Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Amenaça dedesallotajment de les kases del carrer Segre
07 nov 2005
Ha arribat la notícia de que un jutjat d'instrucció ha ordenat el desallotjament de les kases okupades del carrer Segre per acabar amb un focus de resistència contra l'especulació dels nostres barris. Adjuntem un comunicat de resposta.
Convocatòries:
El dia que desallotgin 20h. Pl Orfila
Diumenge 13 de novembre Manifestació contra l'especulació 17h.
SANT ANDREU PER VIURE


Benvulguts veïns i veïnes del poble de Sant Andreu :
   
    Des de fa gairebé dos anys un grup de joves del poble de Sant Andreu va decidir entrar a okupar una casa al Carrer Segre per poder realitzar les seves activitats ja que no tenien llocs on dur-les a terme. A mida que els veïns anaven marxant ( voluntaria o forçosament ) es procedeix a la reocupació de les vivendes; fins al punt en que quasi tot un tram del carrer està okupat.
Setze vivendes i dos centres socials donen vida a aquest carrer condemnat a morir víctima de la transformació especulativa ( el que ells anomenen progrés ) que des de fa uns anys assetja aquest poble.
Coincidint amb la tercera okupació, la d’un centre social, començen les amenaces i pressions a la gent del carrer ( dirigents de la Fabra i Coach arribaren a amenaçar amb fer pràctiques ilegals, fent gala del seu poder, afirmant que podien pagar les conseqüències). Amences que ens han donat més energies per seguir creient en el que estem duent a terme. També han intantat comprar la nostra lluita, amb més diners dels que ofereixen als llogaters de tota la vida, no entenen que seguim desafiant i combatent la llògica dels diners i del poder. NO ENS COMPRARAN, NO ENS ESPANTARAN, NO MARXAREM.
    Renta Corporación, que forma part d’un dels majors lobbies urbanístics a nivell europeu, ha comprat el terreny, que inclou fàbrica i vivendes, amb la intenció d’especular amb el terreny i les necessitats del barri per prometre equipaments dels que sempre es prometen i mai arriben. Què se n’ha fet de les antigues Casernes ? Es preocupen de construïr comissaries mentre les criatures aprenen en barracons prefabricats. I de les amenaces de desnonament dels locals de les entitats del barrri, oferint a canvi locals miserables ens els qure no pot dur a terme les activitats que durant anys han estat desenvolupant el teixit associatiu ? I encara els seguirem creient ? Fins quan ?
El model “marca Barcelona� posa les seves urpes a Sant Andreu. L’arribada de la Linia 9, els grans centres comercials dels voltants i la remodelació del barri forcen a marxar al jovent i als veïns degut als preus inassequibles de les vivendes i de la vida en general. Aquí no s’han de fer diferències entre veïns i okupes ( que no deixem de ser veïns ) ja que a tots ens tocarà el rebre. Tan sols exigim tenir una vivenda digna i locals per dur a terme les nostres activitats, fet teòricament amparat per la Constitució però no per la realitat.
    Davant d’aquesta realitat demanen el vostre suport per què la vostra lluita és la nostra. Combatem el “model Barcelonaâ€? que vol fer una ciutat pels rics i no per la majoria.

Front a les diverses veus que anuncien la proximitat del dessallotjament demanen la vostra solidaritat.

El dia del desallotjament concentració a la Pl Orfila a les 20h.
Diumenge 13 de novembre, hagin desallotjat o no, manifestació contra l’especulació 17h Pl Orfila.

Assembea de veïnes i veïns del carrer Segre.

LO SEGRE ÉS VIDA NO AL DESSALLOTJAMENT.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more