Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Davant la presència de Ben Ami als Octubre
08 nov 2005
El divendres 28 d'octubre, com a conseqüència de la protesta que va generar la presència de Shlomo Ben Ami en la Universitat de València, amb motiu dels Premis Octubre organitzats per ACPV, i que va produir la suspensió de la conferència que el polític israelià havia d'impartir, el Partit Comunista dels Pobles d´Espanya-País Valencià, rebutja:
1r.- La presència de Shlomo Ben Ami per ser aquest un responsable polític directe del genocidi que la criminal política sionista de l'Estat israelià comet contra el poble palestí. Ben Ami no és un demòcrata, ell com tots els integrants de governs israelites, com a màxims responsables d'un Estat imperialista i autoritari, haurien de respondre davant d'un tribunal per crims contra la Humanitat.

    2n- L'apologia del genocidi a què els Premis Octubre s'han prestat. La confusió constant entre política i negoci lucratiu en què contínuament es mouen estos premis i l'entramat que els embolica, explica en part la presència de Ben Ami.

    3r.- El dany que a la llengua i la cultura pròpia del País Valencià, on s'emmarquen des de sempre els Premis Octubre i ACPV, produïx la invitació d'un conegut polític responsable de l'opressió del poble palestí i de la negació dels seus drets nacionals bàsics.

    4t.- La criminalització a la que estan sent sotmeses les persones i organitzacions que han protestat per la presència de Ben Ami. La campanya de premsa i política llançada testifica el caràcter autoritari i repressiu dels defensors de Ben Ami.

Així mateix, el PCPE-PV manifesta:

    5é.- En la conferència suspesa del 28 d'octubre no va haver-hi en cap moment, per part dels manifestants, ni agressions ni cap violència. No es pot dir el mateix de qui va fer entrar a la Policia Nacional –els antidisturbis- a la seu de la Universitat de València, havent de ser expulsada per les autoritats universitàries. Amb la Policia Nacional havien d'haver eixit els que els van invitar a entrar.

    6é.- La llibertat d'expressió consistix, entre altres coses, a poder manifestar en un lloc públic com és la universitat, el rebuig a la presència d'un polític amb crims a les seues esquenes. Com ho és l'accés als mitjans de comunicació, dret de què gaudix Ben Ami però no la majoria dels valencians.

    7é.- En la defensa dels drets nacionals del País Valencià no tot val. Després d'eixos objectius també es poden amagar interessos personals i de classe. En esta ocasió Eliseu Climent i ACPV han fet valdre estos últims, recolzant a Ben Ami que no deixa de ser un representant de l'oligarquia. Si la defensa dels drets nacionals no està acompanyada de l'internacionalisme, en este cas amb Palestina, només queda el nacionalisme reaccionari, necessàriament enemic de les classes populars i de la democràcia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Davant la presència de Ben Ami als Octubre
08 nov 2005
Ací teniu un bellísim exemple de manipulació de la realitat: front a grups antiracistes i d'esquerres que es manifesten pels drets humans i per la pau, l'intel·lectual orgànic de Pujol i Eliseu ens surt amb Iran i Hamàs... Vaja un wolfowitz, Rumsfeld, Kagan més... Muerte a los moros. El revisionista històric acusa els altres... Nosaltres estem pels mateixos drets per tots els pobles... Ell només pels dels blancs, rics i occidentals, o siga USA i Israel...

El nou totalitarisme

Vicenç Villatoro

Per a moltes persones de bona fe, el conflicte araboisraelià és estrictament un problema dâocupació il·legal: Israel ocupa Cisjordània âja no Gaza!â des del 1967 contra els criteris de les Nacions Unides i els àrabs li exigeixen que seân retiri. Per tant, el conflicte sâacabarà quan els israelians tornin a les fronteres anteriors a la guerra dels Sis Dies i en els territoris ara ocupats hi hagi un estat palestí. Per tant, per a moltes persones de bona fe, donar suport a la âcausa palestinaâ?, ser propalestí és ser favorable a aquesta retirada i a aquest nou estat palestí.

Lamentablement, aquestes persones de bona fe no tenen raó. El conflicte araboisraelià no és en essència el problema de lâocupació de Gaza i Cisjordània ni el de lâexistència dâun estat palestí. El conflicte araboisraelià és anterior a aquesta ocupació i no quedaria resolt en el moment que aquesta ocupació sâacabés. Al contrari, lâocupació és només un episodi del conflicte que només es pot entendre en el context més general. La causa palestina no és lâalliberament dels territoris ocupats. La causa palestina, per a alguns dels seus actors més destacats, és la desaparició dâIsrael del mapa. No ho dic jo. No és una sobreinterpretació interessada. El dia 28 dâoctubre van sortir als carrers de Teheran molts ciutadans iranians per manifestar el seu suport a la causa dels palestins. Per cert, el mateix dia que també a la ciutat de València algunes organitzacions impedien que es portés a terme en el marc dels Octubre la conferència de Shlomo Ben Ami, antic militant de Pau Ara, artífex en part dels acords de pau dâOslo i colom destacat en lâinterior del laborisme israelià. No sé a quina causa palestina sâadherien els manifestants de València. Els de Teheran ho tenien molt clar: la causa palestina era esborrar Israel del mapa. No especificaven, quan ja no hi hagués Israel, què farien amb els israelians.

Els propalestins de bona fe que consideren la causa palestina només la lluita per tenir un estat al costat dâIsrael i acabar amb lâocupació de Cisjordània podien dir fins ara que no estaven informats de lâexistència dâuna altra formulació, diguem-ne molt més radical, de la causa palestina, expressada directament per actors protagonistes de lâobra, no pas per secundaris. Ara ja no tenen aquesta excusa. El president iranià Mahmoud Ahmadinejad ho ha dit ben clar: âLâentitat sionista ha de ser esborrada del mapa.â? Però això no és nou. Si el president de lâIran ens sembla massa allunyat del nucli del conflicte âcaldria pa a lâull per considerar-ho aixíâ, recordem unes declaracions al diari Avui del líder de Hamàs, Mahmid al Zahar des de la franja de Gaza: âLa nostra terra no és només la franja de Gaza o Cisjordània. La nostra terra és tot Palestina. Des del riu fins al mar, de nord a sud, des dâEgipte fins al Líban. Aquesta és la nostra terra sagrada, el més sagrat per a lâIslam i no acceptarem que estigui ocupada per ningú, ni per jueus ni per cristians. Ni tan sols els musulmans seculars haurien dâestablir un estat en aquesta zona, perquè és waqf islàmic.â? Imaginem que frases com aquestes sâhaguessin dit en un context europeu o en qualsevol context mundial, sense referir-se a Israel. Estaríem parlant dâuna onada de feixisme. I tindríem en part raó. Darrere dâaquestes declaracions hi ha una nova ideologia totalitària, no menys totalitària que els feixismes i lâestalinisme, amb les quals té considerables semblances. La mateixa ideologia totalitària que demana la mort de lâactor Omar Sharif perquè, sent musulmà, ha representat en una pel·lícula el paper de Sant Pere.

Curiosament, aquest totalitarisme encara no ha estat detectat com a tal per molts intel·lectuals i per alguns corrents polítics dâoccident. Tampoc no és nou. Una part de la intel·lectualitat de lâEuropa lliure es va sentir atreta per lâexperiment feixista, però encara més per lâexperiment estalinista, de manera que fins fa ben poc esmentar lâexistència dels gulags i dels crims soviètics era políticament incorrecte. El totalitarisme sempre ha tingut admiradors en lâinterior de les societats obertes, que sâhan encantat pels seus aspectes revolucionaris i que han tancat els ulls âde vegades de manera extraordinàriament cínicaâ davant dels seus crims. Diuen que lâhome és lâúnic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra. Doncs nâhi ha que hi ensopeguen tres vegades. Això li pot passar al gremi dels intel·lectuals.

www.eltemps.net
www.acpv.net
Re: Davant la presència de Ben Ami als Octubre
09 nov 2005
Un sioniste més a sou d'Eliseu Climent.
Doncs estan quedant-se sols.
L'invitació a l'Embaixador israeliá, dins dels Premis Octubre, va tindre que ser suspessa per les protestes d'aquells de nosaltres que no comprenem un "nacionalisme" com el d'ells : que defensa la llibertat del Pais propi i al mateix temps , defensa l'ocupació de Palestina.
Cínics, hipocrites, incoherents, patétics !
Re: Davant la presència de Ben Ami als Octubre
09 nov 2005
Villatoro? un convergent de tota la vida, o no?
Sindicato Sindicat