temo que estamos vendidos, son unos depredadores de dinero y estoy totalmente seguro que nos venderán, UNICAMENTE BUSCAN DINERO.
SALUDOS
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
22 nov 2005
Es nota amb les opinions de certes persones com el jaja i l'ei que diuen que és per defensar l'hortet de turisme rural. Què us penseu, que tots tenim una casa de turisme rural...si no arriben ni a 10. EL tema no és el negoci que deixem de perdre sinó la nostra qualitat de vida que es veurà greument afectada amb avions que volaràn a menys de 100 metres de nosaltres amb sorolls pròxims als 90 decibels.
Ens hem d'unir tots i fer pinya contra tot el que no volen a la capital i rodalies.
Salut!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
22 nov 2005
Empieza a darte cuenta de la gran "clase" política que tienes en tu región Catalana, que les importa un comino todo con tal de realizar operaciones para ganar ingentes beneficios.
Si ahora estás preocupado por este tema, cuando tengas tu estatuto verás cosas todavía peores.
Al final por la rapiña de vuestros grandes "lideres" os quedaréis como el Sahara: Sólos, sin amigos, secos, y arruinados, y encima mendicando a la ONU ayudas.

Ya lo dijo otro forero, difundir comunicados que indiquen claramente que es una propuesta del PP de Cataluña y esto convencido que ZoplaPollas y el tripartito se empecinarán de que no es buena idea y echarán para atrás el proyecto...ahí les duele.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
22 nov 2005
No us queixeu tant per l'aeroport. I sinò, que no agafen els avions els veïns de Gavà i Castelldefels?? No us oposeu al progrés que ens fareu quedar enrere a la resta!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
22 nov 2005
Si coneixes l'entorn, mira aquest enllaç i digues si estás d'acord

www.gratisweb.com/aeroport/planol1.htm
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
22 nov 2005
Aquesta gent de Fonollosa que es queixa tenen tota la raó ja que el cas és diferent del de Sabadell. Allí l'aeroport era lluny de tots els llocs habitats i, any rere any, una especulació salvatge ha deixat que creixin habitatges a tot al voltant, fins a deixar-lo ofegat.

Tota la gent que ha anat a viure a Sant Quirze coneixia l’aeroport. O es que ara se’ls ha aguditzat l’orella?

El beneficis de Sant Quirze ja els han fet el que han especulat fins posar en perill una important infraestructura comunitària i sense complir amb les seves obligacions de vetllar per l’obtenció dels permisos corresponents.

S’ha de fer un altre aeroport per acabar ofegant-lo? A Manresa, a on la meitat de dies del any te boira?

Miri també al seu voltant. Qui ha fet els ulls grossos en instal·lacions il·legals? Quant interessa, l’ajuntament pot demorar un permís d’activitat per manca de qualsevol certificat, però si es tracta de cobrar permisos d’obra…. Potser sols amb una querella criminal es poden reconduir les actuacions.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
23 nov 2005
Para que sepais que hacer cuando pase el primer incidente o accidente

Real Decreto 1334/2005, de 14 de noviembre, por el que se establece el sistema de notificación obligatoria de sucesos en la aviación civil.


http://noticias.juridicas.com/base_datos/Vacatio/rd1334-2005.html
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
25 nov 2005
... a un personatge se li pregunta si ha estat alguna vegada en el camp. Respon: "No aniria mai a un lloc on diuen que els pollastres corren crus." El lloc on els pollastres corren crus, la llet surt de mames i els tomàquets triguen a créixer. Per a molts escolars, els conills tenen ales, i les aletes de pollastre són animals per si mateixos. Això és el camp, avui, per a tanta gent.

http://www.lavanguardia.es/web/20051125/51198804958.html
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
25 nov 2005
Es repeteix la històtia, presons, aeroports, abocadors, narcosales, mat, carreteres, vies. Els equipaments comuns comporten sacrificis locals. Moltes vegades el NO absolut vé de la desinformació. Que la Generalitat intenti fer-nos callar amb arguments sòlids si és que n'hi ha. Tindrem els hidroavions i helicòpters dels Bombers al costat de casa? Quines seran les direccions d'aterratge serà un tema clau, és el què està passant a l'aeroport del Prat i ho decideixen a Madrid.
Grans projectes amb tanta pressa són per passar desaparcebuts i colar-nos un gol. Les accions de la Plataforma per la defensa de l'entorn Rural són exemplars, ànims!!!!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
25 nov 2005
Quin preu hem de pagar el territori perquè Barna i rodalies sigui una ciutat "chic"???
Ja en tenim prou d’abocadors, presons, aeroports i tota la merda que ells no volen !!!
Ens volen destruir lo únic que tenim, la terra amb la qual ens guanyem el pa!!!
DEFENSAR LA TERRA NO ES CAP DELICTE !!!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
26 nov 2005
Serà una casualitat però els propietaris dels terrenys on s'ha planificat el nou aeroport del Bages són propietat (i els altres del costat, per tant també en trauran profit) de destacades personalitats afins al PP i al PSC/PSOE.

La major part dels terrenys pertany a una finca d'un senyor de Terrassa (per a més pistes, expresident de Terra i digne successor del Sr. Juan Vilallonga, amic íntim del Sr. Aznar)

Els terrenys a expropiar, curiosament, des de fa uns dos/tres anys han passat a ser, d'una explotació agrícola de blat de moro, a ser una explotació moderna de vinyes amb “denominació d'origen� (que es paga molt més per hectàrea que el blat de moro o el sègol) Per què serà?

Serà casualitat o serà que el famós Pla d'Aeroports (que no s'ha dissenyat ara, ni de bon tros) ja contemplava “afavorir� a uns amics dels que, segons tots els indicis, anaven a seguir governant durant uns altres quatre anys?

O és que l'extrema dreta/esquerra es toquen molt més del que ens pensem?

I el tripartitt què pinta en tota aquesta història? Potser el Sr. Joaquín Nadal i el seu germà sàpiguen una mica més, perquè els ciutadans del carrer no ho podem saber.

"dondinero", com bé dius , ens quedarem sols, sense amics, secs, i arruïnats
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
27 nov 2005
Señores de Fonollosa, este ayuntamiento que teneis no hara nada para defender a
sus votantes. Como muestra un boton.

Despues de 50 años de pedir que se trasladen las lineas electricas que pasan
por encima de la cabeza de los vecinos, cuando Fecsa decide junto con los
vecinos afectados cambiar el trazado separandolo del pueblo, sin existir
ninguna denuncia ni de vecinos ni de ningun organismo publico ni motivo alguno
para que la obra no se haga, los señores del ayuntamiento paran las obras que
tienen que acabarse antes de fin de año, porque no han sido capaces en seis
meses de tramitar el permiso de obras a la empresa que las esta haciendo.

Las consecuencias de esto seran que, ya que el contratista tirara las líneas
por el mismo sitio que ya pasaban hasta ahora porque tiene que entregar el
trabajo antes de final de año y por ese camino no tiene que pedir permiso a
nadie porque ya lo tienen de antaño, en los proximos 50 años los vecinos
seguiran teniendo encima de sus cabezas unas lineas de muy alta tensión que, no
se si sera malo para la salud, pero lo que es seguro es que no puede ser ni es
bueno.

Y este ayuntamiento es el que tiene que ayudaros a protestar contra la
construccion del aeropuerto que vuestra generalidad tripartita quiere haceros
junto a vuestras casas. Estais apañaos. Os lo aseguro, teneis aeropuerto ya
mismo. Ya podeis empezar a vender vuestras casas porque despues nadie las
querra a ningún precio.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
27 nov 2005
Les administracions tiraran endavant l'aeroport i, un cop fet, es podrá veure que tots els auguris es compleixen i augmenta la sensació de la gran estafa que han planejat polítics, administracions, consorcis i empreses constructores.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
27 nov 2005
Conec l'entorn on volen fer l'aeroport i es una llastima que ho vulguin fer allà. Els habitnats de l'entorn, heu de fer l'ho possible per evitar-ho. Si la gent que viu fora dels municipis afectats, pot colaborar, ja podeu comptar amb mi.

Silvia.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
28 nov 2005
Estoy totalmente en contra del aeropuerto y no entiendo como pueden querer colocarlo a 200 metros de una ubanización existente. INCREIBLE. Supongo que ninguno de los políticos y gente involucrada vive es esta zona.....¡¡¡ solo son interes economicos políticos y les da igual la consecuencias de ruido y demás, todo es dinero y progreso a costa de destrozar familias enteras. TENEMOS QUE LUCHAR CONTRA ESTE PROYECTO con todas nuestras fuerzas y hasta el final. Nadie nos debe quitar la calidad de vida de que disponemos ahora.
ANIMO Y POR MI hasta el final.

Jp.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
28 nov 2005
No hi ha dia que no es produeixi una crida a confabular, des de l'esfera més simple a la més complexa. Conspiració d'industrials per a acordar un cártel, funcionaris per al nepotisme, particulars per a subornar, corruptes per a l'arbitrarietat, polítics per a la il·legalitat. Acordar per a abusar contra el feble, contra l'indefens amb la finalitat d'assolir beneficis. Maquinar per a aconseguir de manera fraudulenta. No són menys els que busquen beneficiar-se del tràfic d'influències i de la informació reservada. I òbviament no podia faltar la conjura dels delinqüents habituals per a delinquir. Que són per cert, minoria davant els bén mirats anteriorment esmentats. La conspiració sempre serà negada, no podia ser d'altra manera, pels conspiradors
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
28 nov 2005
No hi ha previst mitjans de defensa contra aquells que es presenten amb un programa de govern que canvia de rumb en el moment de la seva execució traint al votant.

No valen ni les reprobaciones ni les mocions de censura si han assolit una majoria estable defensada per la votació uniforme de coalicions atípiques formades amb minories, (minories perquè el votant majoritari no va confiar en ells per a donar-los el govern i per això no els va atorgar majoritàriament la seva confiança), que obtenen prebendes i fan xantatge sabent la seva posició estratègica.

En aquesta seudodemocracia, els parlamentaris no són obedients al seu elector sinó al seu cap de colla.

En aquesta falsa democràcia on tot segueix lligat i bén lligat, l'elector tot just és el figurant d'una representació teatral, que signa un paper trucat cada quatre anys. Les llistes tancades són un paper trucat.

I també és un altre parany el que no hagi segona volta quan no hi ha majoria i d'allí surtin programes nous i completament distints en la carrera de coalicions per a formar govern al marge de la voluntat de l'elector.

Sense separació de poders, no hi ha democràcia, i s'ha permès aquesta perversió.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
28 nov 2005
neurotic, tio, se te va la bola
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
28 nov 2005
neurotic, tio, se te va la bola
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
29 nov 2005
El "Grup per la Defensa de l'Entorn Rural" us convida a participar a una jornada informativa per tal de reflexionar sobre la incidència que tindria la instal·lació d'un gran aeroport (complementari metropolità de Barcelona i Sabadell) al municipi de Fonollosa, concretament al Pla de Jaumeandreu, a tocar de Canet de Fals i entre els nuclis urbans de Callús, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Mateu de Bages.

La jornada comptarà amb la presència de tècnics especialistes (entre ells, un enginyer aeronàutic) i un representant de l'Associació de Veïns Gavà-Mar. En base al Pla d'Aeroports de la Generalitat de Catalunya s'analitzarà la localització i característiques de la proposta d'aeroport, i a partir dels testimonis dels convidats, es parlarà sobre com l'activitat de l'aeroport (trànsit aeri, escola de pilots, construcció d'infraestructures complementàries, soroll, etc.) condicionarà la vida quotidiana dels veïns i veïnes del municipi i rodalies.

Si ens voleu fer arribar els vostres comentaris podeu escriure un correu electrònic a: gdrural ARROBA gmail.com

Us recordem que es tracta d'una jornada participativa i oberta a tothom!

CALLÚS, dissapte 3 de desembre a les 20:00 al Ajuntament

CANET DE FALS, diumenge 4 de desembre a les 11:30 a La Masia

FONOLLOSA, diumenge 4 de desembre a les 18:00
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
01 des 2005
Fa més de 30 anys que tinc casa al barri de Bellamar de Castelldefels, un indret geogràficament excepcional on predominen les cases unifamiliars. Un racó tranquil, on fa de molt bon viure. Es troba ben bé a 10 o 12 km de l'aeroport i, de sempre, hem vist passar avions sobre el mar sense cap molèstia.

Ara, de cop i volta, i per evitar maldecaps a les cases pròximes al camp d'aviació (per vestir un sant n'han despullat un altre de ben allunyat), hi ha un trànsit continu d'avions sobre nostre amb un soroll inaguantable. I el pitjor del cas és que davant les nostres protestes i de tot Castelldefels ens diuen que la solució, si és que n'hi ha, haurà d'esperar un any pel cap baix. I ja sabem que quan des de Madrid diuen un any pot passar com amb el TGV, que ja ningú no recorda el termini previst d'arribada a Barcelona o a la frontera, i sempre parlen de l'any que ve...

Escric desesperat perquè d'avui per demà han destrossat la nostra qualitat de vida. I no veig manera que d'avui per demà es resolgui.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
01 des 2005
Por fin sale a la luz la falta de interes por parte de la autonomia en proteger los espacios contiguos a los areopuertos de barcelona y sabadell, tambien se pone de manifiesto la razon de que la unica solucion de futuro que aporta el famoso acuerdo sea esperar a la transferencia de gestion de los aereopuertos

Pero el tema de fondo es el mismo, de acuerdo en no dañar lo que no lo esta pero el prar y sabadell deben ser defendidos contra quienes sabiendo donde se transladaban (el paso de aviones sobre casas nuevas en venta no se puede ocultar)compraron casa de dudosas legalidad y ahora se quejan de lo que era evidente
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
01 des 2005
Por fin sale a la luz la falta de interes por parte de la autonomia en proteger los espacios contiguos a los areopuertos de barcelona y sabadell, tambien se pone de manifiesto la razon de que la unica solucion de futuro que aporta el famoso acuerdo sea esperar a la transferencia de gestion de los aereopuertos

Pero el tema de fondo es el mismo, de acuerdo en no dañar lo que no lo esta pero el prar y sabadell deben ser defendidos contra quienes sabiendo donde se transladaban (el paso de aviones sobre casas nuevas en venta no se puede ocultar)compraron casa de dudosas legalidad y ahora se quejan de lo que era evidente
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
02 des 2005
Buen día,
alguien me puede explicar, como se puede realizar un estudio de un aeropuerto de las caracterísitcas que se indican ( grande ), en un lugar donde hay plantadas desde hace tres años, 80.000 cepas de viña, y si no me equivoco dichas viñas han sido subvencionadas con fondos europeos ( o sea dinero de todos ), y ahora se pretende destruir y contruir un aeropuerto que destrozará la calidad de vida de toda la zona del bages?????

no lo entiendo, supongo que deberán dar explicaciones a EUROPA, que por lo que veo será la que pondrá más problemas, porque aquí, TODO SON INTERESES POL�TICO ECONÓMICOS, sin tener en cuenta NADA.
Gracias a todos los que nos entienden y apochan.

adeu.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
03 des 2005
Y si hay un error de calculo y la situación real es desde La Gabriela hasta Fals, que es más plano y no tiene montes que impidan trazar una pista transversal, además de quedar más lejos de Canet?

Es descabellado pensar esto y que la zona de Jaumeandreu se ha utilizado para distraer la atención mientras se trabaja en otra ubicación más lógica?
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
05 des 2005
Darrerament han sortit diverses notícies respecte de la ubicació d’un aeroport a la comarca del Bages. A banda de la certesa i l’exactitud de la informació que corre, i a banda dels avantatges i els inconvenients de la instal•lació, cal informar que l’Ajuntament té constància que hi ha diferents alternatives d’ubicació.

Així, l’Ajuntament de Callús ha manifestat al govern de la Generalitat que la proposta que preveu el paratge de Jaumeandreu com a possible ubicació pot tenir un important impacte per al municipi de Callús, i que, per tant, no es podria acceptar.

Amb tot, s’està pendent de la posició que prengui l’Ajuntament del municipi directament afectat per valorar més detalladament o consultar les accions que s’hagin de dur a terme posteriorment.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
05 des 2005
El dia 5 de desembre de 2005, l’Ajuntament de Fonollosa mitjançant una moció, es manifesta a l’opinió pública i a la Generalitat de Catalunya,
CONTRARI a la possible implantació d'un aeroport al terme municipal de Fonollosa
Moció de l'Ajuntament de Fonollosa del 5 de desembre de 2005
06 des 2005
L’Ajuntament de Fonollosa, mitjançant aquesta moció vol manifestar a l’opinió pública, i a la Generalitat de Catalunya, quina és la seva posició en relació amb la possible implantació d’un aeroport al seu Terme Municipal.

ATÈS QUE,

La Llei 19/2000, de 29 de desembre, d’aeroports de Catalunya configura el Pla d’aeroports de Catalunya com un instrument d’ordenació del sector aeroportuari català dins el marc de les directrius de l’ordenació territorial i que té per objecte la determinació de les grans línies de planificació, ordenació, promoció i desenvolupament del sector aeroportuari i la previsió dels emplaçaments dels aeroports i els aeròdroms, amb subjecció als principis de sostenibilitat i de respecte del medi ambient. Per assolir aquests objectius, el Pla defineix les necessitats de cada àmbit territorial, estableix les dotacions i la tipologia d’equipaments que han de permetre la satisfacció de la demanda detectada i prevista i determina les actuacions a emprendre amb inclusió de les previsions econòmiques corresponents.

La Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat de Catalunya, en data 15 de juliol de 2002, va aprovar inicialment el projecte de Pla d’Aeroports de Catalunya, i en conseqüència el va sotmetre a informació pública per un període de 30 dies hàbils per tal que tothom pogués formular-hi les al·legacions pertinents. El Pla és aprovat en sessió de Govern de la Generalitat, en data 26 d’agost de 2003, i té rang de Pla Territorial Sectorial, segons la Llei d’Aeroports.

L’empresa Pública de la Generalitat de Catalunya, GISA, va obrir concurs públic per encarregar l’ “Assistència tècnica per a la redacció de l’estudi de l’anàlisi de la compatibilitat de l’espai aeri i disseny preliminar de procediments al futur aeroport complementari�. El present concurs determinava la ubicació dels treballs en una coordenada situada dins el Terme Municipal de Fonollosa.

Fins aquell moment, l’Ajuntament de Fonollosa, com a Administració més propera al territori i als seus habitants, no va ésser informat, ni de forma oficial ni oficiosa, de la possibilitat d’implantació d’un aeroport al seu Terme Municipal.

En els darrers mesos, des de l’Ajuntament de Fonollosa, s’han efectuat trobades oficials amb l’Honorable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i el Director General de Ports i Transports; en les quals se’ns ha dit que la decisió de la ubicació està pendent d’un informe d’Aviació Civil. Igualment s’ha fet una petició, sol·licitant tots els informes relacionats amb aquest tema.



MANIFESTEM,


1. La nostra preocupació per la possible ubicació d’un aeroport pròxim a les zones que actualment ja estan habitades.

2. Som partidaris d’un model de desenvolupament basat en la sostenibilitat. I en aquest moment, entenem que un aeroport no s’hi ajusta.

3. La tasca feta pels Ajuntaments, en compliment de la Llei d’Urbanisme, incentiva la protecció, preservació i posada en valor del sòl no urbanitzable, per tal que no resulti afectat per la implantació irracional d’activitats econòmiques, poblament i infraestructures. En aquest sentit cal un reconeixement a la tasca feta que, en cap cas ha de ser la instal·lació de grans infraestructures no desitjades pel territori.

4. El Pla d’Aeroports de Catalunya en la seva diagnosi, proposa un aeroport “complementari metropolità de Sabadell i Barcelona� i no en cita una ubicació concreta.

5. Creiem que cal un debat obert, transparent, i que compti amb la participació de tots els agents, administracions, i societat civil a nivell de Catalunya, i en concret, del Bages, per definir quins han de ser els criteris per a la implantació d’aquest tipus d’infraestructures, per tal de que la decisió sobre les zones aptes i la ubicació precisa obeeixin a criteris objectius. Creiem que primer cal definir els criteris, i després cercar les ubicacions que els compleixin.



PER TOT AIXÃ’,


L’AJUNTAMENT DE FONOLLOSA, ENS MANIFESTEM CONTRARIS A LA POSSIBLE IMPLANTACIÓ D’UN AEROPORT AL TERME MUNICIPAL


El Ple de l’Ajuntament de Fonollosa, sol·licita a tots els Ajuntaments i al Consell Comarcal, del Bages, que donin suport a l’Ajuntament de Fonollosa, aprovant aquesta moció i fent-la arribar al Govern de la Generalitat, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Es donarà trasllat d’aquesta moció als Ajuntaments del Bages, al Consell Comarcal, i a les entitats representatives de la comarca, i també al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.







Fonollosa, 5 de desembre de 2005
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
06 des 2005
Resposta per: Aquí un amigo
Para empezar, ya se ha equivocado en el primer botón.
El Ayuntamiento de Fonollosa ha emitido un comunicado (Ver Regió 7 del dia 6 de diciembre, pag. 8)

Este forum ha sido creado para emitir opiniones sobre la construcción del aereopuerto, no obstante le responderé al comentario que hace sobre el traslado de las lineas de alta tensión.
Su CEGUERA no le permite ver la realidad. Los árboles NO le dejan ver el bosque. Detener las obras del nuevo itinerario de las lineas ha sido una estrategia de personas interesadas para arremeter en contra del ayuntamiento de Fonollosa.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
06 des 2005
Seguro que lo hacen para cobrarse el 3% de rigor. No me montaría yo en un avión en ese aeropuerto. Fácil que se hunda, lo mismo que el Carmelo.
Civisme i cultura aeronàutica
08 des 2005
La societat tecnològica te avantatges: L’esperança de vida s’ha allargat i amb una qualitat considerable. Però tot te peatges. Les arteries que fan progressar la societat son les bones comunicacions, autopistes, aeroports, trens, aeroports i ports. També hospitals, presons, abocadors, línies de transport d’energia, condicionadors d’aire, tanatoris, etc. etc.

Rebutjar sense mes les infraestructures comunitàries necessàries, per el sol fet que ens cauen a prop de casa es una postura demagògica i egoista. El ciutadà espera del polític la pedagogia, d’informació objectiva, la gestió amb mentalitat oberta dels interessos del veïnat i el civisme necessari vers la comunitat.

Països rellevants per la cultura del medi ambient –com Suïssa- estan orgullosos dels seus petits aeroports locals. Han ensenyat a estimar la muntanya, els globus, els planejadors i els avions amb esquís. Un detall, Suïssa fabrica molt bons avions (Pilatus).

La difusió de la cultura aeronàutica es també fonamental per el nostra país. D’això se’n desprèn una industria neta, d’alta tecnologia i valor afegit. Però això sols es possible amb infraestructures aeroportuàries.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
08 des 2005
Resposta a: Aviador

Ja m'agradaria que aquí tinguéssim els controls i el civisme que hi ha a Suïssa.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
09 des 2005
PARA AVIADOR:

Ya me gustaría a mi que te intentarán poner un aeropuerto de dos pistas de 2500 metros a 200 metros de tu casa , 24 horas al dia. Y dices defender el civismo... pues sufre tu el civismo, la industria limpia, alta tecnologia y valor añadido,sufre tu las infraestructuras aeroportuarias al lado de tu casa o encima.

Rechazar sin más, dices... me rio en tu cara LISTO.

Sólo defendemos nuestra calidad de vida QUE HEMOS DECIDIDO NO LA QUE NOS IMPLANTEN por intereses económicos de terceros.


saludos a todos.

Jp.
¡¡¡Feliz día de la Patrona a todos!!!
10 des 2005
Salve, Madre, Salve, Reina del Cielo,
de la hermosura una estrella,
de la pureza el fulgor;
fuente del más puro amor,
nuestra esperanza está en ella,
Salve, Madre, Salve, Reina del Cielo.

Si nuestras alas se quiebran,
al final de nuestro vuelo,
antes de llegar al suelo,
tus brazos con amor se abran,
Salve, Madre, Salve, Reina del Cielo.

La tradición transmitida por generaciones, dice que la Santa Casa de Nazaret fue milagrosamente transportada al medio de un bosque de la campiña lauretana , en la noche del 9 al 10 de diciembre de 1294. La Virgen de Loreto, por aquel "vuelo angélico" es venerada con devoción por los aviadores.

A parte de todas las tradiciones y milagros, este día para los aviadores es un día para dar gracias y por qué no, para pedir también a la Santísima Virgen del Loreto que no se degrade más nuestra profesión..... De peores situaciones nos ha sacado ¿o no?.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
10 des 2005
Hola, aviador!!!
No volem un aeroport al costat de casa, però això no vol dir que tinguem res en contre dels pilots. Em sembla que confons la gimnàstica amb la magnèsia.
Aumenta el tráfico aéreo a baja altura sobre Barcelona
12 des 2005
http://www.20minutos.es/noticia/71834/0/rutas/Asociaciones/vecinales/
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
14 des 2005
Com a bon barceloní estic d'acord amb les protestes de determinades comarques, així com també a Barcelona protestem pel pas del TGV per les entranyes de la ciutat (tot i que no afecta el paisatge que tenim assumit). Crec que destruir la bellesa de les nostres muntanyes amb torres de connexions elèctriques o amb camps plens de molins per la qüestió de l'energia eòlica és un escarni d'això que en diuen progrés.

Cal protestar contra tanta destrucció dels nostres paisatges i de la nostra bellesa natural i de la natura enterament, començant per eliminar els traçats i els projectes de carreteres, i de trens, i de camps d'aviació, i de ports marítims, i... (potser aquí em passo una mica) d'edificacions i habitatges. Hem de pensar en els nostres avantpassats humans que vivien en coves i s'hi amotllaven perfectament.

Sí senyor, tenen raó els ecologistes. No hi ha dret a destruir els paisatges, aquests meravellosos paisatges de la nostra vida i els nostres sentits. I si per manca de llum hem d'anar a dormir més d'hora, això en el fons ens ajudarà; ens ajudarà a ser matiners. Altrament, aquelles persones fanàtiques de la llum i de la indústria i de no sé quantes coses més, tenen una perfecta solució, sí senyor...: les centrals nuclears (que quasi no es veuen, sobretot en els llocs muntanyosos)!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
14 des 2005
Algú sap, quina ha estat la resposta de la Generalitat al comunicat que va emetre l'Ajuntament de Fonollosa el passat dia 5?
Crec que el conseller Nadal va trucar a l'ajuntament el dia 7, se'n sap alguna cosa?
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
18 des 2005
Pel que sé, el motiu de telefonar el conseller Nadal a l'alcalde de Fonollosa ha estat per a dir-li que està molt molest pel comunicat que ha fet l'ajuntament i que vol que baixi a Barcelona per a parlar, de moment sense haver donat una data.
Que siu l Huguet daixo??
20 des 2005
M'agradaria saber la opinio del conseller manresa HUGUET, igual que la preso, tambe esta a favor del aeroport???? Esta venent la seva comarca per un simple lloc a la Generalitat!!!
Ell va ser un dels compables de posar la preso, tambe ho sera del aeroport, sino al temps
HUGUET dimisso
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
20 des 2005
Fonollosa té l'aeroport de Girona a 1h 30min, tindrà el d'Alguaire a 1h. Evidentment la gent de la comarca, que el 99% agafem l'avió cada dia no podem passar sense aquest aeroport... fa riure i tot! Potser el necessiten la gent d'Avertis aquest aeroport? El 4 polítics que xuparan? Em sembla que són els únics que el volen, si més no les seves butxaques. Que patètic que és tot!!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
21 des 2005
Esdtic totslment d'acord amb el darrer comentari del "Capità Enciam". Si aquells que s'ho poden permetre, no s'ha de prendre ni la molèstia de perdre una mica de temps per anar a l'aeroport més proper. *** que s'ho facin mirar!! *** I QUE ENS HO FEM MIRAR NOSALTRES, SI HO PERMETEM.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
26 des 2005
BON NADAL I MOLT BON ANY SENSE AEROPORTS!!! QUE D'ESTEL NOMÉS N'HI HA UN; NO CALEN AVIONS QUE L'IMITIN!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
26 des 2005
a tots els habitants de Fonollosa ,Fals i rodalies,toqueu força els Collons als Politics tot el que pogueu,,des de la meva llunyania us recolzo amb tot i per a tot,no us deixeu trepitjar!!!!!!!!!Força gent del Bages,i bon ANY a TOTS.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
16 gen 2006
Així com està ara el tema? Se sap res? Sembla clar que no és la comarca qui demana un aeroport? Qui el vol? Qui s'en beneficia? Crec que amb una petita llista amb noms i cognoms tindriem una resposta a aquesta pregunta.
L'aeroport és el preu per ser capital de vegueria?
17 gen 2006
Comunicat de premsa del "Grup per la Defensa de l'Entorn Rural" (14 de gener de 2006)

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat de Catalunya està impulsant la implantació d'un aeroport al Bages, plantejant com a alternatives dues possibles ubicacions al municipi rural de Fonollosa: Jaumandreu i Plans de la Gabriela

Posant sobre una balança els hipotètics beneficis econòmics que podria generar aquesta infrastructura i els seus impactes negatius, el Grup per la Defensa de l'Entorn Rural i l'Ajuntament de Fonollosa - a través de la moció aprovada per tots els regidors del consistori en el Ple celebrat el 5 de desembre de 2005 - s'hi ha oposat. Aquest posicionament ja ha estat recolzat pels ajuntaments de Callús i Sant Fruitós de Bages. També el Consell Comarcal del Bages, en declaracions efectuades a la premsa, s'ha mostrat partidari de donar suport a l'Ajuntament. Es preveu que properament altres municipis de la comarca aprovin la moció de recolzament a l'Ajuntament de Fonollosa.

D'acord amb l'estudi que el DPTOP ha encarregat, l'aeroport es planteja com a "l'aeroport complementari metropolità de Barcelona i Sabadell", instal·lació que es defineix en el Pla d'Aeroports de Catalunya. Aquest pla no especifica en cap moment que aquest aeroport, que podria ser l'ampliació d'un d'existent, s'hagi d'ubicar al Bages. Això sí, la seva justificació queda clara: ha de resoldre les limitacions dels aeroports de Sabadell i Barcelona:

* Sabadell: pista curta per avions grans, restricció a horari només diürn, saturació d'operacions i instal·lacions no adequades per passatgers, entorn poblat
* Barcelona: no conveniència del seu ús per a activitats d'aviació privada, corporativa i de negoci
* Problemes de contaminació acústica

Per tant, està molt clar que aquest aeroport no neix per donar resposta a les necessitats de la comarca del Bages, sinó que respon a la mala planificació del territori de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on l'especulació del sòl no ha respectat les reserves de terrenys necessàries per a l'òptim funcionament i ampliació de les instal·lacions aeroportuàries existents. Hem de pagar nosaltres aquesta mala gestió? El municipi de Fonollosa, on la sensibilitat acústica és molt elevada per la tranquil·litat de l'entorn, i la resta de municipis del Bages que es situïn sota les rutes de vol dels avions, hem de carregar amb els problemes de contaminació acústica no desitjats a l'Àrea Metropolitana?

Recents informacions aparegudes a la premsa continuaven ratificant que la voluntat del DPTOP era la de construir un aeroport corporatiu al Bages; dit en altres paraules: un aeroport que servís per descongestionar l'aeroport del Prat amb el trasllat d'aquest tipus d'aviació privada.

En les seves darreres declaracions a la premsa, el Sr. Manel Nadal, Secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, davant el poc recolzament de la comarca a l'aeroport plantejat, ha intentat vincular la possible capitalitat de Manresa de la vegueria de la Catalunya Central amb la implantació d'un aeroport al Bages. Així, fins ara Lleida ha estat menys capital pel fet de no tenir aeroport? I desprès de l'aeroport que més caldrà que acceptem per tenir la capitalitat, potser també ens farà falta una central nuclear? Aquests arguments no justifiquen la necessitat d'un aeroport a la comarca.

Considerem que la ubicació d'un aeroport ha de respondre a criteris més tècnics. Tenint en compte el gran impacte ambiental, territorial i social que té un aeroport i el seu cost econòmic, no té més sentit prioritzar l'ampliació dels aeroports existents davant de la construcció de nous? Quan la comarca del Bages ja té 4 pistes de vol - infrautilitzades - i es troba situada a una hora dels grans aeroports comercials existents i prevists a Catalunya (Barcelona, Lleida, Girona i Reus (1), quin sentit té la construcció d'un nou gran aeroport?

Per què el DPTOP té tant interès en la construcció d'aquest aeroport, quan la comarca no l'ha demanat i l'ajuntament del municipi on es preveu ubicar s'hi oposa? A quines necessitats reals respon? Quins interessos hi ha al darrera? El govern està pagant un peatge polític a alguna empresa?

Per altra part, la superfície dels plans de Fonollosa - amb desnivells de 80 m - i la proximitat a nuclis de població i masies habitades, limiten enormement la implantació d'un aeroport regional (de la Catalunya Central) i n'impedeixen un futur creixement. A més a més, si és que aquest aeroport ha de suposar un valor afegit per les empreses de la comarca, quin sentit té ubicar-lo en un entorn rural, allunyat dels pols productius? Per què a Fonollosa? No sembla que la Generalitat hagi fet cap estudi mínimament seriós valorant possibles alternatives...

La proposta d'ubicació d'un aeroport a Fonollosa, és totalment incoherent amb els criteris de planejament territorial aprovats pel propi DPTOP. En remarquem tres:

* Protegir els espais naturals, agraris i no urbanitzables en general com a components de l'ordenació del territori.
* Preservar el paisatge com un valor social i un actiu econòmic del territori.
* Afavorir la diversitat del territori i mantenir la referència de la seva matriu biofísica.

Un aeroport a Jaumandreu o a la Gabriela, per ell mateix i per les infrastructures que l'acompanyarien (carreteres d'accés, plataformes logístiques i polígons industrials en cas de ser de mercaderies....), causaria un gran impacte ambiental i territorial, la degradació de l'entorn i del paisatge agro-forestal i la destrucció d'espais d'alt valor agrícola i natural, transformant completament el model de desenvolupament del municipi.

Des del Grup per la Defensa de l'Entorn Rural apostem pel desenvolupament del municipi i de la comarca, però per un desenvolupament sostenible, basat en creixements urbanístics i industrials racionals, compactes i en continuïtat, un desenvolupament ordenat i que posi realment en valor els espais naturals i agraris. Aquests són els mateixos criteris de desenvolupament que pregona la pròpia Generalitat de Catalunya i que sembla que ha oblidat quan proposa la implantació d'un aeroport a Fonollosa.

Creiem en el progrés i en el futur, entès com a una millora de la qualitat de vida, i per això el vinculem al desenvolupament sostenible, a un desenvolupament amb identitat pròpia, diferenciat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Considerem que hem de defugir el model d'ocupació irracional del territori que ha imperat a les comarques més pròximes a Barcelona fins a l'actualitat. Queda enrera la idea que el progrés passa per aquest creixement urbanístic i industrial irracional, donant a l'espai agrícola - i no urbanitzable en general - un valor residual.

Considerem que com a ciutadans i ciutadanes tenim dret a participar plenament en la definició del model de desenvolupament que volem pel nostre territori. Creiem que la Generalitat de Catalunya ha de respectar la voluntat del poble, que al municipi de Fonollosa és contrària a la implantació d'un aeroport, tal i com mostra la moció aprovada per l'Ajuntament - recolzada per diverses administracions públiques de la comarca - i el moviment d'oposició ciutadana que el tema ha suscitat.

(1) Amb la finalització de l'Eix Diagonal l'aeroport de Reus estarà més pròxim al Bages.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
21 gen 2006
L'Ajuntament de Fonollosa ja ha anat a parlar a la Generalitat sobre el projecte de l'aeroport.
Ens explicaran alguna cosa?
Si és així, ho posareu al forum?
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
22 gen 2006
El proper dijous ho explicarán al Ajuntament de Fonollosa. Després ja ho posarem al forum
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
23 gen 2006
El passat divendres l'Ajuntament es va reunir amb la
Generalitat, aquest dijous, al ple, n'haurien de
parlar, aixi que seria bo que els que teniu temps,
ganes i salut us hi deixesiu caure. Quants mes siguem, millor!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
24 gen 2006
El 23 de gener s’ha entregat a l’Ajuntament de Fonollosa un total de 2345 signatures subscrivint el “manifest del Grup per la Defensa de l’entorn rural: AEROPORT A FONOLLOSA? NO� i s’ha sol.licitat que es respecti la voluntat expressada en els plecs de signatures:

a) que l’ajuntament de Fonollosa mantingui la seva oposició a la construcció d’un aeroport al terme municipal.

b) que es tingui en compte l’opinió de la població a l’hora de planificar qualsevol projecte d’aquestes característiques.

c) ser informats de l’evolució dels tràmits, comunicacions oficials i oficioses relacionades amb aquesta temàtica.

d) que l’ajuntament de Fonollosa compti amb el nostre suport a l’hora d’emprendre accions relacionades amb la possible implantació d’un aeroport al municipi
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
28 gen 2006
Ple Ajuntament Fonollosa, 26 de gener del 2005:

Aquestes són algunes de les informacions sobre l’aeroport:

1.Opció preferent: El passat dia 20 l’ajuntament es va reunir amb la Generalitat. L’estudi de GISA ja està acabat (es pot consultar i fotocopiar a l’ajuntament). L’estudi presenta algunes omissions i errades. Així per exemple, situa el poble de Fals a les Torres de Fals. Segons l’estudi la capçalera de la pista estaria a 300-500 mts. del poble de Fals. Amb aquest canvi es preveu una gran afectació als municipis de St. Joan, Rajadell, Aguilar, etc.

2.Estat actual de les gestions de la Generalitat: En aquests moments l’estudi s’ha enviat a Madrid, a AENA i Aviació Civil, aquestes son les institucions que s’han de pronunciar sobre la viabilitat tècnica del projecte. No es preveu una resposta immediata. Si hi estan d’acord necessiten l’aprovació de l’ajuntament per tirar endavant el projecte.

3.Tipus d’aeroport: La Generalitat aposta per un aeroport corporatiu (vols privats, jets, etc). En principi, una pista de 1500 mts. Aquest aeroport ajudaria a descongestionar el del Prat ja que absorbiria un 4% del seu trànsit. La Generalitat, davant l’ajuntament va descartar que es tractés d’un aeroport comercial com el de Reus o Girona.

4.Posició partits polítics: CIU es va reunir el passat dimecres i es va posicionar en contra de l’aeroport. ERC s’hi manté en contra. Els altres partits no s’han pronunciat.

5.Ajuntaments i moció: Es preveu que durant aquesta setmana St. Mateu i Santpedor aprovaran la moció de Fonollosa.

6.Marina Llansana va formular la pregunta al parlament. El conseller Nadal te 2 o 3 setmanes per respondre.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
01 feb 2006
- Jornada de reflexió a Rajadell, 11 de febrer a les 19h.

- Jornada de reflexió a Sant Joan de Vilatorrada, 24 de febrer a les 21h.

Com que han anat apareixent noves informacions, es presentará l’estudi de GISA i analitzará el context polític comarcal.

Aniria bé que hi vingués molta gent, us hi esperem!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
02 feb 2006
Avui surt al Regió 7, pàg. 8, Que ERC rebutja un aeroport corporatiu a la Gabriela, el qual tindria un impacte molt gran en l'entorn rural i aportaria poc benefici econòmic..

A veure si si va sumant tota la comarca....
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
04 feb 2006
Si es com sembla, que els de GISA, "amb els nostres diners", es dediquen a fer estudis i plànols que equivoquen la situació dels pobles, com ara Fals, en els mapes que fan, ....
Que algú s'ho faci mirar, o mirem-nos la btxaca, doncs ens estan robant descaradament.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
05 feb 2006
Pregunta al Consell Executiu a respondre per escrit sobre si té prevista la instal·lació d’un aeroport al terme municipal de Fonollosa (Bages) Tram. 314-11503/07 Formulació: Sra. Marina Llansana Rosich, del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya Admissió a tràmit: Mesa del Parlament, 17.01.2006 A LA MESA DEL PARLAMENT Marina Llansana i Rosich, diputada del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya, d’acord amb allò que preveuen els articles 132 i 133 del Reglament de la Cambra, presenta la següent pregunta al Govern a respondre per escrit. El Pla d’Aeroports de Catalunya, aprovat l’any 2003 i amb rang de Pla Territorial Sectorial segons la Llei d’Aeroports, donà pas al concurs públic obert per l’empresa Pública de la Generalitat, GISA, per a la instal·lació d’un nou aeroport complementari metropolità de Barcelona i Sabadell; aquell concurs determinà la ubicació dels treballs dins del Terme Municipal de Fonollosa. No va ser fins aquell moment que l’Ajuntament de Fonollosa en fou informat, a través dels mitjans de comunicació, i posteriorment, per la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques. Posteriorment, els responsables de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques i de la Direcció General de Ports i Transports han informat que la decisió està pendent d’un informe d’Aviació Civil. L’Ajuntament de Fonollosa ha manifestat el seu posicionament crític al projecte a través d’una moció contrària a l’aeroport, a la que també s’han afegit d’altres ajuntaments i entitats de la comarca del Bages. Aquella i d’altres accions volen fer evident el malestar per la manera com s’està duent a terme tot el procés i l’oposició a la proposta, que és contrària al model de desenvolupament basat en la sostenibilitat, pel qual els ajuntaments de la comarca del Bages aposten. Per tot això, en relació a la inquietud generada per la notícia que parla de la instal·lació d’un aeroport al Terme Municipal de Fonollosa i apel·lant a la transparència informativa que recull l’Acord de Govern, formulo les següents preguntes: – El Govern de la Generalitat té prevista la instal·lació d’un aeroport a la comarca del Bages, i més concretament al Terme Municipal de Fonollosa? – En cas afirmatiu, quins han estat els criteris utilitzats per escollir-ne la ubicació? Quines serien les característiques de l’Aeroport i quin tipus d’aviació acolliria? Palau del Parlament, 16 de gener de 2006 Marina Llansana i Rosich Diputada GP ERC 3.25.15.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
05 feb 2006
La pregunta que va formular la diputada d'ERC al Parlament es pot trobar a http://www.parlament-cat.net/activitat/bopc/07b281.pdf
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
07 feb 2006
JORNADA DE REFLEXIÓ A RAJADELL

DIA: DIUMENGE 12 DE FEBRER DE 2006
HORA: 11,30 h.
LLOC: CASAL DE RAJADELL
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
08 feb 2006
A on es tindria que fer l'aeroport, i fa bastants anys ja es va mirar de fer pero no hi havia suficients mercaderies perque fos rentable, es al terme de Cardona al Pla de Bergus.
Per la guerra civil hi havia hagut una pista d'aterratge.
Diuen que si els falla a Fonollosa podria anar al Pla de Bergus.
En aquella zona el poble mes proper es Cardona que esta a 8 quilometres, Su a 6 quilometres i el Miracle a 12 o 13 quilometres.
L'unic que el volen mes aqui a Fonollosa doncs passa l'eix transversal pel costat.
A veure si entre tots conseguim que el posin al Pla de Bergus!!!!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
09 feb 2006
Avui a la pag. 9 de Regió 7 surt una columna on diu que el ple municipal de Sanpedor s'apunta al NO a l'aeroport de Fonollosa i dóna suport a la moció de l'Ajuntament de Fonollosa.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
10 feb 2006
La resposta que va fer el conseller Nadal a la primera pregunta parlamentària sobre l'aeroport es pot consultar al BOPC 284, pàgina 66. http://www.parlament-cat.net/activitat/bopc/07b284.pdf "D’acord amb allò que disposa l’article 144 del Reglament del Parlament de Catalunya, em plau fer-vos avinent les següents consideracions: La ubicació d’un aeroport de les característiques del que es pretén instal·lar al Bages requereix la realització d’un conjunt d’estudis tècnics previs que delimiten la seva compatibilitat aèria amb altres aeroports i més específicament amb l’aeroport de Barcelona. Aquests estudis ja s’han realitzat i són objecte, en el marc de la Llei estatal de Seguretat Aèria, d’anàlisi per part de l’Autoritat Aeronàutica que ha de determinar si la infraestructura aeroportuària és factible. Com es dedueix de la resposta, el Govern contempla diferents localitzacions possibles d’un aeròdrom/aeroport al Bages, a més de la de Fonollosa."
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
10 feb 2006
Doncs el conseller s'ha quedat descansat amb la resposta a Convergéncia! Per a dir totes les coses que ja se saben i mentir dient que contemplen altres localitzacions, quan només s'ha presentat un estudi a Madrid, podia haver-se callat. És un poca vergonya i un barrut!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
12 feb 2006
Plànols de l'estudi per a la ubicació de l'aeroport a la Gabriela:
http://www.gratisweb.com/aeroport/planol1.htm

Rutes d'aterratge i enlairament:
http://www.gratisweb.com/aeroport/planol1b.htm

Detalls de:

Fals, Canet de Fals, Rajadell, Castellar
http://www.gratisweb.com/aeroport/planol1c.htm

Pineda de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Manresa
http://www.gratisweb.com/aeroport/planol1d.htm

Sant Iscle de Bages, Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Pont de Cabrianes
http://www.gratisweb.com/aeroport/planol1e.htm

Àrea de maniobres d'aproximació (en circuit):
http://www.gratisweb.com/aeroport/planol1a.htm
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
13 feb 2006
Poden els politics fer les coses tant malament?
Gastar els nostres diners d'aquesta manera?
Em sento impotent, enganyada, com si estigués visquent en una república bananera, on el poble no compte per a res.
No es pot anar al Síndic de Greuges?
No es pot enviar informació detallada als mitjans de comunicació estatals, tipus Catalunya ràdio, Caiga quien caiga (Proteste ya), TV3,...Penso que només amb Regió 7 i emisores locals no n'hi ha prou.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
13 feb 2006
Poder anar als mitjans, es pot, un altra cosa és que et facin el mínim cas.

Per exemple, quan es va fer la presentació al Casal de Fals, de TVE Sant Cugat van enviar un equip a filmar a la sala (plena a rebentar) i van entrevistar a vuit / deu persones a l'entrada que tots ells estaven en contra de l'aeroport. Tu has vist aquest reportatge? Veritat que no? Un altra cosa seria si la sala hagués estat gairebé buida i que els entrevistats estiguessin a favor. O és que et creus que els mitjans són imparcials?

Un altre exemple, TV3. Saps qui mana a TV3? Doncs pregunta i entendràs perquè fins a avui no han donat res de res d'aquest aeroport.

T'explico unes quantes coses més o pots tu mateix arribar a alguna conclusió?
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
13 feb 2006
Enviar una carta al sindic de greuges? Potser sigui una bona idea! El sindic te l'obligacio de contestar i investigar el que es denuncia. Es pot enviar a: sindic ARROBA sindicgreugescat.org
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
13 feb 2006
que no decaiguin els anims!
- cal anar al sindic
- cal estar alerta
- cal fer-se notar als mitjans, (potser ara TV3 i TV1 no volen saber res de nosaltres, pero quan vegin que som noticia a totes les altres TVs i radios, ens aniran al darrera).
No cal ser derrotista abans d'hora, altres abans que nosaltres han aconseguit l'impossible. Cal tocar la pera i acabar sent com la mala hierba... que nunca muere!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
13 feb 2006
I que hi diuen els partits verds, ecosocialistes, els ecologistes, conservacionsites i fauna variopinta?
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
13 feb 2006
Tu els has sentit dir res? Doncs jo tampoc!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
14 feb 2006
La pista de l'aeroport de la Catalunya central quedaria a 700 metres de Fals

Una entitat del Bages ha iniciat una campanya informativa d'oposició a la infraestructura

EMILI AGULLÓ. Rajadell

Una entitat constituïda pels veïns dels municipis del Bages afectats pel futur aeroport de la Catalunya central denuncia que els plànols de l'estudi informatiu de GISA situen erròniament el nucli urbà de Fals. El Grup per la Defensa de l'Entorn Rural (GDER) ha alertat que la capçalera de la pista de l'aeròdrom podria quedar a només 700 metres de les cases si s'ampliés a 2.500 metres de llargada, com preveuen els documents de l'estudi remesos a l'Ajuntament de Fonollosa.

El GDER presentarà al·legacions a la direcció general d'Aviació Civil perquè la cartografia de «l'estudi informatiu de l'aeroport ubica erròniament el nucli de Fals», segons explica el tècnic mediambiental Jordi Terrades. L'entitat va celebrar ahir al matí una jornada informativa a Rajadell, un dels municipis que hi ha a la zona d'influència de l'aeroport, que es construiria als plans de la Gabriela, a Fonollosa.

El futur aeroport de la Catalunya central es perfila com una infraestructura destinada a jets privats, aviació esportiva i missatgeria aèria. El cost de la seva construcció està pressupostat en 67 milions d'euros, i estaria dotat d'una pista única de 1.500 metres de longitud. Tot i això, l'estudi informatiu preveu que la pista pugui ampliar-se fins a 2.500 metres, de manera que el complex ocuparia una superfície d'unes 300 hectàrees i la capçalera oest de la pista quedaria «a només 700 metres del nucli de Fals, i amb un impacte acústic de fins a 97 dB», va precisar Terrades.

L'Ajuntament de Fonollosa ja ha aprovat una moció contra la infraestructura. Els membres del GDER han iniciat una campanya informativa i de recollida de signatures entre els municipis situats a la zona d'influència de l'aeroport. Per Mònica Martínez, del GDER, la construcció del complex aeroportuari «afectaria directament un bon nombre de masos que es dediquen a l'agricultura dins del terme de Fonollosa». Als terrenys dels plans de la Gabriela, a més, existeix un desnivell d'uns 80 metres entre els dos extrems de la pista, que caldria salvar amb moviments de terres.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
14 feb 2006
Aquest dijous el Sídic de greuges va al programa de l'Antoni Bassas. Per què no s'envia un correu al programa donant informació de planos, pistes, ubicació del poble de Fals dins dels planos,....
Tot això es pot enviar via e-mail al programa i fent les preguntes pertinents al Síndic. Cada cop que va al programa contesta les prguntes i si no pot demana les adreces per posar-se en contacte amb la gent.
Jo segueixo opinant que s'ha de fer MÉS SOROLL i tocar mitjants de comunicació d'ambit nacional.
Per què no Tele 5 "Caiga quien caiga", tenen la secció de proteste ya que està molt bé.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
14 feb 2006
DIA: DIVENDRES 24 DE FEBRER DE 2006
HORA: 21,00 h.
LLOC: SALA DE PLENS AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE
VILATORRADA

“El Grup per la Defensa de l’Entorn Rural� us convida a participar a una jornada
informativa per tal de reflexionar sobre la incidència que tindria la instal· lació
d’un gran aeroport (complementari metropolità de Barcelona i Sabadell) al
municipi de Fonollosa, concretament als Plans de la Gabriela, pròxim a
Rajadell.

La jornada comptarà amb la presència de tècnics i de testimonis de persones
que viuen a les proximitats d’un aeroport. En base al Pla d’Aeroports de
Catalunya i l’estudi realitzat per la Generalitat, s’analitzarà la localització i
característiques de la proposta d’aeroport i, a partir de les aportacions dels
convidats, es parlarà sobre com l’activitat de l’aeroport (trànsit aeri, escola de
pilots, construcció d’infrastructures complementàries, soroll...) condicionarà la
vida quotidiana dels veïns i veïnes del municipi i rodalies.

D’acord amb l’estudi realitzat per la Generalitat, si l’aeroport s’acabés
construint, els avions (des d’avionetes a grans reactors) sobrevolarien els nuclis
de Rajadell, Castellar i Aguilar de Segarra a alçades molt baixes, a 100, 150 i
120 metres, respectivament, ocasionant un fort impacte acústic.

US
RECORDEM QUE ES TRACTA D’UNA JORNADA PARTICIPATIVA I OBERTA
A TOTHOM, EN LA QUAL CAL QUE REFLEXIONEM TOTS PLEGATS
SOBRE COM UNA INFRASTRUCTURA D’AQUESTA MAGNITUD POT
AFECTAR LA NOSTRA QUALITAT DE VIDA I EL FUTUR DELS NOSTRES
MUNICIPIS
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
14 feb 2006
Hoy martes Cataluña radio en los informativos de las 14 h. y las 19 h. se han hecho eco de la negativa del alcalde de Sant Joan de Vilatorrada a la instalación del aeropuerto y que el 9 de marzo presentaría una moción en el pleno para que el ayuntamiento se declare en contra de su instalación. Sus palabras exactas han sido: Estoy en contra de la instalación del aeropuerto porque la posible nueva ubicación en el Pla de la Gabriela afectaría negativamente a nuestros vecinos.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
15 feb 2006
La resposta del Conseller Nadal a la pregunta de la diputada d'ERC sobre l'aeroport es pot consultar al BOPC 291 pag 93 http://www.parlament-cat.net/activitat/bopc/07b291.pdf LA veritat es que no diu res de nou. "D’acord amb allò que disposa l’article 144 del Reglament del Parlament de Catalunya, em plau fer-vos avinent les següents consideracions: La ubicació d’un aeroport de les característiques del que es pretén instal·lar en el Bages requereix la realització d’un conjunt d’estudis tècnics previs que delimita la seva ompatibilitat aèria amb altres aeroports i més específicament amb l’aeroport de Barcelona. Aquests estudis ja s’han realitzat i són objecte, en el marc de la Llei estatal de Seguretat Aèria, d’anàlisi per part de l’Autoritat Aeronàutica que ha de determinar si la infraestructura aeroportuària és factible. Com es dedueix de la resposta, el Govern contempla diferents localitzacions possibles d’un aeròdrom/aeroport al Bages, a més de la de Fonollosa."
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
15 feb 2006
La resposta del Conseller Nadal a la pregunta de la diputada d'ERC sobre l'aeroport es pot consultar al BOPC 291 pag 93 http://www.parlament-cat.net/activitat/bopc/07b291.pdf LA veritat es que no diu res de nou. "D’acord amb allò que disposa l’article 144 del Reglament del Parlament de Catalunya, em plau fer-vos avinent les següents consideracions: La ubicació d’un aeroport de les característiques del que es pretén instal·lar en el Bages requereix la realització d’un conjunt d’estudis tècnics previs que delimita la seva ompatibilitat aèria amb altres aeroports i més específicament amb l’aeroport de Barcelona. Aquests estudis ja s’han realitzat i són objecte, en el marc de la Llei estatal de Seguretat Aèria, d’anàlisi per part de l’Autoritat Aeronàutica que ha de determinar si la infraestructura aeroportuària és factible. Com es dedueix de la resposta, el Govern contempla diferents localitzacions possibles d’un aeròdrom/aeroport al Bages, a més de la de Fonollosa."
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
15 feb 2006
Doncs el conseller també s'ha quedat descansat amb la resposta a Esquerra!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
16 feb 2006
No sé què passa, però fora de Fals i rodalies no se sent parlar gents del tema de l'aeroport al Bages. La gent de la plataforma pot estar força animada creient que les coses van per bon camí, però la sensació que jo tinc és la de que no es fa tot el que caldria, que hem d'aprendre de la gent de Gavà mar i que la difusió del que s'està fent passi més enllà del Cardener i Llobregat.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
16 feb 2006
Esta situacion, no se porque, me recuerda la II guerra mundial, en la que los nazis decidian sobre el futuro de los judios.
Aviones sobre la ciudad
17 feb 2006
¡Qué bonito! Como cometas resplandecientes en el cielo de Barcelona aparecen,
desde primeros de año y todos los días a partir de las 7 de la mañana. Su bella
estampa, su grácil vuelo, la sutil y compleja mecánica que obra el milagro de
imitar a las aves... ¿Cómo puede ser que la inmunda ciudadanía alborote y
gimotee ante nuestras “respetables autoridades� a causa del delicioso susurro
que llena el aire a su paso, cual rosa de primavera? Tan magno y milagroso
evento es digno de ser recibido con cohetes, bengalas y demás artificios...
¡Con un poco de suerte, repiten el vuelo de �caro!
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
17 feb 2006
Llista dels ajuntaments que han subscrit la moció de l'ajuntament de Fonollosa:

Avinyó (CIU)
Navàs (CIU)
St. Fruitós (CIU)
Santpedor (ERC)
Caldés (ERC)
Estany (ERC)
Callús
Castellfollit del Boix
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
17 feb 2006
Tot això era perfectament previsible. Els governs socialistes mai s'han caracteritzat per la seva gestió. Després han d'arribar altres a frenar el malbaratament, la corrupció, etc... i a gestionar degudament el país. Però sembla ser que això els votants no ho veiem, sinó que ens fixem en quatre mesures socials que després no es compleixen o si ho fan, amb matisacions. I jo pregunto: però en quin país vivim? Quan es premiará la capacitat organitzativa, la gestió, la serietat, la brillantor? Tenim bons empresaris, bons professionals liberals, bons i qualificats treballadors. Sens dubte que tenim tot això i molt més. Però la clau és: quan tindrem bons polítics?
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
18 feb 2006
Hay demasiados intereses en juego como para que los promotores de la instalacion del aeropuerto retiren la propuesta, a saber:

- instalación de un "aparcamiento" de contenedores en el Pla de la Sala de 100 hectareas
- instalacion de una gran empresa de venta de coches a profesionales y de otras instalaciones industriales en Rajadell
- plan industrial del Bages
- etc

Los promotores no pueden permitir que,por no instalar un aeropuerto a tres/cuatro kilometros de estas instalaciones, los costes de transporte de mercaderias de/hacia el aeropuerto se multipliquen por cinco/seis si se instala a 10/15 kms en vez de a 3/4 kms

Por consiguiente, no van a hacer caso del griterio de cuatro pueblerinos que se quejan porque ya no podran vivir en donde han nacido

O acaso podeis creer que los ayuntamientos importantes de la zona (St.Joan y Manresa, del PSC/PSOE) votaran en contra, si su partido es el promotor de este disparate?

Estamos?
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
18 feb 2006
Recordeu el lema de la Generalitat: "La feina ben feta NO té fronteres"?
Doncs potser gràcies al lema de la feina MAL FETA, i amb una molt mica de bona sort, no tinguem aeroport. Han fet tant malament els planells (situen Fals on no toca, no pensen en l'espai aeri de la presó,...), potser encara els haurem de donar les gràcies per a ser tant "Xapuceros".
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
18 feb 2006
Arran de les noves informacions extretes de l'estudi d'"Anàlisi de la compatibilitat de l'espai aeri" i "Disseny preliminar de procediments" del futur aeroport complementari metropolità fet per GISA i, arran dels errors, desencerts i mancances que s'hi han detectat, el GDER ha enviat una carta amb les al·legacions pertinents a institucions com la Secretaria per a la Mobilitat de la Generalitat, la Direcció General de Ports i Transports, GISA i la Direcció General d'Aviació Civil de Madrid. El GDER demana que suspenguin qualsevol iniciativa de continuar fent estudis o demanar autoritzacions per a la implantació d'aquesta instal·lació al municipi de Fonollosa, ja que és totalment inviable, i en tot cas, es considera que cal prioritzar l'ampliació dels aeroports existents davant de la construcció de nous.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
18 feb 2006
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal destaca que els estudis realitzats de diferents emplaçaments no pressuposen cap decisió definitiva respecte aquest possible aeroport.

L’avaluació sobre l’oportunitat de construir un aeroport al Bages i els estudis sobre la seva possible localització no es resoldrà abans de dos anys.

El Pla d’Aeroports dissenyat per l’anterior Executiu preveia la construcció d’un aeroport a la comarca del Bages. En aquest cas, com en la resta de possibles nous aeroports, s’han desenvolupat els estudis que ja van ser encarregats en el moment de dissenyar aquest Pla.

Els estudis corresponents per un possible aeroport al Bages indiquen diversos emplaçaments, entre ells el de Fonollosa. El conseller Joaquim Nadal vol deixar clar que “la realització d’aquests estudis no pressuposa cap emplaçament�.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques afirma que “el Govern considera que al Bages li correspon un aeroport i així en principi ho preveurà el Pla director urbanístic del Pla de Bages, però aquesta previsió es farà en termes genèrics i sense determinar ni les característiques ni les dimensions d’aquesta instal·lació�.

Finalment, el conseller Joaquim Nadal afegeix que el Govern considera que en aquests moments “la prioritat al Bages és impulsar les infraestructures de transport viàries i ferroviàries, com el desdoblament de l’eix Transversal, la culminació de l’eix Diagonal, la millora dels accessos a l’àrea urbana de Manresa i també la millora de freqüències i temps de recorregut de les línies de FGC i Adif-Renfe�.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
23 feb 2006

A la web Voliac (http://www.voliac.net) han publicat un article que parla de l'aeroport.

Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
24 feb 2006
SANT JOAN DE VILATORRADA

DIA: DIVENDRES 24 DE FEBRER DE 2006
HORA: 21,00 h.
LLOC: CAL GALLIFA
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
24 feb 2006
PINEDA DE BAGES

DIA: DIJOUS 2 DE MARÇ DE 2006
HORA: 21,30 h.
LLOC: GIMNÀS DE L’ESCOLA FLAMA
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
02 mar 2006
- Signar el manifest del GDER o buscar adhesions
d’entitats al text

- Recollir signatures contra l’aeroport

- Col·laborar activament amb el GDER

- Escriure al síndic de greuges

- Parlar del tema

- Vetllar perquè els meus representants polítics
respectin la voluntat dels ciutadans.

http://www.aeroport.tk
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
02 mar 2006
La cambra de comerç ha fet una roda de premsa i ha dit que no esta en contra de l'aeroport, que pot ser bo per la comarca i que estan farts que sempre que es vulgui implantar una infraestructura per la comarca surtin plataformes que s'hi oposin...
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
06 mar 2006
El tripartit descarta construir set dels tretze nous aeroports projectats per CiU

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1768431

El nou pla, en el qual encara està treballant el govern i que està previst que s’aprovi aquest mateix any, descarta definitivament set dels tretze nous aeroports que volia construir CiU (Osona, la Selva-Maresme, Alt i Baix Empordà, Isona, Castellar del Vallès i el complementari Barcelona-Sabadell) i en proposa alguns de nous –els més importants, el d’Alguaire, a Lleida, després de descartar l’ampliació d’Alfés, i un de nou al Bages, presumiblement a Fonollosa.
Fonollosa, la gran incògnita
07 mar 2006
V.P. / VIRTUDES PÉREZ.

L’aeroport que el govern projecta construir al Bages encara no té emplaçament definitiu. És de fet la gran incògnita del pla d’aeroports del tripartit, ja que tampoc està del tot concretat el seu ús. El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, el va definir, quan va presentar al Parlament les línies generals del nou pla, com un aeroport «per a aviació general i esportiva amb vocació de transformar-se en un aeroport comercial regional». Però el document que la Generalitat ha fet arribar a l’Ajuntament de Fonollosa –l’emplaçament que més ha sonat fins ara i que ja té una important oposició– parla d’un aeroport corporatiu per a jets privats. El govern ja ha dit que la decisió definitiva no es prendrà abans de dos anys.
Es seguro volar?
07 mar 2006
Hasta ahora, el personal técnico encargado de reparar una Aeronave, aparte de los
estudios oficiales necesarios para ello, tenía que aprobar unos exámenes teóricos y
prácticos, ante un Tribunal Examinador de la Dirección General de Aviación Civil (DGAC),
(organismo ajeno a los Operadores Aéreos) y de acuerdo con la normativa JAR 66
(Joint Aviation Authorities). Básicamente existen dos habilitaciones: MECANICA y
ELECTRONICA.

Actualmente, la normativa JAR, copia de las FAR (Federal Aviation Regulations)
americanas, ha cambiado a las EASA (European Aviation Safety Agency) europeas,
cambiando con ello la asignación de las calificaciones de este Personal de
Mantenimiento en toda Europa, haciéndolo más estricto, para mejorar la seguridad.
Con esta nueva normativa, un técnico-mecánico que no sea además eléctrico, no puede
reparar una avería eléctrica, ni realizar una reparación mecánica que derive en una
comprobación eléctrica de la misma, ni viceversa.
Esta normativa ha pillado de sorpresa a los Operadores Aéreos (aunque hace años que
se les avisa), ya que la mayoría de su personal técnico, o es Mecánico o es Electrónico,
pero no posee ambas titulaciones a la vez. Y la solución de las Compañías de Aviación al
respecto, no es formar a sus trabajadores en la especialidad que les falta, ni contratar
personal con las titulaciones y experiencia necesaria, que lo hay, sino procurar
conseguir las habilitaciones para su personal sin hacerles pasar por el Tribunal
Examinador, (solicitándolas para los técnicos con cierto número de años de experiencia)
ya que de esta forma no se paralizarían sus aeronaves en esa transición.

Cuando en el resto de los países pertenecientes a EASA (Europa) se sepa, un técnico
cualificado español no podrá ir a trabajar al resto de Europa, mientras que aquí seguirá
llegando personal europeo, que sí está debidamente cualificado.

Un pasajero al comprar un billete, en Europa al menos, sabe que va a viajar con el medio
de transporte mas seguro y, supone que el personal que lo mantiene estará cualificado
para solucionar todas las averías.

Cuando se está luchando contra las compañías de bajo coste, viendo además frecuentes
accidentes de aeronaves en países de dudosa reputación, no es lógico que en España se
vayan a regalar titulaciones sin demostrar oficialmente esos conocimientos en la materia,
ya que puede derivar con ello una menor seguridad en el mantenimiento de las aeronaves,
y por consiguiente en los pasajeros y sus tripulaciones.

Para más información, puede dirigirse a las paginas de
-EASA (http://www.easa.eu.int/doc/Regulation/reg_2042_2003_Part66.pdf y

http://www.easa.eu.int/home/maint_en.html) y
-SENASA Sociedad para las Enseñanzas Aeronáuticas Civiles SA

(http://www.senasa.es/img_examenes/cambio_sistemas_licencias_tma.pdf, y
http://www.senasa.es/serviciosrecurs_seguridadaero.htm).

O ponerse en contacto con las partes implicadas:

-Las diferentes delegaciones de Seguridad en Vuelo de AENA de las diferentes comunidades
autónomas, que por no tener problemas, están estudiando como regalar estos títulos o,

-Los representantes sindicales de ASETMA (Asociación Sindical Española de Técnicos de
Mantenimiento Aeronáuticos) junto con los representantes sindicales y los encargados de
tramitar las licencias de las propias compañías aéreas, que por presiones de los técnicos,
solicitan que se les regalen estos títulos.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
08 mar 2006
El diari Regió 7 va publicar el dijous 16 de febrer del 2006 ...

LA PRESÓ DE LLEDONERS, UN NOU OBSTACLE PER FER UN AEROPORT A FALS (per Enric Badia)

La presó de Lledoners es presenta com un nou obstacle per a la presència de l’aeroport als plans de la Gabriela, al poble de Fals (Fonollosa). Els centres penitenciaris tenen una zona de protecció de l’espai aeri per raons de seguretat, i la presó de Sant Joan no és una excepció. Responsables del departament de Justícia ho van explicar ahir a aquest diari en un acte de presentació local de les característiques arquitectòniques del centre de presos.

La presó de Lledoners es troba situada just a sota de la línia d’aquest aterratge de les aeronaus que tinguessin com a destinació els plans de la Gabriela, una pista situada darrere el turó del Collbaix i que s’estén pràcticament fins a l’inici de la vall de Rajadell, una mica abans del poble de Fals.

Els estudis de la Generalitat per donar un primer vistiplau al projecte d’aeroport no han tingut en compte aquesta qüestió, de la mateixa manera que des del departament de Justícia no s’ha dut a terme, de moment, cap tipus d’actuació entenent que es tracta d’estudis preliminars.

És previst que les obres del centre penitenciari de Lledoners ‘iniciïn aquest primer semestre de l’any i que estiguin finalitzades el primer trimestre del 2008. Per aquesta data, segons va confirmar ahir el secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, també ha d’haver quedat enllestit el nou accés al centre que s’ha de fer des de la carretera C-55 a través d’un nou polígon industrial que s’ha de construir. Tant el projecte de l’accés com el pla urbanístic de la zona industrial s’han de desenvolupar i construir en aquest dos anys.

El centre penitenciari de Lledoners té com a tret destacat, pel que fa al respecte a l’entorn, que es tracta d’una presó que quedarà amagada, aprofitant el desnivell i la construcció d’una duna, que la farà una mica més discreta. El centre tindrà un doble mur de seguretat de 6 metres, i dues entrades diferents, per als funcionaris i per als visitants.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
28 mar 2006
Ple del Consell Comarcal del Bages del dia 27 de març de 2006

Com ja estava previst, es va aprovar la moció en contra de l'aeroport i els partits politics van argumentar la seva oposició davant dels assistents.

El PP es va mostrar en contra perque no hi veia la necessitat i exigia al govern que redactes un nou pla d'aeroports.

ICV va valorar que la comarca no necessitava una infraestructura com aquesta, ja que un aeroport no solucionava els problemes de mobilitat. Tambe van considerar que la mocio aprovada pel consell tenia un gran valor politic ja que comportava la no inclusió de l'aeroport ni al PDU ni al Pla territorial de les comarques centrals.

ERC va valorar que la comarca no necessitava un aeroport i que Fonollosa no era el lloc on posar-lo.

CIU també va afirmar que Fonollosa no era el lloc adequat, que calia obrir un debat per veure on es podia posar, que si es volia fer calia incloure-ho al PDU i no fer plans especials i va insistir en que si la comarca no volia l'aeroport no n'hi havia prou amb congelar el projecte, sino que s'havia de retirar.

El mes ambigu de tots va ser el PSC. Ezequiel Martinez va dir que Fonollosa no era el lloc i que no es veia la necessitat de fer un aeroport, pero que la Cambra de Comerç no havia dit que no i que calia obrir el debat a la comarca. Va deixar clar que el seu "no" era un "no" amb matisos i que calia parlar dels criteris i del tipus d'infraestuctura per obrir el debat.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
07 abr 2006
La tercera pista del Prat, encara

La Fiscalia de Medi Ambient ha demanat a l'Audiència de Barcelona que limiti dràsticament el funcionament de la tercera pista de l'aeroport del Prat perquè no continuï perjudicant la salut dels veïns de Gavà Mar.

En determinades condicions atmosfèriques el soroll dels avions supera amb escreix els 65 decibels que permet la Unió Europea.

La mesura cautelar que ha proposat el fiscal és extraordinària. Mentre l'Audiència pren una decisió, convé fer-se algunes preguntes.

És cert, com es pot constatar massa sovint a Catalunya, que en aquest país la denominada cultura del no ha impedit obres i serveis d'utilitat pública o necessaris per al bon funcionament de l'economia. Ningú vol aguantar cap molèstia per petita que sigui.

És cert també que la descoordinació entre les diferents administracions ha fet sovint encara més mal que el rebuig dels implicats.

Però també ho és que, quan ja tenen llum verda, les grans infraestructures en aquest país no es fan amb la més mínima garantia.

Només cal pensar en la línia del TGV de Lleida a Madrid o en l'ampliació de l'aeroport del Prat. Després, no se'n responsabilitza ningú.
Re: La Generalitat de Catalunya vol construir un aeroport al terme municipal de Fonollosa
16 abr 2006
S’ha publicat al DOGC l'edicte pel qual es sotmet a informació pública l'avantprojecte del “Pla territorial parcial de les comarques centrals� i es parla explícitament d'aeròdrom a Fonollosa al Apartat 6.8 “Propostes i estratègies sobre el sistema d'espais oberts�

Al municipi de Fonollosa es reserven sòls per a possibles alternatives d'implantació d'un aeròdrom i no hi ha més alternatives que Fonollosa al Bages. La reserva és com a sòl de protecció territorial. Aquesta categoria inclou aquells terrenys que no són adequats per el desenvolupament urbà per motius de riscos, qualitat paisatgística i reserves estratègiques.

"http://www.gencat.net/ptop/ptcat/ptcomcen/basica/descarrega/Memoria/68_p
ostes.pdf" (pàg. 3)

Es parla de les previsions de posar en marxa un nou aeroport complementari de l'àrea metropolitana de BCN, de major envergadura que el de Sabadell. Haurà d'encabir la pràctica totalitat de gamma d'avions, de forma que s'hi puguin desviar serveis de mig i llarg recorregut que aterren o s'enlairen a l'aeroport del Prat. Com succeeix a d'altres grans aeroports europeus (Milano, Frankfurt), es podrà utilitzar aquesta pista de forma complementària a les de l'aeroport principal. Els estudis hauran de definir quin és el millor emplaçament, considerant la bona accessibilitat donada per l'Eix transversal i garantint la coordinació amb altres modes de transport però al plànol “Espais oberts, estratègies d’assentaments i actuacions d’infrastructures del Bages� les àrees delimitades com a espais lliures de protecció territorial al municipi de Fonollosa es localitzen a Jaumandreu i Gabriela-Pla de Fals
Sindicat Terrassa