Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió
França, sota una llei d'excepció per mirar de sufocar la revolta
09 nov 2005
MESURES
París autoritza els governadors a ordenar restriccions en els moviments de les persones i escorcolls en vivendes OPOSICIÓ Els socialistes adopten un to moderat i eviten explotar la situació de crisi
http://www.avui.es/avui/diari/05/nov/09/menu/mon.htm
ESCLAT SOCIAL A FRANÇA
Després de la dotzena nit de disturbis urbans a França, el govern de Dominique de Villepin va instaurar ahir un estat d'urgència selectiu a fi de decretar tocs de queda i altres mesures d'excepció en els punts més calents on la violència no remet.

Per "accelerar el retorn a la normalitat", el govern va decidir reactivar una llei de 1955 que permet restringir la lliure circulació de les persones. "A les zones definides per decret, els prefectes tindran competències reforçades per garantir l'ordre i imposar un toc de queda per prevenir les violències urbanes", diu el comunicat.

Les disposicions d'aquesta llei de 1955 tenen una validesa de 12 dies i, en previsió d'una persistència dels aldarulls, Chirac ha convocat per a finals de setmana una nova reunió ministerial per decidir la presentació d'un projecte de llei al Parlament que permeti prolongar l'estat d'urgència.

Segons el ministre d'Interior, Nicolas Sarkozy, l'estat d'urgència permetrà escorcolls en domicilis sense mandat judicial.

Ahir la ciutat d'Amiens va ser la primera a anunciar legalment el toc de queda, en aquest cas per a menors de 16 anys no acompanyats.

Villepin va acompanyar les mesures per restaurar l'ordre públic d'un pla de mesures socials per millorar la vida als suburbis, entre les quals destaca la creació d'"una gran agència de la cohesió social i de la igualtat d'oportunitats". Al debat a l'Assemblea Nacional, l'oposició socialista va evitar transmetre la impressió que vol treure profit d'un escenari explosiu, mentre els Verds acusaven el govern d'"agreujar" la situació amb les seves "provocacions".

Sobre el terreny, els brots de violència s'havien reproduït ahir a la matinada, si bé van causar menys estralls que en la nit anterior. n

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat