Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Primera televisió en esperanto per internet
14 nov 2005
Un dels primers documentals tracta de València
esperanto-valencia.jpg
Des de fa pocs dies el moviment esperantista internacional disposa d'una nova eina de difusió en la llengua ideada fa un segle pel doctor L. L. Zamenhof. És la primera televisió per internet en esperanto, Internacia.tv (ITV), impulsada per Flávio Rebello, creador brasiler del portal de notícies Gxangalo ('jungla'), del qual tothom pot ser reporter. Ara ITV cerca voluntaris que vulguin prestar-hi col·laboració, informant, traduint...

Un dels primers documentals audiovisuals que es poden visualitzar a ITV és dedicat a les falles i a la ciutat de València, un territori on enguany justament hi ha hagut una important entrada de joves esperantistes. De fet, fa un mes es va fundar la Joventut Valenciana d'Esperanto, una nova entitat que té la mateixa junta que la Joventut Catalana d'Espernato, però amb papers invertits: el president d'un lloc és vice-president de l'altre, i els membres d'una associació ho són automàticament de l'altra. De cara a l'estranger, amb tot, les dues associacions han pactat fer servir només el nom de la Joventut Catalana, que ja és reconeguda internacionalment des de fa anys a la Joventut Esperantista Mundial.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1609902

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Primera televisió en esperanto per internet
14 nov 2005
¿No hablan tb de la corrupcion total y del estado represivo-fascista de Valencia?,ah,se me ovidaba k esos temas no importan en Valencia,solamente importa en Valencia el ser pijo,tener dinero,tener un cochazo,ciclarse y hacer el imbecil...
Re: Primera televisió en esperanto per internet
14 nov 2005
Amic "Anti-España", perquè tant d'odi si quan penses per tu mateix seràs lliure?

Per què, en lloc de criticar els projectes que no t'agraden, no fas tu d'altres i, donant exemple, fas reflexionar a la gent?

Ah, clar... és molt chupi guai quedar-se a casa sense fer res, darrere del monitor de l'ordenata...

PD: Per què escrius tant malament? creus que així ets més rebeld? (k se debe escribir que, tb se debe escribir también, solamente tiene acento en la letra o, imbecil va con acento en la e)

PD: L'estat represiu-feixista, que comentes, de València és el mateix que el de Barcelona o Sevilla: l'estat espanyol.
Sindicato Sindicat