Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
Comunicat: Solidaritat amb els joves de Torà, l’Hospitalet, Cornellà i Lleida, maltractats a les comissaries i en procés judicial per motius polítics.
La darrera setmana sâha vist marcada per un clima repressiu totalment evitable i que des de la CAJEI considerem que aporta una mica de llum sobre la situació que pateix el jovent en lluita als Països Catalans. La resposta de lâestat i dels cossos policials als anhels del jovent català no només és totalment desproporcionada, sinó que ens mostra la cara real del âsistema democràtic espanyolâ? i la manera com es pretén aturar qualsevol mena dâactivisme en favor dels drets i llibertats de les persones.

Des de la CAJEI volem mostrar el nostre suport i solidaritat als 3 joves de Torà (als quals ja seâls ha notificat lâobligació de comparèixer davant lâAudiència Nacional espanyola), als 2 nois de lâHospitalet i al de Cornellà (que sâenfronten a penes de més de vuit anys de presó) i als 3 detinguts durant la manifestació contra el desallotjament del CSO La Gàbia, a Lleida, (agredits i retinguts durant dues nits per la policia), tots ells en procés judicial per la seva vinculació i activitat en el moviment associatiu de les seves respectives viles.

Són casos molt diferents i que poden desembocar en conseqüències molt diverses, però volem denunciar, especialment, el denominador comú de la repressió i criminalització del jovent en lluita, al qual sâintenta espantar per la via judicial i de la violència a les comissaries. En els tres casos hem estat espectadors de muntatges mediàtico-policials contra la dissidència política al nostre país i dâactuacions injustes i desproporcionades.

Des de la CAJEI exigim una posició clara de les autoritats municipals, regionals i de tots els Països Catalans que sâautoconsiderin democràtiques i dâesquerres en favor de la llibertat sense càrrecs i del respecte als drets dels i les detingudes per motius polítics i sota règims extraordinaris. Així mateix, demanem que es depurin responsabilitats pel que fa lâestat de setge i de por que, en el seu moment, han patit les viles de Torà, Lleida o lâHospitalet amb la detenció i criminalització de joves per motiu de la seva orientació política i activitat social.

Des de la CAJEI, també exigim:

-     La llibertat sense càrrecs dels joves detinguts a Torà, lâHospitalet i Lleida, donades les circumstàncies i les irregularitats comeses per les autoritats en els tres casos.
-     La derogació de la Llei Antiterrorista (vigent al nostre país), que permet el segrest i incomunicació de joves catalans i catalanes per part de les FSE, la qual cosa acostuma ha donar lloc a denúncies per tortures i maltractaments.
-     Que sâinvestiguin les denúncies per maltractaments i/o tortures i que no es tinguin en compte totes aquelles declaracions obtingudes sense les garanties mínimes pels i les detingudes.
-     Que no es jutgi el jovent català fora del nostre país, sota les ordres dâun tribunal forani (com lâAudiència Nacional espanyola, desconeixedora de les aspiracions i anhels del jovent català) i en mans de jutges espanyols que tenen un llarg historial de repressió i condemna com a càstig per lâorientació política i sentiment nacional del jovent del nostre país.


CAJEI
(Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
O sigui que et dedicas a llançar coctels molotov per la nit contra una comissaria, i el super estat repressor va i et dete.
Ostres tu, on anirem a parar, quanta repressio, que sera lo proxim, furtaras un moneder i et detindran, aixo no pot ser.
Joventuts pijas i amb papas guays i progres en lluita!!!
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
Hombre, ja faltaven els comentaris infames, estupids i gratuits. Fot el camp pallaso!

Tot el meu suport als joves encausats en procesos polítics. No esteu sols!!
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
Que el jovent no sigui jutjat ni a l'audiencia nacional espanyola ni a cap jutjat catala. Totes les accions dels casos que anomeneu no sols estan fetes per aspiracions i anhels del jovent catala.

NI JUTGES ESPANYOLS NI CATALANS!
I ELS QUE NO TENIM UN SENTIMENT NACIONAL KE TAMPOC SIGUEM JUTJATS!!!

Hem sembla increible a on estem arribant...
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
bueno sí estan fetes per aspiracions i anels dels joves... en tot cas que et consideris espanyol o ciutada del mon es un altre tema...
Totalment dacord amb el que dius desprès, llegeix millor el que diuen i no et quedis amb el que sembla que vulguis llegir.

Bon comunicat!
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
"Que no es jutgi el jovent català fora del nostre país, sota les ordres d’un tribunal forani"

No sé si cal afegir-hi quelcom més... vatros mateixos us retrateu...

Per la vertadera autonomia! Mort a l'Estat i als seus sequaços! Catalunya sols serà lliure en abraçar l'Anarquia!
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
No facis riure. Abraçar què? Els Països Catalans només seran lliures quan siguem independents.
I ho saps
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
Prou victimise dels revolucionaris de careta
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
"StopCajei" fot el camp jerki gilipolles, que enviin gent a l'audiencia nacional a la qual li demanen mes de 15 anys et sembla victimisme?? au va!
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
13 nov 2005
Per "indepe":
No facis riure. Abraçar què? Els Països Catalans només seran lliures quan siguem independents de qualsevol estat.
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
14 nov 2005
autònoms i anarquistes que critíquen un comunicat antirepressiu per estar signat per qui esta signat.. quanta pena.
jo també crec que els joves no han de ser jutjats en cap jutjat del món, pero això no delegitima el comunicat.

endavant amb la CAJEI i totes les lluites del jovent!
prou sectarisme!
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
14 nov 2005
autònoms i anarquistes que critíquen un comunicat antirepressiu per estar signat per qui esta signat.. quanta pena.
jo també crec que els joves no han de ser jutjats en cap jutjat del món, pero això no delegitima el comunicat.

endavant amb la CAJEI i totes les lluites del jovent!
prou sectarisme!
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
14 nov 2005
Que us fotin a tots!!!
ABSOLUCIÓ ENCAUSATS 4 D'OCT 04!!
US VOLEM A CASA I NO A LA GARJOLA!! (Ni catalana, ni expanyola)
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
14 nov 2005
Com m'agrada veure els comentaris, discursos i tot el debat que s'obra quan la cajei ( l'insignificant i dessitjable cajei per la gran majoria de pensadors i polítics mentals que corren per aquí) per altre banda donar el meu suport no sols a la cajei no sols al moviment independentista i no sols a tots els moviments socials que lluiten i que s'articulen i ens articulem per una lluita almenys comuna la destrucció d'aquest estat capitalista i feixista... endavant amb la lluita

independència i socialisme
SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
14 nov 2005
Ei penya estem parlan de cassos represius que estan passant a Catalunya com també estar pasan a tot arreu del mon, no estem discutin sobre la anarqui, el comunisme, si Catalunya hauria de ser independent... Hi ha on hi ha lluita hi ha represió hi ha on hi ha represió hi ha solidaritat, i es igual si la persona reprimida es anarquista o independentista o estas en els moviments socials..., la qüestio es que lestam reprimint hi ha on hi ha represió hi ha deveri solidaritat, i que el joves de Tora els i estan demanan 15 i un bon pilot de pasta, i els dos joves de L'Hospitalet i el de Korneya (els 4 del 4 oct) 8 i mig i un bon pilot de pasta, i els de LLeida tres quarts del mateix. I EL PROXIM PODRIES SER TU.

Manifest:
La matinada del 4d'oct de l'any passat, tres joves van ser detinguts acusats de participar en l'atac amb coctels molotov contra la comiseria de la policia nazional del barri de Sants que es va realitzar en protesta pel desallotjamant del csoa la Hamsa.
Durant la seva detenció els tre joves van patir tortures, amenaces i vexacions per part dels agents de la policia nazional i de la Brigada Provincial d'Informació fins que van aconseguir la inculpacióde dos dels tres joves en els fets i la implicació d'una quarta persona. Malgrat les evidènciesde les tortures, el jutge Ramírez Suñer va decretar l'ingrés a presó dels dos joves de L'Hospitalet i la llibertat amb càrrecs del jove de Cornellà. Els dos joves de L'Hospitalet es van passar més de dos messos a la presó de la Trinitat Vella a l'espera d'una resolució de l'Audiencia Provincial que va decretar la seva lliberta sota fiança de 2000 euros per cada un d'ells i la condició de anar cada dilluns a un jutjat de guardia a firmar.

Ara l'instrucció ha quedat tancada amb una acusació d'atemtat, desordres i danys i una petició fiscal de 8 anys i mig per cada un d'ells, 6000 euros de multa dels quals 4700 s'han de pagar abans de la cel.lebració del judici. El quart jove inplicat a les declaracxións obtingudes sota tortura ha quedat absol sense càrrecs.

El judici contra els tres joves és cel.lebrarà el proper 12 de gener a les 9.30 del mati el jutjat penal de Barcelona. Per contra, de les tres denúnciesper tortures presentades pels tres joves, dues han estat arxivades i l'altre admesa a tràmit i per qual ja van haver de declarar alguns policies dels quals van participar en la detenció.

Des de l'assemblea de grup de suport els 4 del 4 manifestem que no volem ni judici ni presó i denúnciem la complicitat de l'estament judicial amb la Brigada Provincial d'Informació, la tolerància i permissivitat del tripartit davant les tortures i vexacions policials que es pateixen cada dia a les comissaries i centres de detenció i la presó com a instrument repressiu encargat de perpetuar la poibresa, la marginació i silenciar les veus cr´tiques i desobedients contra aquest sistema injust i pudent, i recordant als nostres companys i companyes presses i pressos, en Zigor, la Carol, en Fer, la Laura, en Rafa, en Juanrra i tan d'altres que resistexen a les clavagueres de l'estat torturador, aqui, a Ialia, Euskalherria, Galicia, Valencia, i a qualsevol lloc dfel món.
Re: Prou repressió al jovent en lluita!
14 nov 2005
I els 3 de Gràcia k? Perk no els citan? No són dignes de gaudir d la nostra solidaritat? i en Franki de Tarrassa? Llibertat preses!
Sindicato Sindicat