Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Joves de Torà citats a Madrid- Concetració d Suport Dissabte 12
09 nov 2005
L’AUDIÈNCIA NACIONAL CITA A DECLARAR ELS TRES VE�NS TORANESOS

    El procés segueix endavant sense haver-se resolt la querella per tortures.
Moltes de vosaltres recordareu la detenció i empresonament de 3 veïns de Torà a l'abril del 2003: foren un parell de mesos agitats, angoixants, en els que moltes férem sentir el nostre rebuig a la desproporcionada operació antiterrorista orquestrada per Garzón des de l'Audiència Nacional. Fulls de signatures, concentracions, manifestacions, mocions als ajuntaments, notícies a la premsa, articles d'opinió,... rebutjant l'assetjament policial viscut a Torà i demanant la llibertat dels empresonats. Podem dir que vam viure de prop què significa realment la Llei Antiterrorista, i expressàrem la indignació que ens causà. Els joves declararen davant Garzón i, passats dos mesos de presó "preventiva" a més de 600 km. de casa seva, al sortir en llibertat ens oblidàrem del cas.
    Mentre el judici per “terrorisme de baixa intensitatâ€? quedà pendent d’una futura citació, el cas no s’aturà, ja que la querella per tortures interposada pels familiars d’un dels detinguts prosperà. La prova acusatòria semblava clara: unes analítiques que li foren realitzades quan es trobava incomunicat sota custòdia dels Mossos d’Esquadra, revelàren que li havien estat subministrades amfetamines al primer dels detinguts. Amb l’analítica de l’Hospital Arnau de Vilanova lleidatà, el judici per aclarir els fets tirà endavant, citant a declarar com a imputats als agents involucrats, fins que un inesperat trasllat de jutge provocà un sobtat arxivament del cas. La família interposà un recurs per tal de reobrir el cas, recurs que a hores d’ara l’Audiència Provincial de Lleida encara no ha resolt.
    Però a en Garzón no li ha semblat necessari que primer s’aclareixi en quines circumstàncies va declarar el primer dels detinguts a comissaria. Sense esperar a que s’aclareixi si realment la declaració inculpatòria fou signada sota els efectes d’unes amfetamines subministrades a comissaria, el gran jutge ha tirat pel dret citant a declarar als tres veïns toranesos imputats. No li sembla rellevant que les declaracions autoinculpatòries hagin estat extretes sota les pressions dels agents que els custodiaven. Això tan és...
    Així doncs, els tres imputats han estat citats a l’Audiència Nacional de Madrid el proper dilluns 14 de Novembre. La petició fiscal als tres joves és de 15 anys de presó i mig milió d’euros per cap, és a dir, 83 milions de pessetes cadascún. Sembla que una vegada més la legislació antiterrorista es mostra com allò que tantes vegades s’ha denunciat: un artefacte legislatiu que al permetre la incomunicació total dels detinguts durant 5 dies, vulnera els drets més elementals de defensa bàsica i de respecte pels drets humans. Això no ho diem només nosaltres, sinó els centenars de denúncies arreu de l’Estat espanyol, així com les recomanacions d’Amnistia Internacional i del Comitè per a la prevenció de la tortura de la mateixa ONU de derogar la incomunicació. I és per això que una vegada més no ens resignarem a la prepotència de la injustícia i demanarem que s’aturi el judici per terrorisme mentre no s’hagin jutjat les tortures a comissaria.

Per totes aquelles persones que vulguin mostrar el seu suport als tres imputats, s’ha convocat una concentració a la Plaça de l’ajuntament de Torà el dissabte 12 de novembre a les 20h del vespre.

ABSOLUCIÓ PELS JOVES DE TORÀ

NO A L’ARXIVAMENT DE LA QUERELLA PER TORTURES


(Per a consultar/coordinar demés iniciatives de suport podeu escriure a querellatortures ARROBA hotmail.com)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Joves de Torà citats a Madrid- Concetració d Suport Dissabte 12
09 nov 2005
Hosti si que van lents aquests de justícia. Puta audiencia els acussen de destrosses i són ells mateixos qui van destrossar els joves amb les tortures que els van sotmetre.

Absolució dels joves de Torà ja!!!
Re: Joves de Torà citats a Madrid- Concetració d Suport Dissabte 12
09 nov 2005
Si ara després de 2 anys volen reactivar la maquinària repressora, nosaltres tornem reactivar-nos amb la nostra fòrça. La solidaritat activa.

Companys de torà, no esteu sols.

No deixerem de llutiar per a parar aquest procés i per continuar denunciant la impunitat policial i les tortures.
Re: Joves de Torà citats a Madrid- Concetració d Suport Dissabte 12
09 nov 2005
Vinga, estem al vostre costat en aquests moments tan durs.
Ànims!
Sindicato Sindicat