Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
Consejo de Europa critica a España por expulsar a inmigrantes
10 nov 2005
Afp
Estrasburgo, Francia
Jueves 10 de noviembre de 2005
El Consejo de Europea criticó el miércoles a España por la expulsión de inmigrantes tras los asaltos masivos en sus enclaves de Ceuta y Melilla (norte de Africa).

El comisario de Derechos Humanos del Consejo, Alvaro Gil-Robles, pidió a España "abstenerse de toda expulsión o renvío colectivo de extranjeros", en recomendaciones formuladas en un informe sobre ese país publicado el miércoles.

En el texto se evoca la expulsión inmediada a Marruecos de "70 personas llegadas a Ceuta y Melilla".

La fecha de esas expulsiones no está precisada, pero corresponde a llegadas registradas "luego del verano (boreal) de 2005", subraya el informe.

___

Abusos cometidos por las autoridades Españoles y Marroquíes contra niños migrantes
http://hrw.org/spanish/informes/2002/callejon3.html
Mira també:
http://www.jornada.unam.mx/ultimas/index.php?id=mundo1131560825.xml

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El comissari europeu adverteix del risc de violacions de drets humans a Espanya
10 nov 2005
EFE

París. -- El comissari de drets humans del Consell d'Europa, �lvaro Gil-Robles, ha afirmat en el seu primer informe sobre Espanya que el país ha demostrat un "ferm i profund" respecte pels drets humans en la seva etapa democràtica, però que hi ha "sectors de risc" en el tractament a immigrants il·legals, dones o gitanos, en presons, en brutalitat policial o al País Basc.

El tractament que reben els immigrants il·legals a la seva arribada a Espanya, l'accés a l'asil i el procediment d'expulsió, amb menció específica a les dificultats a què s'enfronten les autoritats de Canàries, Ceuta i Melilla, constitueixen el més voluminós dels deu capítols en què es divideix l'informe.

Gil-Robles considera que el problema de la immigració "massiva i incontrolada", que afecta amb especial intensitat els Estats de l'àrea mediterrània, com Espanya, necessita l'impuls "urgent" d'una política comuna en el si de la Unió Europea.

El comissari demana que es doni un tracte humanitari als immigrants i se'ls garanteixi el dret a sol·licitar asil, amb respecte "estricte" a la legislació vigent, i que se'ls faciliti assistència jurídica i intèrpret, i s'eviti tota expulsió col·lectiva o irregular.

Centres penitenciaris

Gil-Robles també ha expressat la seva preocupació per la situació del respecte als drets humans en els centres penitenciaris, on considera "preocupants" el "deteriorament i l'amuntegament" i "inquietant" l'índex de suïcidis.

Com a possible solució, proposa que es construeixin nous centres i es rehabilitin els existents i que s'introdueixin alternatives a la presó en règim tancat, alhora que recomana revisar el règim actual de presó provisional, la durada màxima del qual, de quatre anys, "sembla excessiva".

Una altra "dada preocupant" per Gil-Robles és haver detectat més casos de maltractaments en les policies autonòmiques -excepte l'Ertzaintza- i locals que en els cossos i forces de seguretat estatals a Espanya, i considera "fonamental" saber per què.

Gil-Robels ha lamentat que les denúncies "no són investigades sistemàticament, amb la rapidesa suficient i l'eficàcia necessària", única manera de donar una resposta convincent quan es produeixen denúncies "falses i interessades", com la majoria de les presentades per etarres.

També ha considerat "indispensable" donar "caràcter prioritari" a la protecció i la solidaritat amb les víctimes del terrorisme i ha recomanat que es creï una finestreta única per gestionar les ajudes.

La violència domèstica

Capítol a part mereix el problema "gravíssim" de la violència domèstica i de gènere que pateixen les dones a Espanya, i que va costar la vida a 443 d'elles entre el gener del 1999 i el setembre del 2004.

Espanya ha fet un pas endavant fonamental en la lluita" contra aquesta xacra i les lleis aprovades per combatre-la li semblen a Gil-Robles "enormement" positives, però recomana més protecció per a les víctimes i especialment per a les que siguin estrangeres.

Lamenta, a més, que els gitanos continuïn patint un "cert rebuig i exclusió social i econòmica" i siguin objecte de "prejudicis i estereotips", i demana que s'impulsi una imatge "més positiva".

Finalment, i després d'analitzar el sistema judicial espanyol, Gil-Robles, recomana, entre altres coses, que es redueixi la durada dels judicis, que es puguin apel·lar totes les sentències i que se simplifiquin els procediments.
Expulsion y criminalizacion de los inmigrantes
10 nov 2005
Algunos de los presos políticos de la "Operación Lago" tuvieron que saltar la valla en los años 90 para trabajar en este país:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/214527/index.php

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more