Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
La repressió del desig matern
14 nov 2005
Entendre la vida com a producció desitjant en comptes de com una resignada carència (Deleuze i Guattari, 1972) és clau per a imaginar-se una civilització no patriarcal: doncs la carència i la necessitat condueixen a la competència i a la propietat; i el desig, a la recerca del benestar i el suport mutu.
Represión deseo materno.jpg
La conversió del desig en carència tambié és la clau per a organitzar la servitud voluntària (E. de La Boetie, 1550); així és, en impedir els seus desitjos, la criatura entra en l'espiral de la carència i de la por a no tenir, on les relacions de tu a tu entre els amants es transmuten en relacions de submissió/autoritat (A. Moreno, 1989). L'estat de carència està, gairebé de manera inevitable, seguit de l'estat de submissió.
Per aquest motiu es mata a la mare entranyable el desig de la qual sadolla i alena els desitjos de les criatures. I es manté ocult aquest crim per a que no se sàpiga el que hi havia abans de la devastació: la veritable condició de la criatura humana amb una enorme càrrega libidinal en harmoniosa interpenetració amb la mare, sense rastre de tanatismes ni de narcisismes ni d'edips innats.
I per això s'ha dit (V. Sau, 1992) que "El Crim de la Mare és el Secret de la Humanitat". I expliquen les autores d'aquest llibre, que quan ho van descobrir i van descobrir la mare entranyable, es van trobar amv l'altra part del Secret, amagat precisament en les entranyes maternes: que el Paradís existeix, que la ciència del bé i del mal és accesible, i que els desitjos de les criatures es poden sadollar.

Xerrada-debat amb la Casilda Rodrigáñez:

- dijous 17 de novembre a les 19:30 h a la Llibreria Pròleg de Barcelona, c/ Dagueria núm. 13 (metro L4 s. jaume)

- divendres 18 de novembre a Can Vies, c/ Jocs Florals núm.42 (metro L1 i L5 plaça de sants)
Mira també:
http://www.casildarodriganez.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La repressió del desig matern
14 nov 2005
a can vies a kina hora?
Re: La repressió del desig matern
14 nov 2005
Divendres 18 de novembre a les 20 h a Can Vies, c/ Jocs Florals núm.42 (metro L1 i L5 plaça de sants)
Sindicat