Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : especulació i okupació
Nota de premsa de l'Associació Cerdanyola Via Verda
10 nov 2005
Via_verda_bicicletada_copia.JPG
12 de novembre - La veritable Jornada en defensa de la Via Verda

Estem veient com durant els darrers dies se succeeixen les intervencions de destacats consellers i representats polítics sobre la Via Verda i la Plana del Castell. També s'ha convocat una segona jornada sobre 'la Via Verda� destinada als agents econòmics.

Davant de totes aquestes intervencions que l'únic que persegueixen és la venda d'un territori, que és patrimoni de gran valor natural i paisatgístic, per a obtenir els beneficis econòmics que se'n poden derivar, volem manifestar el següent:

1. Les paraules del conseller Nadal dient que serà un motor econòmic són això, només paraules buides de concreció que volen justificar la destrucció d’aquesta zona d’interès natural.
2. Les paraules del conseller Milà sobre l’ecosostenibilitat de la zona i la construcció d’habitatges bioclimàtics és un altra justificació sobre les tones de formigó que taparan la Plana.

És que potser s'obligarà els constructors a incrementar els costos? Sense legislació ni normatives?
3. La voluntat de la majoria de grups municipals de començar l’abans possible, sense plantejar solucions reals als 48 impactes considerats pel propi planejament, algun d’ells severs, indica quin és l’interès real pel respecte a aquesta zona.
4. El col·lapse circulatori que es produirà a la zona i la contaminació derivada dels 30.000 desplaçaments diaris és un fet ja previst pel planejament. Com pretenen solucionar-ho? Ja es comença a parlar amb força de la necessitat del túnel d’Horta i de l’elevada inversió per al transport públic a la zona.
5. La no acceptació de les al·legacions presentades per la nostra entitat i d’altres preocupades pel medi ambient és un clar posicionament de l'Ajuntament en contra dels interessos ecològics de la zona.
6. La Jornada sobre la Via Verda amb els agents econòmics, referida evidentment al tros de via verda que quedarà un cop hagin malmès la que tenim ara, que és la vertadera Via Verda, tot reduint-la a més de la meïtat de la seva amplada, indica realment que aquest sembla ser l'únic interès del nostre Ajuntament que en té d'ella.

És per això que volem manifestar públicament el següent:

1. La nostra Associació continuarà lluitant en defensa del patrimoni natural i paisatgístic que representa la Plana del Castell.
2. La zona referida un cop eliminats els diferents hàbitats per les construccions, contaminació i soroll, deixarà de ser un important element de connectivitat i d’oxigenació de la serra de Collserola.
3. Les Jornades sobre el fragment de Via Verda organitzades per l'Ajuntament només pretenen maquillar-ne i amagar-me la veritable destrucció.

Convoquem conjuntament amb les entitats que conformen la Plataforma Salvem la Plana del Castell http://www.salvemlaplana.tk .

La IV bicicletada per Salvar la Via Verda tindrà lloc el dia 12 de novembre, dissabte, a partir de les 10.30 h del matí a la plaça de l’Estatut cantonada amb el carrer de Sant Iscle (Cerdanyola del Vallès).

Us hi esperem!

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more