Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
De Villepin autoritza als prefectes per decretar el toc de queda
08 nov 2005
*Mentres que la revolta s´exten pels carrers, Sarkozy diu que "està en joc l´ordre de la República enfront de les bandes".


*Enfrontat a un aixecament que guanya força dia a dia i s´exten com la pólvora algunes flames han saltat incclús les fronteres de l´estat francés, el govern de Jacques Chirac ha reaccionat en bloc. El primer ministre, Dominique de Villepin, anuncia la restauració d´una llei de 1955 per facultar els prefectes la declaració del toc de queda. De Villepin, que coincideix en el fons i forma amb el seu rival intern, el ministre d´interior, Nicolas sarkozy, que complimentà el seu anunci amb hipotecades promeses en materia social.
PARIS

La revolta en els suburbis de les ciutats s´exten com la polvora per tot el territori de l´Estat i bat cada nit el record de la jornada anterior en quant al balanç de danys i resultats de les redades policials.


A la matinada del dilluns, la revolta va tenir seguiment en 300 municipalitats de l´estat francés. Sempre segons el balanç policial, 400
joves foren detinguts, 36 policies resultaren ferits, 1400 vehicles incendiats i desenes d´empreses i edificis oficials resultaren danyats, entre aquests últims diverses escoles i comissaries der la Gendarmeria.


La situació, davant la qual el Govern del president, Jacques Chirac, es mostra absolutament incapaç, va agafar ahir tints dramàtics després de saber-se la primera mort relacionada amb aquest aixecament, concretament la d´un home de Stains (periferia nord de Paris) ferit el divendres després d´enfrontar-se a un grup de joves als que acusava de cremar un cotxe.

Dos policies han rebut en els cascos que els protegeix el cap impactes de bales de posta en una emboscada de cents de joves, alguns armats amb escopetes de caça a Grigny (Essone, afores de la capital francesa).

"Això és, d´un dia per un altre, cada cop més violent", assenyala un comissri de Policia.

La mateixa Policia que, a més d´oferir un quadre exclusivament victimista dels xocs, aireja amb profussió danys patits per tercers en els enfrontaments. Fonts oficials asseguren que, després de l´atac a un autobús, fou hospitalitzat un nadó de 13 mesos que rebé una pedrada al cap.

La Policia, milers d´efectius acompanyats per helicòpters, justifica l´increment de les protestes en la sotisficació, amb grups petits i extremadament mòbils, que ataquen i retrocedeixen sense parar.


L´extrema-dreta parla obertament de "guerra civil" i alcaldes del PSF se sumen a la crida dels sindicats policials per a què s´utilitzi l´Exèrcit per reprimir les protestes.


L´alcalde de Raincy (periferia de Paris), Eric Raoult (ex ministre de la governamental UMP) decreta el toc de queda nocturn.


No va fer més que adavantar-se unes hores a l´anunci del primer ministre francés, Dominique de Villepin, qui anuncià que autoritzarà als prefectes aplicar el toc de queda, mesura que s´adoptarà avui en una reunió del Consell de Ministres que s´adavanta un dia per decisió del president Chirac.


El Govern es basarà per instaurar aquesta mesura en una llei de 1955. El primer ministre justifica l´adopció d´una "decisió important" per "la gravetat dels fets" i "la responsabilitat del Govern i del Cap de l´Estat".


El cap del Govern francés conjugà l´adopció d´aquesta mesura d´excepció amb promeses de mesures en els àmbits de l´educació, treball i habitatge. En entrevista al telenoticies de la cadena privada TF1, De Villepin anuncia a més la mobilització d´altres 1500 reservistes, el que eleva a 9500 els mobilitzats.

El primer ministre, que es va fer mundialment famós quan, com a cap de la diplomàcia francesa es convertí en promotor del no intervencionisme enfront dels plans nordamericans per invadir Iraq, insistí en que "la prioritat avui és el restabliment de l´ordre públic". De Villepin responsabilitzà de l´aixecament a "xarxes criminals que donen suport i instiguen el desordre".


Un anàlisi molt proper al del ministre d´exteriors, Nicolas Sarkozy, que reiterà ahir el seu anàlisi de què estaria en joc "l´ordre de la República contra l´ordre de les bandes".


Hores després de l´anunci, entrada ja la nit, un grup de joves cremà un autobús i respongué amb coctels molotov la repressió dels antidisturbis. Succeia a Tolosa de Llenguadoc, en un presagi d´una altra nit calenta.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: De Villepin autoritza als prefectes per decretar el toc de queda
08 nov 2005
Es clar que darrera de la violencia-lumpen de Paris hi ha l'interès de fer creìxer el feixisme. La massa de gent que li creman el cotxe i la gent que es creu els medis de comuniació, es fan directament favorables de mesures repressives i al final, de la instauració d'un régim polític "de guerra", objectiu del capitalisme per augmentar la seva tasa de guanys dins un mòn globalitzat.

L'ojectiu dels aldarulls i de la acció policial es el feixisme i la guerra.

Aquí, els forums tapadora dels feixistes, ja començan a difondre el missatge raciste, com aquest radicat a València:

http://www.rankia.com/foro/mensaje.asp?mensaje=41527
Sindicato Sindicat