Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: criminalització i repressió
Manifestacio contra l'extradicio de Mohamed Benaboura
09 nov 2005
Govern ZP: còmplice de la pena de mort.
No a l'extradició de Mohamed Benamoura.
cartell_2005-11-13.gif
Manifestacio contra l'extradicio de Mohamed Benamoura
No a l'extradició de Youb i Mohamed!
Arxiu de l'operació estany!
Llibertat als detinguts!
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/214268/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/213928

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Historia i situacio actual de la 'Operacion lago'
09 nov 2005
Modificat: 07:16:11
no_oblidem100.gif
Com molt*s sabeu, des de que el govern del Partido Popular es va adherir a la guerra contra l'Iraq, que l'Estat Espanyol ha intentat justificar una suposada guerra contra el terrorisme apuntant contra la gent de creença musulmana o immigrant.

Per això la Brigada de Información (Policia Politico Social) va organitzar l'any 2003 el muntatge policial i judicial anomenat "Operación lago", amb el qual va apressar 22 persones residents a Banyoles, Salt, i altres poblacions de La Garrotxa i la resta de l'estat, el 24 de gener del 2003. Es dóna el cas que per a justificar l'assalt nocturn als seus domicilis, a alguns els van agafar mostres del sabó de la rentadora per a dir que tenien armes de destrucció massiva, i a partir d'aquest fet es va començar a conèixer popularment aquest operatiu com a "Escamot Dixan".

A 6 persones les van deixar anar el mateix dia, i als altres 16 els varen deixar anar després de dos mesos i mig i tothom va quedar sense càrrecs en haver d'arxivar el cas. Per a tots varen enviar les dades als països d'origen, i varen ser retornades sense cap petició d'extradició. Mesos després, el novembre del 2003, varen tornar a detenir i empresonar a 2 de les víctimes de la "Operación lago", argumentant que estaven en cerca i captura internacionalment des de desembre del 1998, i segueixen empresonats i en procés d'extradició malgrat que han demostrat el seu refugi polític a l'Estat Espanyol des de gener del 1998, i què el govern algerià ha acreditat que estan amenaçats per grups terroristes al seu pais.

2 dies després dels atemptats del 11-03-2004 el jutge Baltasar Garzón Real, també des de la Audiencia Nacional, va reobrir el cas de la "Operación lago" i va fer detenir a 4 persones més argumentant que tenien contacte entre elles, i que fa molt temps una d'elles havia tingut contacte amb algú que a França havia estat acusat de terrorisme. Des d'aleshores estan en presó preventiva en espera de judici desconegut, i 4 dels presos sota règim d'aïllament FIES.

Donada la naturalesa política d'aquesta persecució organitzada des de l'Audiencia nacional, la Plataforma gironina per la Pau - Aturem la Guerra s'ha implicat plenament en la defensa d'aquestes persones des dels seus inicis, tant per la via judicial com pública i política. Els actualment empresonats són de Banyoles, Olot, Salt, Sant Jaume de Llierca i Barcelona:
    Youb Saoudi
    Mohamed Benaboura
    Ali Kaouka
    Mohamed Nebbar
    Mohamed Tahraoui
    Djamel Boudjelthia
Després de què els diputats catalans del PSOE mostressin recolzament pel cas i l'utilitzessin electoralment, i després d'estar donant llargues quan han recuperat el govern, el passat divendres 4 d'octubre el Consell de Ministres va donar el darrer vist-i-plau a l'extradició de Mohamed Benaboura a Algèria, on se suposa que li espera l'execució d'una condemna a mort per un judici que se li va fer amb la seva absència.

Tot i que la legislació espanyola no permet extradir algú a qui li espera la pena de mort, ara l'extradició ja es pot produïr en qualsevol moment, i se suposa que també l'execució de la pena de mort.
franciscodegoya_losfusilamientosdelamoncloa.jpg
Mira també:
http://guerrano.girona.com/
http://www.terricabras-filosofia.info/cat/informacio2.asp?ID=8315
Sindicato Sindicat